Vraag & Antwoord

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hallo

  Ik heb sinds kort mijn harde schij nr 2 (de basis werkt perfect) terug geherinstalleerd. (hij deed het eerst niet). Nu laat ik mijn pc zoeken via compbeheer,vind hij de harde schijf en alles is inorde. Ik hoef hem dan alleen nog maar op actief te zetten. Nu ik heb gezocht in bios, maar die vind mij harde schijf niet, geen enkele melding. Het prbleem is ook, na 1 maal herop te starten, moet ik het hele proces weer herdoen voor ik mijn schijf kan gebruiken? Ik weeet niet of het nodig is, maar hij is ingesteld als 'slave'. E da tkan ook niet anders, want daar heeft mijn moederboard geen andere ingangen meer van dat type.

  Hopelijk weet iemand iets?

  Bedankt

  Rikkeflik :?
 • Weet je zeker dat de jumper goed staat? Je zegt hij staat ingesteld als slave…

  Dit is is alleen nodig als hij samen met een andere apparaat op een ide controller zit en de ander als master staat ingesteld.

  Maar 't kan ook zijn dat je hd's niet in het bios worden weergegeven. Bij mijn Asus P5GD1 mobo krijg ik een aparte melding tijdens opstarten dat hij ide devices o.i.d. detecteert en dan geeft hij een lijst met geinstalleerde hardeschijven.
 • Je hebt bij sommige harde schijven indien die als master staat deze ook een jumperzetting als master met slave, misschien dat deze nu alleen als master staat zonder slave.

  Ook dient de master bij UDMA6 schijven en een 80 conductor cable, aan het eind van de kavbel te zitten en de slave in het midden.

  Welk merk en type is de master en slave schijf?
 • Soms is ook de slave instelling helemaal zonder jumper!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.