Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

ConRoeXFire-eSATA2 te combineren met Geforce 8800 GTX?

Anoniem
Onslaught
19 antwoorden
 • hoi allemaal

  Ik ben op zoek naar een nieuw moederbord, voor mijn geforce 8800 GTX, aangezien ik memory issues had met een asus p5n-e sli, ben ik genoodzaakt om een nieuw bord te zoeken en heb dit gevonden: ConRoeXFire-eSATA2 (specs zijn hier te bekijken: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ConRoeXFire-eSATA2) maar zoals je ziet is het een crossfire bord voor ati cards. is de performance van dat bord ook goed voor geforce kaarten? Iemand ervaringen ermee?

  Alvast bedankt!!

  Roel
 • Waarom niet gewoon de asus p5b?
 • omdat ik nu een asrock bord heb, en die ondersteund mijn ramgeheugen zonder probleem. met asus heb ik minder goede ervaringen… Komt er nog bij dat dit bord 82 euro kost en die asus 140…

  moest ik nu zeker zijn dat ik geen ramissues zou hebben, had ik dat bord wel als optie gezien.
 • Asrock is het budgetmerk van Asus. Verder is de P5B voor 100 euro verkrijgbaar. Dure winkel blijkbaar?

  http://tweakers.net/pricewatch/139172/
 • Tot mijn stomme verbasing doet het board het zelfs best aardig in 3d apps:
  http://www.ocworkbench.com/2006/asrock/ConRoeXFire-eSATA2/b5.htm

  Dit met een ASUS EN7900GT TOP zie:
  http://www.ocworkbench.com/2006/asrock/ConRoeXFire-eSATA2/b1.htm

  Persoonlijk zou ik niet zo snel voor een asrock gaan, mijn redenatie is eigenlijk, koop je een 8800gtx, ga je besparen op het mainboard …

  Watvoor hardware heb je voor de rest?
 • Voor de prijs van dat asrock bord zou ik toch echt een (dual channel set) fatsoenlijk geheugen kopen. Kingston hyperX b.v.
  Wel een 8800GTX kopen, en vervolgens in een budget mobo met brak geheugen zetten :o
 • [quote:562d05ac44="gerben"]Asrock is het budgetmerk van Asus. Verder is de P5B voor 100 euro verkrijgbaar. Dure winkel blijkbaar?

  http://tweakers.net/pricewatch/139172/[/quote:562d05ac44]

  Mja, ik snap het ook niet die winkel was erg goedkoop met meeste onderdelen, heb daar een antec truepower trio 650 watt voor maar 99 euro gekocht… , maar ik woon in belgie, dus ik koop meestal in belgische online shops, omdat de verzending veel lager is. Maar dat was dus waar ik die P5N-E sli had gekocht, omdat asus dus een moedermerk is van asrock… maar ik kreeg het bord toch niet opgestart…

 • Mijn p5b dlx leek ook sommige geheugen niet lekker te vinden maar draait nu zo: http://www.computer-tuning.nl/images/d9p5b1.JPG (niet mijn foto maar iemand die ik ken die hetzelfde draait)
  Stukje eruit gewipt… verf loopt te ver door, dus het kan altijd gekker ;)

  Weet je zeker dat het je geheugen was? Lijkt me namelijk toch een goed board… of gaf men aan dat het geheugen echt incompatible was?
 • P5B is zeker een mooi boordje.
  p d930 is uireraad wel een dikke bottle voor zon vga.
 • LOL

  Als je een 8800GTX hebt kan je toch niet aankomen met een asrock :P

  Asus (p5 series) en gigabyte (Ds6) zijn goede mobo's

  Die Pentium D is ook wat zonde bij zo'n kaart vind ik dan….
 • ik ben natuurlijk niet zeker of de ram het probleem is, zou ook kunne dat dat nieuw moederbord kapot is, ik weet enkel dat ik veel reviews gelezen dat de P5NE-SLI mega memory issues heeft, dus ging ik ervan uit dat dat gewoon het probleem is.

  Verder lijkt het mij miss goed om ineens een bundle te kopen: Memory cpu+cooler, en mobo. Maar dat hoeft natuurlijk niet intel te zijn, ik heb door mijn pentium da altijd gewoonweg amd gekocht, maar intel had vorig jaar goedkope dualprocessors, vandaar me keuze.
 • is nu eigenlijk een pentium D zoveel tragen als een intel core 2 duo? Ik dacht dat de snelheid niet zo overdreven beter was, maar vooral dat het stroomgebruik minder was als de pentium D

  Ben nu ook eventjes aan het kijken, en mijn oog valt op een amd 64 X2 5200+ of een intel core 2 duo E6300, welk is de snelste? aangezien ze in prijs bijna het zelfde zijn in de winkel waar ik koop.
 • De TDP van de C2D versus de D serie is 65W versus 95W, dus wat stroomverbruik en koeling is dat gunstiger. De AMD zit op 104W.
  Qua snelheid kan je eindeloze discussies houden, maar zelfs de snelste proc. voldoet niet als je gaat bezuinigen op bord en memory, want daar zit de bottleneck. De grafische kaart zit duidelijk wel snor :)
  Suggestie: ASUS P5B, Kingston HyperX DDR2 1066. De voeding is OK en die SATA schijf gaat dan ook werken.
  Budgetair zou het wellicht handiger zijn om dat P5N bordje met fatsoenlijk geheugen uit te rusten want de P5N/D930 combi is helemaal zo slecht niet. :wink:
 • ddr2 1066 :o wel prijzig spul dat pc8500 en op een p5b zou zijn huidige geheugen vast wel werken. Tevens geeft het een marginaal verschil voor dat geld.

  Die D930 is wellicht enige bottleneck maar ook geen ramp, maar met een goed nieuw mainboard kan je in de toekomst goed upgraden.
  P5B zijn wel heel leuk, met de nieuwste biossen support ze ook 1333fsb cpu's die er in de toekomst aankomen, altijd handig.
 • ik betwijfel dat eigenlijk jammer genoeg… er is een duits op het net heb ik gezien met een p5b en net hetzelfde memory als ik heb, en hij klaagt dat hij geen beeld heeft, dus denk dat da meer als toeval is…
 • misschien moetik gewoon gaan voor nieuwe memory voor men asus p5n-e sli… Maar wat me ook verontruste aan dit moederbord was, dat ik totaal geen beeld kreeg, maar dat ik ook helemaal niks hoord vanuit het moederbord. Het enige dat ik hoorde was dat er coolers draaide, normaal hoor je toch een soort van opstarten van het moederbord…
 • kheb eens even gekeken in het winkeltje waar ik altijd koop en ik kom op dit setje:

  1 x Corsair 2048MB DDRII 800Mhz TwinX
  € 202.00

  1 x Asus M2N SLI DELUXE
  € 135.00

  1 x AMD Athlon 64 X2 5200+ (BOX)
  € 206.00

  is dit een snelle combinatie?
 • Blijkbaar werkt die ram ook op de P5N-SLI volgens de winkel.

  1 x Corsair 2048MB DDRII 800Mhz TwinX

  dus die ram zou ik voor me andere combinatie ook nemen, dus ga die ram kopen en uitproberen, en als die werkt, tja dan ben ik goedkoper af :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.