Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Computer start raar op...

Anoniem
TCUSniper
15 antwoorden
  • Sinds een paar dagen geleden start mij computer op een hele rare manier op, en soms zelfs niet. Gisteren heb ik de stofzuiger er een keer doorgehaald en toen deed hij het weer perfect, nadat ik windows opnieuw had geinstalleerd. Maar vandaag kwam ik weer met hetzelfde probleem te zitten. Ik zet de computer aan, de coolers beginnen te draaien, de computer lijkt te starten, maar er gebeurd niks. Ik heb zo het vage idee dat dit aan mijn moederbord ligt. Zou dit kunnen?

    Ik heb een:
    ASUS A8V Moederbord
    AMD Athlon 3000+ (2,8ghz)
    ATI Sapphire x1600 pro 512mb
    Windows XP Professional
  • Condensators op het mobo nog wel goed?
  • Als het goed is wel…De pc is pas 2 jaar oud, dus ik verwacht dat ze nog goed zijn. Alle coolers etc. doen het nog en er is nog nooit eerder iets mis mee geweest. Wat ik ook krijg sinds dit probleem er is, is dat mijn beeldscherm als ik de computer gewoon door laat draaien bij het rare opstarten dit scherm weergeeft:

    Out of reach: 135Hz

    en dan allemaal vage kleuren op het scherm.

    Moederbord? Zo ja, raad me dan een goede aan a.u.b.
  • Dan is mijn eerste verdachte de videokaart. Kun je een andere proberen?
  • De videokaart is ongeveer 8 maanden oud. Nog nooit problemen mee gehad en als de pc opgestart is krijg ik geen performance problemen, ook niet als ik een spel speel ofzo. Ik vind het maar raar…

    Zouden de nieuwste drivers voor mijn videokaart verandering maken? Ze zijn namelijk niet up-to-date denk ik.
  • Als je pc helemaal niet boot, heeft het waarschijnlijk niets met de drivers te maken.
  • Andere oplossing?
  • Andere videokaart proberen.
  • Nieuwe kopen of gewoon mijn oude 9250 erin stoppen?
  • Als die erin past, kun je die even proberen. Lost dat het probleem op, dan is je videokaart mogelijk defect.
  • Ok en als die hetzelfde doet? Moederbord problemen?
  • Moederbord en voeding zijn dan belangrijke verdachten. Probeer eerst de videokaart. Daarna eens zo kaal mogelijk opstarten. Begin met voeding en moederbord. Zou een flinke bios piep moeten geven, aangezien ie geen geheugen of videokaart ziet. Fans horen ook te draaien. Vervolgens een voor een onderdelen toevoegen, en kijken wat er gebeurt. Videokaart, geheugen (per strip), pci kaarten, etc. Tussendoor wel steeds helemaal uit, dus de stekker eruit.
  • Ik zal het eens proberen.
  • Idd gewoon stap voor stap de onderdelen elimineren. Ik heb een aantal jaren terug eens iets soortgelijks gehad. Bleek een defect modem te zijn. Nieuwe van een paar gulden (toen nog wel :) ) er in gestopt en de pc draaide weer als een zonnetje. Succes ermee
  • Kan ook nog weleens aan de human printer, op het mobo liggen.
    Verangen is dan de beste optie.
    Een nieuwe human printer kost 5a10 euro zo uit mijn hoofd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.