Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

[P5B] Toetsenbord probleem na Ctrl Alt Del

Anoniem
None
7 antwoorden
  • Onlangs had ik op Ctrl Alt Del gedrukt. Er was op dat moment geen besturingssysteem actief. (Was alleen opgestart vanaf een Linux CD, tot aan het eerste scherm.) Zodat deze dan onmiddellijk reboot. Het USB toetsenbord bleek niet meer te werken gedurende het POST bericht en in het bootmenu. Nog wel als Ubuntu Linux grafisch is gestart. Ik probeerde eerst met de PC afgesloten, en de netstroom eraf een PS/2 toetsenbord. Dat hielp niet. Toen checkte ik in de Asus P5B manual de reset jumper. Ik sloot de PC opnieuw af, en daarna eveneens de netstroom eraf. Ik resette het BIOS. Daarna werkte het USB toetsenbord gewoon weer gedurende het POST bericht en in het bootmenu.

    Maar vandaag gebeurde dit opnieuw. Nu kan ik natuurlijk het BIOS opnieuw resetten. Ik weet echter dan nog niet wat er fout is gegaan. Maar dit lijkt me een bug. Herkent iemand dit probleem? Zou een BIOS update dit kunnen verhelpen? De BIOS versie van mijn P5B moederbord is nu 0806. Alleen zie ik bij de BIOS updates niets staan over dit probleem. Hoewel dit niets hoeft te zeggen. Want daar worden alleen de belangrijkste problemen genoemd, die zijn verholpen.
  • als je [b:d5a0127e69]een ander toetsenbord [/b:d5a0127e69]gebruikt nog steeds hetzelfde?
    Lijk erop dat er iets in je toetsenbord is gelocked.

    Je kan het met een BIOS update proberen, alleen denk ik dat het geen oplossing zal zijn. Ja ze geven maar summiere info mee, het is een gokje, je kan het proberen
  • Ik had het zelfs met twee andere PS/2 toetsenborden geprobeerd. Voor alle zekerheid heb ik dat vandaag nogmaals geprobeerd. Maar ook deze werken deze toetsenborden niet tijdens de POST of in het bootmenu. Dus tijdens de POST kom ik dan niet meer in het BIOS via Del. Ik heb de beide Del toetsen geprobeerd. En het bootmenu reageert niet meer op de pijljes toetsen. Ook hier heb ik beide omlaag pijljes toetsen geprobeerd. Dus ook die van het nummerieke toetsenbord.

    Dan doe ik eerst die BIOS reset, en later op de dag, of in het weekend de BIOS update.


    //Edit

    BIOS inmiddels gereset. Dat waren even wat handelingen. Na de BIOS reset moesten tenslotte in Main de System Time en -Date weer gelijk gezet worden. Legacy Diskette station A terug op [Disabled]. IDE Configuration van [Enhanced] terug op [Compatible]. En tenslotte in Advanced. Onboard Devices Configurations. JMicron SATA/PATA Controller terug op [Disabled]

    Net als de vorige keer, leek het er even op dat na het wegschrijven van de wijzigingen via F10, dat de PC afsloeg. Maar het was echter een vertraagde reboot. En ook deze keer werken de toetsenborden weer tijdens de POST en in het bootmenu.

    De BIOS update komt later nog.
  • volgende keer zou je ook Reset Config Data kunnen proberen, refreshed het ESCD block, dat helpt soms ook bij deze gekke dingen.
  • Ik heb ooit vaag iets gelezen op dit forum, over de instelling van usb [b:0f799a4667]legacy[/b:0f799a4667] instelling in de bios…. schijnt vooral uit te maken of het usb keyboard in de dos- fase (mooi oud woord) herkent wordt…. legacy moet dus niet worden aangezet in de bios… het betrof een soortgelijk probleem.. :? ik hoop dat je daar wat aan hebt…
  • @Bosje
    Ik heb even mijn P5B manual gecheckt. Ik kon niets vinden over Reset Config Data.

    @outlaw99
    Ik heb zojuist gecheckt in het BIOS > Advanved > USB Configuration. Deze staan nog op de Default instellingen.
    [code:1:f5b5c83acc]
    USB Device Enabled:
    1 Keyboard, 1 Mouse

    Legacy USB Support [Auto]

    USB 2.0 Controller Mode [HiSpeed]
    [/code:1:f5b5c83acc]
    Volgens de info uit de P5B manual staan deze goed
    [quote:f5b5c83acc]
    Legacy USB Support [Auto]
    Allows you to enable or disable support for USB devices on legacy operating
    systems (OS). Setting to Auto allows the system to detect the presence of USB
    devices at startup. If detected, the USB controller legacy mode is enabled. If no
    USB device is detected, the legacy USB support is disabled. Configuration options:
    [Disabled] [Enabled] [Auto]
    [/quote:f5b5c83acc]
    en
    [quote:f5b5c83acc]
    USB 2.0 Controller Mode [HiSpeed]
    Allows you to configure the USB 2.0 controller in HiSpeed (480 Mbps) or Full
    Speed (12 Mbps). Configuration options: [HiSpeed] [Full Speed]
    [/quote:f5b5c83acc]

    Bovendien usb legacy instelling in het BIOS heeft toch geen invloed op een PS/2 toetsenbord, die het probleem ook had. Het toetsenbord probleem is overigens nog niet teruggekeerd. Maar ik heb ook het systeem nog niet opgestart, via Ctrl Alt Del.

    @iedereen

    Aan de BIOS update ben ik nog niet toegekomen. Die Windows Asus Update geeft de foutmelding
    [code:1:f5b5c83acc] Unable to find file on the server [/code:1:f5b5c83acc] Dat check ik morgen wel verder uit.
  • Vandaag het BIOS updaten via Asus Update nogmaals geprobeerd. De optie "Update from Internet" gaf weer dezelfde foutmelding als gisteren: [code:1:818397d4b7] Unable to find file on the server [/code:1:818397d4b7]
    Dus heb ik vandaag de BIOS update file van de Asus site gedownload, uitgepakt, naar een USB stick gekopieerd, en via Asus Update: "Save current BIOS to file" op dezelfde USB stick weggeschreven. Uiteraard onder een andere naam. Dan Update BIOS from file. Dit keer lukte het wel. De BIOS update was met succes voltooid. De PC moest opnieuw worden opgestart.

    Nadat ik het BIOS weer inging, waren alle instellingen weer terug naar default. Die heb ik weer gezet, zoals in mijn tweede posting van deze topic. Na de reboot terug in Windows XP via Asus Update: Check BIOS Information. Daar kon ik zien dat de update was gelukt.

    Het ziet er naar uit dat er na de BIOS update 1 regel aan die BIOS > Advanved > USB Configuration, is toegevoegd. Dit zijn nu de USB opties
    [code:1:818397d4b7]
    USB Device Enabled:
    1 Keyboard, 1 Mouse

    USB Functions [Enabled]
    Legacy USB Support [Auto]
    USB 2.0 Controller Mode [HiSpeed]
    [/code:1:818397d4b7]
    [quote:818397d4b7="jolo"]
    Onlangs had ik op Ctrl Alt Del gedrukt. Er was op dat moment geen besturingssysteem actief. (Was alleen opgestart vanaf een Linux CD, tot aan het eerste scherm.) Zodat deze dan onmiddellijk reboot.[/quote:818397d4b7] Dat heb ik opnieuw geprobeerd. Het lijkt erop dat de BIOS update dat toetsenbord probleem heeft verholpen.

    Iedereen bedankt voor het meedenken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.