Vraag & Antwoord

Anoniem
Youri
8 antwoorden
 • Graag jullie mening,Ik ben aan het kijken voor de aanschaf voor een laptop voor de kleinkinderen ter ere van de sint,ik had mijn oog laten vallen op de Toshiba Sattelite P200-1CN of de fujitsu-siemens amillo xi 1526,de verkoopprijs is ongeveer gelijk,de vereisten zijn dat ze op internet kunnen surfen en dat ze de Sims kunnen spelen,graag enige hulp zodat opa niet de zwarte piet is,dank je.

  toshiba = prossesor intelcore 2duo T5250 , videokaart radeon HD2400 directx 10
  fujitsu = prossesor intelcore 2duo T5500 , videokaart geforce 7600GO directx 9c

  wat dat allemaal betekent daar heb ik niet veel verstand van en wat de kwaliteit en de service van beide merken betreft daar weet ik ook niets van,alvast bedankt voor jullie hulp.
 • The Sims zal op allebei de notebooks goed moeten draaien.
  U moet de keuze maken tussen prestaties of DirectX10 ondersteuning. Persoonlijk vind ik een 7600GO interessanter omdat deze beter presteerd, ook al is deze DirectX9.

  Voor puur spelletjes en internetten zou ik voor die met 7600GO gaan, worden er ook nog veel films mee afgespeeld en/of bewerkt dan is die met HD2400 ook te overwegen.
 • Het zijn volgens mij beide wel goede merken, ik zou voor de 2e gaan, een 7600GS is (veel) sneller dan een HD2400Pro.

  Misschien handig om ook de hoeveelheid intern geheugen te melden?
 • Toshiba is in het algemeen gezien wel een beter merk qua degelijkheid en service dan Fujitsu Siemens. Qua specificaties is de FS in dit geval wel beter.

  Wat is het budget eigenlijk? Je zou nl. ook kunnen kiezen voor een ander merk, bijv. Asus. Bij dit merk zit standaard 2 jaar garantie, terwijl bij dit bij de andere merken meestal slechts 1 jaar garantie betreft. En voor garantieuitbreiding moet je dan fors bijbetalen.

  Even ervan uitgaande dat die laptops zo tussen de 900 - 1000 euro kosten: http://tweakers.net/pricewatch/165814 , zou een heel mooi alternatief de modernere Asus F3SV-AS019C kunnen zijn: http://tweakers.net/pricewatch/159923 (kies wel meteen voor 1GB extra werkgeheugen, dus in totaal 2x1GB).

  Het maakt verder niet veel uit waar je de laptop aanschaft, want de garantie loopt toch direct via de servicekanalen van de fabrikant, via de winkelier is alleen maar een onnodige extra schakel.
 • Specs @ Fuji zijn beter, maar de Toshiba heeft een zoveel betere behuizing.

  Waar de Fuji een harde kunststoffen behuizing heeft, heeft de Toshiba een Kunststoffen bovenplaat met direct daaronder (en die ligt onder het toetsenbord, onder de muis | overal dus) een aluminium plaat om eventuele schokken op te vangen. Wat in dit geval beter is omdat het om een laptop gaat voor (klein)kinderen.

  Groetjes


  ps: een laptop grafische kaart kan altijd nog vervangen worden met een beter exemplaar over een jaartje of 3-4 :)
 • [quote:ccca4bf0d4="citomaster"]Het zijn volgens mij beide wel goede merken, ik zou voor de 2e gaan, een 7600GS is (veel) sneller dan een HD2400Pro.

  Misschien handig om ook de hoeveelheid intern geheugen te melden?[/quote:ccca4bf0d4]
  beiden 2048 MB
  bij de toshiba kaart staat er ook nog, supporting hypermemory tot 895 MB,ik weet ook niet of dat iets uithaald,alvast bedankt voor het antwoord
 • [quote:96c931e96b="MReLecTro"]

  ps: een laptop grafische kaart kan altijd nog vervangen worden met een beter exemplaar over een jaartje of 3-4 :)[/quote:96c931e96b]


  Graka's van laptops vervangen?
 • Vervangen kan niet maar je kunt er wel 1 extern aan vast koppelen:

  http://www.hardware.info/nl-NL/news/ym6cl5qTwp6a/Asus_komt_met_externe_audio_en_videokaart_voor_notebooks/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.