Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PSU 8800GTS 640Mb nu nog niet sli

Anoniem
gertbxl
3 antwoorden
 • Kwil een 8800gts 640Mb kopen.
  Ik denk ook een p5ne-sli moederbord te nemen. E6600 cpu

  Ik denk dat ik bij een latere upgrade een andere 8800gts 640Mb zal kopen. Alhoewel dit niet echt duidelijk is, met zo snelle veranderingen in computerland. (ik dacht gewoon deze mogelijkheid open te laten, vandaar ook een sli moederbord)

  Maar dan: Welke PSU?

  Ik vind de PSU's eenmaal boven de 500w nogal duur eerlijk gezegd.
  En de goedkopere PSU van 600W of 650W etc dragen niet het SLI-ready label. Die van rond de 130€ eerder wel, maar toch wat duur, niet?

  Kan ik misschien nu gewoon een PSU kopen 500W en deze later vervangen door een andere. Maar zal me het dan niet iets te duur uitkomen als ik naar sli overstap en lijkt een overstap naar een andere graka dan niet meer logisch dan sli?

  Ik las ook dat je nog een 2de PSU kan aansluiten, maar ik weet niet goed hoe dat werkt, zijn deze extern? zijn deze duur? is er plaats in een doorsnee kast? en is het dan de bedoeling om een kleinenere bijkomende PSU van 200W te kopen? (500W + 200W = 700W) en hoeveel kost het me dan? Ik las dat een te weinig aan watt nog wel de mogelijkheid geeft tot een sli-setup maar dat deze dan wel eens aan performance zou verliezen, wat niet echt de bedoeling is hé…

  Enig idee iemand wat de opties of mogelijkheden zijn of het goedkoopst zal zijn? Misschien enkele links naar psu's bij azerty.nl of 4launch kan zeker helpen… ;) Kan ik verwachten dat voedingen in de tijd zullen minderen in prijs of blijft een psu van 600W en meer gewoon zijn prijs behouden owv hardware-kosten?

  ALvast bedankt,
  Gert

  bijkomend vraag:
  (klopt het eigenlijk dat de nu zo geliefde moederborden P35 geen sli kunnen draaien? of werken ze in crossfire, crossfire en sli, is dat iets compleets anders voor een moederbord)
 • Intel heeft geen sli licentie van nvidia, SLI kan dus niet op een intel chipset. Je zult dus een nvidia 680i chipset moederbord moeten nemen. SLI ready zegt me niet zoveel. Het is belangrijk dat de voeding voldoende vermogen heeft, en voldoende aansluitingen. Reken eens uit wat je nodig hebt, zoek daar een voeding bij, en ga na of die alle aansluitingen heeft, en of de amperages voldoende zijn. Zou mij verbazen als je meer dan 600W nodig hebt. Een goede voeding van 600W heb je vanaf 90 euro.

  http://www.extreme.outervision.com/index.jsp
 • Een 700w thermaltake voeding is prima en moet het kunnen volgens nvidia:
  http://www.slizone.com/object/slizone_build_psu.html
  En is nog redelijk betaalbaar naar mijn mening:
  http://tweakers.net/pricewatch/138719/

  Persoonlijk denk ik niet dat SLI oid erg rendabel is, als je over enige tijd wellicht wat snellers wilt is upgraden altijd goedkoper (oude verkopen/nieuwe kopen) Ook als je geen SLI draait, (neem aan dat wanneer je een p35 wilt je wat wil oc'en, is ook een puik boardje!) is 700w best prima met zo'n setup.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.