Vraag & Antwoord

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Ik heb een Enlight 350W voeding met twee 12v-lijnen.
  Op lijn 1 staat 15A @ 12V lijn en op de 2e staat 12A.

  Komt dit op hetzelfde neer als een voeding met één voltlijn met 27A? Of moet ik dit op een andere manier vergelijken?

  Alvast bedankt :)
 • Nee, zo kun je niet redeneren. Een videokaart die een stroomsterktje van 18A nodig heeft zal waarschijnlijk niet werken, omdat deze het meestal maar van 1 lijn af kan plukken. Dus: niet optellen.
 • Ik ben in de veronderstelling dat een psu met 2 12volt lijnen zo is gezet dat aan elke lijn stekkers zitten en zo 12 geven aan delen op het mobo of alleen een gpu.
 • Ik denk dat als je 'm op combine zet, je op ongeveer 23-24A komt van 2 voltlijnen. Dus je kan beter je split gebruiken, en aan de sterkste je videokaart en eventuele fans hangen, en aan de andere(12A) je HDD's en andere meuk.
 • [quote:2095cef819="tomtom137"]Ik denk dat als je 'm op combine zet, je op ongeveer 23-24A komt van 2 voltlijnen.[/quote:2095cef819]
  Minder, dat is al 288w op de 12v lijn, beetje veel voor een 350w voeding, mijn 360w chieftec heeft bijvoorbeeld 1 17A lijn.

  Met nieuwe ATX voeding standaarden komen er bepaalde nieuwe regeltjes, zoals bij ATX2.nogwat mag een 12v lijn niet boven de 18A komen. Waarom van die relatief zwakke voedinkjes dan 2 lijnen krijgen weet ik eigenlijk niet. Maar het creeert mijns inziens wel weer van die "qtec praktijken" waar het echte wattage niet gelijk staat aan het wattage dat de voeding daadwerkelijk continu stabiel kan leveren.
  Het verschil tussen piek en continues op dergelijke voedingen is vaak vrij groot.
  Ik zeg niet dat het een beroerde voeding is die [i:2095cef819]jij[/i:2095cef819] hebt, maar even voor een deel gewoon in het algemeen.
 • Bedankt tot zover jongens :)
  Als ik het goed begrepen heb moet ik dus *vooral als ik een nieuwe graka zou kopen met extra voedingsaansluiting * er om denken dat ik deze op de sterkste lijn aansluit?

  Dat van die 288W klopt wel trouwens, dat staat ook onder het tabel van mijn voeding. Kan eventueel morgen wel even een foto maken als dat het wat duidelijker maakt?
 • Als die 288W onder de 12V lijnen staat vermeld zou je dat mogen lezen als het maximaal te leveren vermogen, verdeeld over beide 12V lijnen.
  Maar zoals Vandread al zegt, is het niet erg waarschijnlijk, dat het stabiel geleverd wordt. Daarnaast heb je ook nog te maken met het totale vermogen, dus inclusief het restant op de 3,3 en 5V lijn.

  Met welke videokaart ga je eigenlijk de voeding testen?
  De meeste videokaarten eisen meer van de voeding, dan dat je nu hebt.
 • ik begrijp het nog steeds niet goed.ik moet voor mijn nieuwe videokaart een voeding hebben van 27 a op de 12 v lijn .mijn voeding heeft drie lijnen van 18a.hoe sluit ik dit dan aan?de kaart heeft maar een stroom ingang(club3d 1950 pro)ps de kaart zit er nog niet in
 • Volgens mij moet je de zaak optellen. Een peg-slot kan volgens de specificaties meen ik maximaal 150 watt (dus 12,5 amp) leveren. Sluit je daarnaast een extra voedingslijn van 18 amp rechtstreeks op de grafische kaart aan dan is dat samen ruim 30 amp en dus voldoende.

  Mits de voeding dat ook inderdaad kan ophoesten natuurlijk.

  Gr,
  Jim
 • Je kunt het inderdaad wel optellen, de PSU kan dus maximaal totaal 27A ophoesten, aangezien de lijnen allemaal direct aan de PSU aangesloten zijn, niet gesepareerd, kan de voeding alles over een lijn geven. Een draadje zorgt niet voor het vermogen van de PSU.
  Een auto met twee motors kun je zo ongeveer ook bij elkaar optellen.
 • om die dubbele stroom te kunnen gebruiken zul je wel beide draadjes aan moeten sluiten… de stroomspecificatie is per draad…
  Dus als er maar een connector op de videokaart zit zul je een verloopstekker moeten hebben waar je ze alle 2 op aansluit en die als een draad verder gaat naar de connector vd videokaart.
 • als ik het goed begrijp staat er ongeveer 12 a op de agp poort en kan ik 2 lijnen met een verloop kabel combineren, zo zou ik dus in theorie op 48a uitkomen(40a word volgens mijn specificatie opgegeven)
 • Videokaart fabrikanten geven aan watvoor voeding je ongeveer met systeem X (wat eigenlijk slecht word aangegeven) en die videokaart nodig hebt.

  De rating op het label is wat tricky, want wat geven voedingfabrikanten daadwerkelijk op het label? Is het de piek load, de max load?
  Een goede fabrikant geeft bv de piek: bv 25A en de max load van bv 20A
  max is dan continu en piek voor een maximum van X minuten (korte duur dus, 15mins oid)

  Om te kijken of een voeding voldoende vermogen levert is het eigenlijk dus belangrijk te weten:
  -hoeveel vermogen heeft het systeem totaal nodig.
  -hoeveel vermogen gebruikt de videokaart, om rekening te houden met bv de losse lijnen die soms kenbaar worden aangegeven op voedingen.
  Ik dacht dat dergelijke lijnen combineren dmv koppelstukjes niet erg gewenst was bij fabrikanten…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.