Vraag & Antwoord

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Hey,

  Ik heb al een paar jaar een laptop, maar waar ik me nog al aan erger is dat de laptop, als hij een tijdje aan staat, enorm begint te blazen. Ik vind dat geluid nogal irritant, vooral als er andere mensen bij zitten. Heeft iemand enig idee wat ik hier aan kan doen?

  Alvast bedankt.
 • Bijzonder weinig. De koeling van laptops is veel moeizamer dan van desktops: weinig ruimte om warmte af te voeren. Ook al zou je met een programmatje de fanspeed naar beneden halen, dan loop je serieus kans op oververhitting van het systeem. Soms, maar bij laptops niet vaak, is er de mogelijkheid in het BIOS aanpassingen te doen aan de temperatuur waarbij de fan op volle toeren begint te draaien.

  Je zou er een stillere fan op kunnen (laten) zetten.
 • Oke, en weet je toevallig zo'n programma? En hoe heet die optie in het BIOS? Dan kan ik even kijken..

  Bedankt!
 • Heb je energiebeheer al eens bekeken? Zou normaliter wel aan moeten staan bij een laptop, maar dat is vast niet altijd het geval. Je zou ook eens kunnen kijken of ie niet vol met stof zit.
 • Nah, vol met stof zal hij niet zitten aangezien hij dit al vanaf het begin doet geloof ik.
 • Ik heb iets onder mijn achtervoetje staan zodat de laptop aan de achterkant 4 cm omhoog komt, komt er veel meer lucht aan de onderkant ,daar waar de koeling zit.
  Volgens mij scheelt dat ook wel een beetje in tempreatuur


  [img:3eadf66282]http://img145.imageshack.us/img145/1308/yottaamdyottafr8.jpg[/img:3eadf66282]
 • Er zijn ook wel speciale "onderzetters" voor laptops. Ook wel met een fan erin. Maar ik zou vooral eens kijken naar energiebeheer, zoals speedstep, of cool&quiet drivers. Als je laptop krachtig genoeg is, zou je ook nog kunnen onderklokken.
 • [quote:f4dc322146="gerben"]Er zijn ook wel speciale "onderzetters" voor laptops. Ook wel met een fan erin. Maar ik zou vooral eens kijken naar energiebeheer, zoals speedstep, of cool&quiet drivers. Als je laptop krachtig genoeg is, zou je ook nog kunnen onderklokken.[/quote:f4dc322146]

  Waar kan ik die opties vinden zoals speedstep en cool&quiet ? Want ik zie ze niet zo gauw..
 • Als ook jouw laptop het warm krijgt :P

  [img:d0699f3a43]http://www.webwereld.nl/attachments/free/news_pics_9685_3.jpg[/img:d0699f3a43]
 • Speedstep (Intel CPU's) en Cool & Quiet (AMD CPU's) zijn BIOS utilities om je processor terug te klokken/op lager voltage te laten werken op momenten dat er geen processorkracht nodig is. Dit scheelt warmte en er zal minder beroep op de fan worden gedaan.

  Je vindt de opties in je BIOS, voor zover ze van toepassing zijn. Naast de BIOS instelling heb je vaak nog de drivers nodig voordat je de funktie kunt beheren.

  Speedstep
  Cool & Quiet
 • Stof in de laptop wel goed in de gaten houden. Tijdens laptop reparaties (Toshiba, HP, Compaq) zie ik zeer regelmatig een dikke laag stof zitten tussen de ventilator en het rooster naar buiten toe. In de versies met heatpipe zit die laag stof dus tussen de ventilator en de heatpipe. Die stof is niet zomaar te verwijderen dus het is zaak om laptop voldoende stofvrij te plaatsen. Verder helaas, de laptop zo min mogelijk op vol vermogen gebruiken. Overigens geldt het euvel van de luidruchtige ventilator ook voor gewone, meestal kleine, desktops.
 • Watvoor laptop heb je eigenlijk?
 • Ik heb een laptop van HP en er zit idd wat stof op de ventilator als ik zo kijk. Dan moet ik de laptop zeker openschroeven om hem schoon te maken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.