Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

laptop in het midden warm

Anoniem
None
5 antwoorden
 • hallo,
  mijn koeler hoor ik alleen als ik mijn laptop opstart. en de tijd dat de laptop aanstaat gaat de koeler niet meer aan. en word de laptop warm in het midden
  de processor of moederbord??
  ik hoop dat iemand me ermee kan helpen,
  of heb je een software die je koeler laat draaien

  groetjes
 • Als je laptop niet na verloop van tijd door overmatige hitte spontaan uitvalt wordt het systeem niet heet genoeg om de fan (continue) te laten draaien. Je zou eens in je BIOS kunnen checken of op jouw systeem is in te stellen bij welke CPU-temperatuur de fan voluit gaat draaien. Die temperatuur zou je wat lager kunnen zetten.

  Het is trouwens zeer onwaarschijnlijk dat de fan helemaal niet draait. Een laptop heeft t.o.v. een desktop een slechte warmteafvoer waardoor er meer fanwerking noodzakelijk is. Wellicht start ie (goed hoorbaar) vol draaiend op en doet (slechter hoorbaar) verderop z'n werk op mindere toeren.

  Installeer Everest eens. Bij moederbord>sensors kun je, als je laptop dat ondersteunt, de temperaturen en fansnelheid aflezen. Zet die hier eens neer.

  En dat een laptop warm/heet wordt van onderen is heel normaal. Er zijn, verder goed functionerende, laptops die na tien minuten niet meer op schoot te houden zijn. Dan branden ze door je kleding heen. Je kunt de laptop aan de zijkanten op een verhoging zetten, zodat het processorvlak (het midden, zoals jij dat aangeeft) vrij staat van de ondergrond. Dat koelt wat beter. Ook zijn er speciale laptopkoelers voor aan de buitenkant.

  Ga eerst maar eens naar de feitelijke temperaturen en fansnelheid kijken. In een uiterste geval kan het beessie nog worden opengemaakt om te zien of de fan niet geheel verstoft is.
 • hi kees A..
  ik heb everest gedownload en gedaan zoals je zei, maar ik zie bij de moederbord geen sensors staan.
  mijn laptop valt niet spontaan uit, maar word vaak wel erg sloom.
  over de bios heb ik geen verstand haha,
  ik ben namelijk een 21 jarige meid :oops:
  maar kan wel overweg met de laptop :wink:
  als je in die everest de temperatuur niet kan vinden, kan dat wel in de bios dan?

  groetjes
 • Je kunt het proberen in het BIOS. Laptops hebben alleen vaak veel beperktere mogelijkheden in het BIOS dan desktops. Om in het BIOS te geraken: bij de opstart de DEL toes of F2 toets (afhankelijk van de systeem) een paar maal indrukken en dan de opties maar even aflopen. Elk BIOS zit anders in elkaar.

  Het sloom worden van je systeem heeft niets met de temperatuur te maken. Wellicht heb je relatief weinig geheugen en loopt dat vol. Je kunt er een automatische geheugenmanager opzetten die eens in de zoveel minuten of als het vrije geheugen beneden een bepaalde grens komt het geheugen opschoont. Zelf gebruik ik FreeRam XP Pro.[/url
 • Mijn laptop wordt ook in het midden wat warm.
  Ik heb aan de achterkant er een verhoging onder gezet zodat de warmte gelijk weg kan.
  In de bios kan je kijken door tijdens het booten op een toets te drukken, is verschillend, F8,F2,DEL en misschien nog meer. Let wel op wat je doet in de bios een kleine veranderingen dan start je laptop misschien niet meer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.