Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

HELP aub Computer dood ?

Anoniem
Crazy_Dejavu
7 antwoorden
 • hoi jongens,

  me computer gaat niet meer aan, ik had hem aangezet en was effe weg
  later toen ik terug kwam zag ik dat die uitgevallen was,brand geen lampje helemaal niks.

  dus ik deed effe de kast open en ik rook wel een vreemd geurtje dus dacht ik dat het de voeding was die het niet meer deed.

  ik heb een nieuwe voeding gehaald die geschikt is voor me moederbord alles heb ik goed aangesloten maar nog steeds doet die niks.

  ik denk dat het aan de moederbord ligt of aan de ide kabels
  ik zou niet weten waar het nog meer aan zou kunnen liggen.

  pls help me :(
 • Begin eens met een nauwkeurige inspectie van je moederbord: doorgebrande condensatoren etc. Haal je geheugenreepjes er eens uit en kijk of in de geheugenslots niet iets is doorgebrand.

  Verder kan je processor doorgebrand zijn.
 • [quote:6cbc9b7ea1="KeesA"]Begin eens met een nauwkeurige inspectie van je moederbord: doorgebrande condensatoren etc. Haal je geheugenreepjes er eens uit en kijk of in de geheugenslots niet iets is doorgebrand.

  Verder kan je processor doorgebrand zijn.[/quote:6cbc9b7ea1]

  condensatoren gekeken allemaal goed
  kabel controle voeding
  geheugenreepjes getest
  geheugenslots nagekeken niet doorgebrand
  ik krijg die ventilator boven mijn processor niet open het is een amd met 2 ijzeren dingen ernaast :-?
 • Als je nieuwe voeding goed is aangesloten en het systeem komt helemaal niet op gang, vermoed ik in eerste instantie een defekte CPU.

  Meestal kun je de AMD CPU koeler loshalen door een handeltje aan de zijkant over te halen. De koeler schuif je er dan gemakkelijk af. Maar dat heeft alleen maar zin als je een vervangende CPU hebt om in je systeem te zetten.
  En dat is niet zonder risico: mocht je moederbord de oorzaak zijn van een defekte CPU, dan verklooi je een vervangend testexemplaar ook zo. Beter is het om je eigen CPU in een ander systeem te stoppen.
 • [quote:7438d50687="KeesA"]Als je nieuwe voeding goed is aangesloten en het systeem komt helemaal niet op gang, vermoed ik in eerste instantie een defekte CPU.

  Meestal kun je de AMD CPU koeler loshalen door een handeltje aan de zijkant over te halen. De koeler schuif je er dan gemakkelijk af. Maar dat heeft alleen maar zin als je een vervangende CPU hebt om in je systeem te zetten.
  En dat is niet zonder risico: mocht je moederbord de oorzaak zijn van een defekte CPU, dan verklooi je een vervangend testexemplaar ook zo. Beter is het om je eigen CPU in een ander systeem te stoppen.[/quote:7438d50687]

  (Beter is het om je eigen CPU in een ander systeem te stoppen.)

  je bedoelt op een andere systeem te testen ?

  ik word echt gek ik krijg dat koeler op mijn processor er maar niet af pfffffff
 • Mocht je CPU door een of andere kortsluiting op je mobo zijn gemold, dan wordt een vervangende CPU dat wellicht ook. Daarom beter de CPU ergens anders in een systeempje proberen te prikken.

  1. Daar ook geen sjoege: CPU naar de hemel
  2. Doet ie het daar wel dan is het redelijk zeker dat je moederbord er aan is.
 • Meld verder ook nog om wat voor een merk/type PC het gaat. Merk/type moederbord. Welk type AMD CPU? Merk/type videokaart. Merk/type geheugen. Merk/type voeding. Had je het systeem zelf in elkaar gezet of de online-winkel? Indien je 'm zelf in elkaar gezet hebt, gebruikte je een antistatisch-polsbandje? Had je onlangs nog iets gewijzigd/toegevoegd in je hardware of overklokt?

  En post eventueel een duidelijke foto van je moederbord.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.