Vraag & Antwoord

Anoniem
Comp-Freak
10 antwoorden
 • hallo mede forummers.

  ik zit met een vraag. de temp van mijn cpu is 45 graden met alleen internet en msn aan. een vriend van mij met een iets mindere setup heeft met dezelfe cpu koeler een cpu temp van 30 graden. heeft iemand een conclusie waarom mijn temp zo hoog is?

  specs van pc:

  msi p4m900m2 moederbord
  2 gig adata ramgeheugen
  280 gb maxtor harde schijf
  intel pentium 4 3.2 ghz processor
  cpu koeler @ 2100 rpm
  80mm fannetje in de kast
  fan die vanuit de voeding blaast
  450 watt voeding
  kast: x gear xgr
  videokaart: nvidia 7600 gt

  m.v.g. davey
 • Is nog netjes. Niks om je zorgen te maken. Als je het echt zkkr wil weten download dan ff het programma [i:c2b47b839c]ORTHOS[/i:c2b47b839c]. En laat dat 1uurtje draaien en kijk ondertussen naar de TEMPS. Als die hoger als 62graden dan is die wel te warm.
 • P4's worden van zichzelf ook behoorlijk warm.
  45 graden is dan ook niets om je zorgen over te gaan maken. ;)
 • ok maar ik was vandaag even aan het gamen (gta san andreas en need for speed most wanted en mijn cpu kwam op 71 graden? is dit dan ook nog normaal?
 • [quote:5e90d7d084="Disi"] Als die hoger als 62graden dan is die wel te warm.[/quote:5e90d7d084]
 • ik denk dat hij het over normaal gebruik heeft een niet over gamen? :)
 • 62 Graden is wel aan de warme kant, maar nog steeds is het voor een Pentium 4 onder load (als hij druk aan het rekenen is) nog steeds niet erg, 'Prescott' P4's die jij waarschijnlijk ook hebt, hebben een techniek dat als ze té warm worden, ze automatisch minder hard gaan lopen waardoor de temperatuur weer daalt. Dus je hoeft je geen zorgen te maken, alleen als je gaat overclocken dan kun je er aan denken om er zelf een koeler op te zetten.

  Maarre… hoe heb je de temperatuur van je processor gemeten terwijl je San Andreas aan het doen was? De aflezingen van software matige programma's zijn vaak niet echt goed, probeer eens in de BIOS bij hardware information of iets dergelijks te kijken, daar staan vaak realtime temperaturen vermeld.
 • Die 71 graden kan best een realistische temperatuur zijn hoor, als een software programma correct uitleest dan kan die net zo veel afwijken als de bios. De bios is ook lang niet altijd nauwkeurig.

  Ik zou wel kijken of je makkelijk de temperatuur iets omlaag kan krijgen. Kijk oa of er veel stof in de koeler zit. En als je het zijpaneel van de kast laat, wordt het dan veel koeler? Dan kan je kijken of je de kast beter kan ventileren.
  Andere optie is de koeler er af halen, de standaard koelprut te verwijderen en dan een nieuw dun laagje koelpasta er tussen te doen. Maar dat is alleen nodig als de koeler niet echt warm wordt.
 • even alles in 1 keer: ik heb de temperatuur gemeten met: cpucool daarnaa met pc alert 4 en nog is met speedfan om zeker te weten dat het klopte.. kap eraf scheelt niet. Koelblok word niet superheet (is gewoon aan te raken) koelpasta zou nog wel goed zijn want me pc is net 2 maanden oud.. en met online gamen word ie nog heter +/- 80 graden :o
  dus ik zou wel iets aan me koeling moeten verbeteren ofniet? want mijn cpu koeler draait 2100 rpm. verder zit er alleen nog een 120mm fan vanuit mijn voeding en een 80mm casefan.

  m.v.g. Davey
 • Bij mijn kast heb ik 2 extra fans erin gezet, 1 die het de kast in blaast,
  en de andere die het eruit zuigt.
  Beide zijn van hetzelfde merk en capaciteit, doe je dit op de gok, dan krijg
  je dat de 1 sneller draait dan de andere……..en dat gaat niet lang goed.
  Na 2,5 dag aan te hebben gestaan met downloaden, was de CPU temp.
  zo rond de 46 Graden.
  In het verleden ging hij bij heet weer na 2uur al uit ivm oververhit,
  daarna nooit meer gehad.

  ps hij maakt nu wel iets meer herrie, maar daar heb je je boxen voor :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.