Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

SATA probleem A8R-MVP

Anoniem
eddy_71
6 antwoorden
  • Ik heb dit moederbord net binnen. Ik wil hierop een raid0 configuratie gebruiken. Ik heb daarnaast een NEC 7170s dvd brander. Deze is ook sata. Wanneer ik in het bios de optie sata boot rom activeer, dan kan ik een raid config aanmaken. Ik kan dan echter niet meer opstarten van mijn dvd brander. Wanneer ik de optie sata boot rom uitzet, dan kan ik wel weer van de dvd brander opstarten, maar niet meer een raid configuratie aanmaken. Hoe kan ik dit probleem oplossen? Het is dus de bedoeling dat ik een raid0 in combinatie met een sata dvd brander wil gebruiken.
  • floppy aanmaken met bestanden van de bord cdrom
  • Ik heb geen flop meer. Met de mogelijkheid om alle drivers in de XP installatie cd te integreren en vista die eigenlijk alles automatisch vindt, zou dat niet meer nodig moeten zijn. Via een workaround lukt het mij ook nog wel. Het gaat er alleen om dat ik geen workaround wil gebruiken. Is het misschien zo dat de Crossfire Express 1600 chipset met een Uli 1575 Southbridge opstarten vanaf een sata dvd speler niet ondersteund?
  • Veel raid controllers ondersteunen geen optische sata drives. Hoe dat met jou controller zit weet ik niet, maar het lijkt me goed mogelijk dat dat het probleem is. Met raid uitgeschakeld werkt het wel, omdat de poort dan in een soort IDE mode werkt. (of AHCI)
  • Vanaf een sata optische drive opstarten is wel mogelijk, alleen mag je dan geen raid gebruiken. Dit is het antwoord wat ik van Asus kreeg. Helaas pindakaas.
  • Maakt het niet uit in welke slot je de DVD brander stopt?

    Misschien werkt het net zoals dual channel geheugen. Eentje in de zwarte de andere in de rode en de optische drive moet dan eigenlijk in een derde channel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.