Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

geheugen probleem?

Anoniem
None
3 antwoorden
 • beste mensen,

  Ik heb al een hele tijd een raar probleem, het is niet zo dat het echt in de weg zit, maar ik dacht laat ik nou maar eens vragen wat het is. Ik heb al een aantal maanden dit probleem:
  Soms is het zo (het is dus niet altijd zo) dat als ik de computer afsluit, een schermpje krijg met allemaal cijfers, voornamelijk nullen, en dan staat er: 'lees of schrijfbewerking 'written' op het geheugen is mislukt', en daarachter staat nog wat text, en dan weer allemaal nullen enzo. Soms komt er ook te staan: 'lees of schrijfbewerking 'read' op het geheugen is mislukt'. Wat stelt dit allemaal voor? Als ik die schermpjes krijg, is het 2 seconden voordat de computer uitschakeld. Ik weet niet of dit probleem zich nou voordoet nadat ik extra geheugen had gekocht een aantal maanden geleden, of dat het daarvoor ook al zo was.

  extra info:
  Ik had 2 keer 256 geheugen in me pc, en heb die omgewisseld voor 1 keer 512 geheugen met een kennis, en heb er dan nog 512 geheugen bij gekocht van kingston. Is gewoon wat extra info… :P

  Ik ging wat rondkijken in everest om te kijken of ik een probleem ofzo zag (weet er niet veel vanaf, dus weet niet echt wat ik nou zie) maar ik zag dit bij moederbord:

  [img:49f4bef5fa]http://img413.imageshack.us/img413/6558/everestmoederbordwa2.png[/img:49f4bef5fa]

  Je ziet staan dat de effectieve kloksnelheid 333mhz is en werkelijke kloksnelheid 167mhz is. Klopt dit?

  En bij het volgende plaatje staat geheugen instellingen dat er een 166 Mhz is en de ander 133 mhz? Is dat een probleem?

  [img:49f4bef5fa]http://img214.imageshack.us/img214/5134/everestspdih8.png[/img:49f4bef5fa]

  Of ben ik nu gewoon heel erg dom bezig, en kijk totaal naar de verkeerde dingen?
  Weten jullie anders of die problemen met het geheugen invloed hebben op de snelheid van de pc? En hoe het verholpen kan worden?

  alvast bedankt
  kappy
 • jazeker dat dit klopt.
  DDR staat namelijk voor "Dubble Data Rate" en dat betekent dat je effectieve snelheid ( die je gebruikt ) dubbel zo snel is dan de werkelijke snelheid ( FSB )*.
  Hier is dus niks mis mee :wink:

  *correct me if i'm wrong
 • ik heb even gegoogled, en er zijn meer mensen die dit probleem hebben, maar meestal ligt dat dan aan programmaatjes etc. en komt het voor terwijl ze bezig zijn met de computer… ik krijg het alleen een paar seconden voordat hij uitschakeld.
  Op google zag ik ook iemand die erover sprak dat het lag aan zijn java software.
  Nu herinner ik me opeens dat ik een aantal maanden geleden mijn oude java had verwijderd, op advies van mensen op een antivirus forum, omdat er een trojan inzat… daarna heb ik een nieuwe java gedownload en erop gezet, en het zou best wel eens kunnen dat het probleem sindsdien zich heeft voorgedaan… maarja, ik heb het alleen met afsluiten, dus heb er voor de rest geen problemen mee ofzo.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.