Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Hulp met hardware van mijn computer

Anoniem
Furiousnl
19 antwoorden
 • hallo,

  ik ben binnenkort jarig en ga dan met mijn verjaardagsgeld en wat geld van mezelf me pc upgraden(versta: upgraden want een aantal onderdelen heb ik gewoon zelf nog), mijn budget is rond de 430 euro

  ik wil graag alles bestellen bij alternate (www.alternate.nl) tenzijn de prijsverschillen inclusief verzendkosten zo uitkomen dat het goedkoper kan.


  dit is wat ik allemaal wil gaan kopen:

  Geheugen: Buffalo 1 GB DDR-400: 39 euro
  Hier is lijkt mij niets mee mis gewoon standaard geheugen

  Videokaart: Sapphire Radeon X1650 PRO: 75 euro
  Dit is mijn knelpunt en ook eigenlijk een beetje de reden waarom ik dit toppic aan heb gemaakt. ik zoek natuurlijk alles cheap ass maar het moet ook niet zo zijn dat het van ellende in elkaar stort, mijn oog viel op deze kaart alleen ik weet niet of die een goede kaart is, daarom mijn eerste vraag: is dit gewoon een goede kaart of zijn er betere keuzes voor mijn budget?

  Monitor: Iiyama ProLite E2001WSV-B1: 199 euro
  hier lijkt mij ook niet echt veel mee mis, ziet er netjes uit en van een goed merk.

  CPU cooler: Thermaltake Ruby Orb: 25 euro
  Ik heb een casemod en daarom zoek ik ook dingen die mooi staan bij mijn casemod, mijn casemod ziet er zo uit: 4 blauwe lampen die de pc blauw verlichten en dan alle blowers en andere dingen die licht kunnen geven rood. mijn oog viel daarom op deze cooler want dit is de enige met rode leds. maar toch heb ik hier een vraag bij: is deze blower goed genoeg om een amd athlon x2 4200+ te kunnen cooler?

  Processor: AMD Athlon™ 64 X2 4200+ (Bulk, OPGA): 79 euro
  met mijn socket 939 is er weinig keuze meer in iets goedkopere processoren, deze processor is de enig die ik nog kon kiezen in mijn prijsklasse (ik heb geen zin om 100 euro meer neer te leggen voor iets meer)

  Totaal: 417 euro

  Dit is wat ik in mijn gedachte had om te gaan kopen, maar toch heb ik ook gelijk mijn derde vraag: Is gewoon een goede keuze voor mij of zijn er dingen die ik anders zou moeten doen?

  ik hoop dat jullie de tijd willen nemen om mij te helpen
 • Standaardvraag: wat ga je met je pc doen (gamen?) En ga je overclocken?

  Tweede vraag: wat heb je precies nodig? Ik bedoel, wat heb je nog dat je denkt nog te kunnen gebruiken (liefst nauwkeurige specs)?
 • Vind het allemaal maar wat twijfelachtig. Denk dat je een andere oplossing moet nemen. Verkoop het oude, doe dat bij het budget, en dan is er best een aardige pc van te bakken. Kijk eens naar mijn voorstel in dit topic. Scheelt maar 105 euro met jouw budget

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=179848
 • Die X1650 zou ik vervangen voor een Peak Radeon X1950Pro. Stukken beter en kost 20 euro meer. €95.50. Alleen zoek je nu iets voor AGP of voor PCI-e?

  http://www.cool-prices.nl/Producten/Componenten/Grafische%20kaarten/VGA%20kaarten-PCI-E%20ATI/7033/PEAK%20Radeon%20X1950%20Pro%20256MB%20DDR3%20(PCI-e,%202x%20DVI)
 • hey,

  ik heb nog is eventjes verder gekeken op de website van alternate en na wat overleg met mijn broer zij hij dat voor mijn budget deze videokaart wel aardig was: Asus EN8500GT SILENT MAGIC/HTP/512M

  deze ondersteunt directx 10 en sli

  vinden jullie deze kaart ook beter dan die andere of weten jullie voor mijn budget een betere.

  ik wil wel kunnen gamen met mijn pc maar een hardoregamer ben ik niet.

  overclocken hoef ik ook niet echt in het bijzonder

  de dingen die ik houd zijn:

  moederboard: gigabyte k8triton series

  geheugen: gewoon standaard geheugen (2x 512 mb)

  en verder nog dingen zoals cdrom harde schijf floppy tv kaart enzv.


  mijn pc verkopen en een ander nemen ga ik niet doen want ik heb een casemod waar ik trost op ben erin.


  ik hoopd at jullie mij weer en stukje verder kunnen helpen
 • niemand die mij verder kan helpen?
 • Een 8500GT is een vrij lichte kaart, die het slechter doet, dan de hierboven al driemaal aangeraden 1950pro. Als je je gemodde case wilt houden, koop dan een goedkoop nieuw kastje, en zet het spul even over.
 • Een 8600GT presteert al niet zo goed laat staan een 8500GT.

  Als je een beetje fatsoenlijk wilt gamen moet je gewoon die X1950 kopen.
 • weer is een berichtje,

  ik heb is rondgekeken en ik ben erindaardaad van overtuigt dat ik beter de X1950 kan kopen

  nu heb ik nog een paar dingen waar ik tussen twijfel:

  265MB of 512MB?
  GT of PRO?

  ik denk dat ik voor de 512 mb ga maar wat is het verschil tussen gt en pro?
 • 256 of 512.

  De 512MB wordt pas gebruikt als je op een hogere resolutie gaat spelen dan 1600x1050 of 1600x1200.

  GT of Pro.

  De Pro versie is wat beter. Het enigste verschil is slechts dat de snelheden wat hoger liggen. Met een beetje overklokken kun je de snelheden van een GT zo wat hoger zetten en ze op de snelheden van een Pro laten draaien.
 • Het prijsverschil tussen gt en pro is bij mijn weten erg klein. Je kunt voor 95,50 euro al een pro kopen. De goedkoopste gt is in de pricewatch zelfs duurder, € 99,65.
 • dat word dus een 512 mb kaart want ik neem ook een groot beeldscherm

  dat overklokken, hoe doe ik dat en waar doe ik dat? en is dat moeilijk?

  het prijsverschil tussen de gt en de pro is op 512 mb 11 euro is dit de moeite waard om te overklokken of moet ik gewoon niet tobben?
 • Nee is helemaal niet nodig hoor.
  Ik zou gewoon een Peak Radeon X1950Pro 512MB halen.
  Zit al op de goede snelheid en heeft 512MB + een behoorlijk goede prijs.

  Ik weet nog dat die €116 euro kost. Weet even niet meer precies waar.
 • ik heb een website waar hij 114 euro kost en 122,99 inc verzenden

  dan is dit denk ik een goede keuze voor nogsteeds een bedrag wat te overzien is


  nog een klein vraagje: is de blower op de x1950 een beetje stil of is het nog erger dan een orkaan?, ik zag wel dat er zo een klein zijwaarts blowertje op zat, volgnesmij maken die dingen best herrie. valt de snelhied van de blower automatisch te regelen of moet ik gewoon niet zeuren en lekker met een orkaan in mijn pc gaan zitten? (wat btw wel erg goed is voor mijn airflow:P:P:P:P:P:P:P)

  en nog een klein vraagje: is die blower die ik in e 1e tekst had gezet sterk genoeg om de processor die ik graag wil nemen te coolen?
 • Ik weet niet of die veel lawaai maakt. Als dat wel zo zijn zou dat nog niks veranderen aan je airflow in de kast. Het is slechts een koeler voor de videokaart niet voor de gehele kast.

  De CPU koeler ziet er wel stoer uit met dat rood. Ik [b:e4ee905c92]denk[/b:e4ee905c92] ook wel dat hij goed genoeg is om je CPU te koelen.
 • ik bedoelde het als een grapje van die airflow:P

  ik hoorde van iemand dat hij een 5000+ draaide met die blower dus dat zit wel snor
 • Ik heb zelf ook een Thermaltake. Was er eerst behoorlijk ontevreden over. Achteraf gezien helemaal verkeerd gedacht, want het lag niet aan de koeler maar aan de videokaart. Doordat deze passief was kwam er veel warmte van de videokaart in de koeler terecht waardoor deze warmen licht tegen de CPU aanblaasde. Heb inmiddels al een Antec VCool onder mun videokaart hangen en nu zijn met temperaturen flink veranderd van mijn AMD 6000+. Stressed Max. 48-52 graden.
 • ik heb nu ook een passieve cooling op mijn videokaart (geforce 6600 uit mijn goofd) alleen zit het gedeelte dat coolt aan de onderkant:S warmte stijgt toch op:P

  klopt het dat de blower hier aan de bovenkant zit bij deze kaart?
 • Als je hem in de PC zet dan zie je hem onder de kaart zitten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.