Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Moederbord (MSI K9mm-v) wilt niet opstarten

Anoniem
hell-dominator
2 antwoorden
  • Ik heb een lowbduget systeem samengesteld. Hip, dacht ik. Niet dus.

    mobo: K9mm-V
    HD: western digital 80GB (pata)
    geheugen: 2x 512MB Kingston KVR667D2N5
    CPU: AMD ATHLON 64 3800+ (AM2 socket)
    VGA + SOUND: onboard
    voeding: 420 Watt


    Echter mijn moederbord, K9mm-V, werkt niet. Ik krijg, als ik alles heb aangesloten, totaal geen beeld (zowel op mijn TFT als op mijn CRT geen enkel beeld). Het enige wat ik te horen krijg is een BEEP van 1 seconden, waarna het 2 of 3 seconden rustig is, waarna ik weer een BEEP hoor van 1 seconden, dit gaat zo oneindig door.


    Wat heb ik al gedaan?
    - Bios doormiddel van batterij én jumper reset –> Geen resultaat

    - Het geheugen is gewoon compatibel met het moederbord (staat op de MSI site, serie nummer van geheugen komt exact overeen). Het geheugen in bank 1 of 2 plaatsen heeft ook geen enkel nut.

    - Ook de processor, die ik erbij heb besteld, Athlon 64 3800+, socket Am2, is compitabel met het moederbord (ook dit staat bevestigd op de MSI site).

    - Aan de voeding ligt het ook niet, zowel een ATX 24 pins (450watt, thermaltake pure power) als een ATX 20 pins (450Watt, zalman voeding) geprobeerd. Geen enkel resultaat.

    - Losse AGP 8x grafische kaart geprobeerd, helaas geen resultaat.

    - "kaal" laten opstarten, zonder HD of CD-ROM speler, helaas ook geen resultaat.

    heeft iemand nog een idee wat ik zou kunnen doen? Ik ben radeloos….
  • Zitten er ook diagnose leds op het moederbord? Er zijn wel sites met beepcodes, wellicht kun je daar wat vinden. Heb je wel alle connectors goed aangesloten?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.