Vraag & Antwoord

Anoniem
Vwstyle21
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik had een vraagje over mijn Intel Core 2 Duo E6300 (1.86GHz).
  Dat is dus de processor die in mijn computer van packard bell zit.
  Nou ben ik erachter gekomen dat er maar een processor al het werk doet, en de andere nix.
  Tenminste, de ene komt op 100% van zijn gebruik, en de andere blijft op 0%.
  Nou heb ik van iemand gehoord dat als je een 32bit hebt, er maar eentje werkt, en dat als je 64bit hebt, er van allebei gebruik word gemaakt, dat ze samenwerken.
  Weet iemand hier meer van voor ik meteen Vista aanschaf??

  Groetjes
 • XP kan ook twee cores aansturen. Het ligt meer aan de software. Die moet twee cores aan kunnen sturen. En dat doet die meestal niet. Vista brengt daar geen verandering in.
 • Wat voor software heb ik nodig om de cores aan te kunnen sturen? en hoe kom ik daar aan?
  of ligt het moeilijker..
  Er zit namelijk voor zover ik weet niet automatisch software bij..
 • Is gewoon normaal. De meeste programma's die er tegenwoordig zijn, maken nog gebruik van 1 core. Daardoor wordt de processor dus maar half belast. De andere core wordt niet gebruikt.
  Bij Software die voor multicores gemaakt is, is het programma zo opgebouwd dat het makkelijk uit te smeren is over meerdere cores, wat daardoor hogere prestaties geeft.

  Wat jij omschrijft is dus heel normaal en niets aan te doen. Is ook niet erg btw.
 • [quote:c1f988adad="Michje5"]Wat voor software heb ik nodig om de cores aan te kunnen sturen? en hoe kom ik daar aan? [/quote:c1f988adad] Multithreading software. Over het algemeen kom je daar aan door deze software (licenties) aan te schaffen. Verder is er ook nog Multithreading free- en shareware software. Of er Multithreading software voor jouw is, hangt af van wat voor een soort software jij gebruikt.
  [quote:c1f988adad="Michje5"]Weet iemand hier meer van voor ik meteen Vista aanschaf?[/quote:c1f988adad] Als ik het zo bekijk op de site van Packard Bell, dan valt op dat op de meeste daarvan Vista al wordt meegeleverd. Welke type Packard Bell PC had je aangeschaft?
 • Oke, inieder geval bedankt allemaal!

  Ik heb een Packard Bell iMedia MC9520 met Windows XP Media Center, hij heeft inderdaad geen vista, maar het kan zijn dat dat nu wel standaard is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.