Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

extra intern geheugen.

Anoniem
gerben
5 antwoorden
 • hallow ik wil graag wat extra intern geheugen instaleren. heb nu 256 mb en dat begint nu toch echt te weinig te worden. ben al wat aan het rondzoeken geweest op internet en heb me oog op de het volgende laten vallen. Nu is mijn vraag of dit geheugen past en gaat werken of dat ik bepaalde dingen over het hoofd heb gezien.

  allereerst spec van de computer.
  het moederbord is een asus p4b533.
  met behulp van everst heb ik gekeken wat voor geheugen erin zit.
  dit is een ddr-sdram.
  de geheugensnelheid is pc 2100 (133 mhz)
  module breedte 64.

  nu heb ik oog laten vallen op dit geheugen.
  http://www.zercom.nl/index.php?p=35&f=1&a=2771#
  de kloksnelheid is hier alleen 2 keer zo snel. maar dat komt toch het geheugen 2 handelingen per cycle doet ? of zie ik dat verkeerd ?
  naja mijn vraag is dus gaat dit geheugen werken?
  en is het slim om dit geheugen te kopen of kan ik beter iets anders nemen?

  enige wat ik niet kan vinden van het geheugen wat momenteel in me computer zit is de cas. weet ook niet of het nieuwe geheugen de zelfde cas moet hebben als het ouwe geheugen. Is het uberhaupt nodig om naar te kijken??
 • DDR is double data rate, 133x2=266. Dat klopt dus verder wel. Maar je kunt goedkoper PC3200 krijgen, en dat zou ook gewoon moeten werken in jouw machientje.
 • Maar is het niet zo dat als je 2 geheugen kaarten plaatst dat ze op de zelfde snelheid moeten lopen. ik wil dus een extra kaart plaatsen zodat ik totaal
  256 + 1024 heb.
 • Of geheugen samenwerkt, is altijd een kwestie van uitproberen. Overigens is het prijsverschil ook weer niet zo groot. Zercom is blijkbaar goedkoop met zijn pc2100. De prijzen van DDR zijn ook aan het dalen trouwens. Terwijl DDR2 weer aan het stijgen is.
 • ja ik zag ook al dat het prijsverschil niet zo gek veel is. Denk dat ik toch voor het geheugen ga, wat ik heb uitgezocht.
  Dat moet toch in mijn systeem werken toch ???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.