Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Overklokhulp gevraagd

Anoniem
gerben
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben aan het proberen mijn systeem iets harder te laten lopen en heb daar wat probleempjes mee / wat vragen over. Dit is het systeem:

  AMD Athlon 64 3200+ s939 Venice
  MSI K8N SLI
  2x 1 gb Kingston valueram CL 3,3,3,8 @200 mhz

  Ik ben als volgt te werk gegaan:

  Eerst heb ik de multiplier naar 8 gezet ipv 10 en de ram op 166mhz ipv 200 en LDT op 3 gezet ipv 5. Toen ben ik de FSB gaan verhogen tot hij niet meer wilde booten. Dit was 240 mhz.

  Ik heb toen de Multiplier teruggezet naar 10, de CPU draait du dus op 2400 mhz ipv 2000 mhz. Echter als ik de LDT terug wil zetten naar 4 of 5 dan boot hij niet meer, niet eens in de bios. De HT speed is nu daarom 720 mhz ipv 1000 mhz. Heeft die extra CPU wel zin als de HT speed omlaag gaat?

  Hoe zou ik nu verder kunnen gaan? Ik heb het voltage wat geprobeerd te verhogen maar ook dat mag niet baten.
 • Je kunt die LDT gerust op 3 laten staan, die heeft normaliter toch al wat overcapaciteit. Je zou ook de latencies eens wat hoger kunnen instellen, mogelijk kun je het geheugen dan wat hoger klokken. De werkelijke test komt echter hierna, met benchmarks, die je vertellen wat je bent opgeschoten tov. standaard instellingen. De processorsnelheid heeft vast wel invloed, maar amd heeft vaak maar weinig profijt van verhoogde geheugenbandbreedte. Je hebt hopelijk wel een fatsoenlijke koeler op de processor zitten?
 • Bedankt voor je antwoord. Er zit gewoon een standaard koeler op, maar ik houd de temp wel in de gaten. Ook nu met continu 100% CPU komt hij niet boven de 40 gr. Lijkt me veilig.

  Ik zal eens experimenteren met de latency. Wanneer moet ik eigenlijk het voltage gaan verhogen?

  Trouwens bij sisoft sandra gaf hij aan 10% sneller te zijn dan normaal. Toch mooi meegenomen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.