Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

geen hardeschijf herkenning en piepend moederbord

Anoniem
andre@home
17 antwoorden
  • Ik heb hier 2 pc staan van mijn ouders, waarvan ik de ene harde schijf in zou bouwen in bij de andere pc. Tussen het moederbord en de laatste stekker waar reeds een harde schijf aanzit zat nog een grijze stekker (gelijk aan de zwarte ) daar heb ik de harde schijf op aangesloten. Nu herkent hij de orginele harde schijf niet meer en geeft hij een piep die continue terug komt.
    Verder heb ik de hardeschijf die ik over zou zetten weer teruggeplaatst in de andere en geformatieerd (er stond win98 op) en wilde er xp opzetten. Nu na formateren herkent hij ook die hardeschijf niet meer.
    Wie helpt mij?
  • master/slave setting misschien?
    voor piepjes kijk hier eens
  • maar het rare is dat na het toevoegen van de extra harddisk en daarna verwijderen de orginele harddisk niet meer herkent word door de pc. Ook niet in andere pc's En na het terugplaatsen van de extra harddisk in zijn orginele pc deze na formateren ook niet meer herkent wordt.

    De piepen zijn weg 1 van de interne geheugens is verwijderd en nu is het goed. dus die is stuk….:-(

    nu alleen nog de herkenning van de harde schijf
  • Wel de jumper voor master erop gezet?
    Wordt de schijf wel herkent in de bios?

    Lange piepen duid op de processor, zit die wel goed in de socket? en indien een PII, in het slot?

    Als je er eerst XP op heb geprobeerd te zetten en je wilt er weer 98 opzetten, dien je eerst met de 98 opstartflop een fdisk /mbr uit te voeren.
  • geef wat meer infomatie. Het is anders gewoon een gok verhaal.

    Als ik het zo lees, heb je een probleem et master/slave settings.
    Zie ook comment Loeiki en Lange Pier
  • ik heb de harddisk ingesteld op: device 0 en heb ook geprobeert op cabel select. In de Bios als je kiest voor IDE primery master, dan kun je daar kiezen voor autodetect…..dan geeft hij aan dat hij detect maar geeft geen resultaat. Wel staat 1 stap terug dan dat er een lite harddisk inzit.
    Na opstarten in installatie XP geeft ook die aan dat er geen harddisk gevonden is. (ik heb dus nu na het proberen van 1 harddisk weer de orginele harddisk erin. )

    De andere harddisk stond wn98 op …na formateren waar hij geen fouten aangaf, wilde ik opnieuw xp erop zetten maar gaf toen in de bios geen harddisk meer aan.
    hoop dat het zo duidelijker is.
  • Nou, niet echt. :)

    Geef eens aan wat je nu wilt en ook gaarne een antwoord op de vragen.

    Welk merk en type harde schijf gaat op welk merk en type computer met welke processor.

    Maak eerst één computer draaiend en wat gebeurd er daar mee.

    Er zijn diverse merken schijven die je moet jumperen als master en als er wel of geen slave aanhangt dien je daar ook wel of niet een jumper voor te plaatsen.

    Ook dient de master aan het eind van de 80 polige conductor kabel te hangen.
  • Ik ben nu bezig met 1 pc.
    schijf zit aan het einde van de conductorkabel
    schijf is: callisto40GB (excelstor) j840 heb ik nu gejumperd als cabel select
    processor….Ehm AMD Atlon…?13333mhz of bedoel je dat niet?

    en in de BIOS op het scherm wordt geen harde schijf aangegeven.hij begint met master CD-speler en dan de DVDspeler

    De schijf was dus eerst voorzien van windows 98 en na formateren herkent hij de schijf niet meer…
  • Zet de jumpers eens op A-B en G-H.

    Ook in de bios even kijken of je daar de schijf eerst moet zoeken of dat deze bij de standard cmos setup op auto staat.
  • je hebt dus 1 schijf en die is aangesloten op de IDE1?
    CD- en DVD speler zitten dan op op IDE2?
    op de schijf staat meestal aangegeven hoe en of je een jumper moet plaatsen, zoals Lange Pier ook al zei :wink:
  • ik heb de jumpers al gehad op a-b en g-h en ook al op c-d en f-h
    in de bios staat dat IDE primary master is de CD-RW-speler
    en IDE primary slave is DVD-rom
    en in de IDE staat deze op auto zodat hij automatisch schijf zoekt. Maar dat gebeurt niet, hij laat ook niets zien aan gegevens, clusters ed…
  • op je moederbord zitten toch wel 2 IDE connectors?
    'n primary en 'n secondary?
    schijf/schijven op de primary en CD/DVD op secondary.
    als het bios geen schijf herkent geeft ie dat wel aan met "no device" of zoiets.
  • in de handleiding van het moederbord staat precies hoe je alles aan moet sluiten… pak die eerst erbij en na t4esten kom dan terug met gerichte vragen….
  • Ja dat begrijp ik maar wat ik niet begrijp is dat het een werkende machine was, waar ik de Harddisk van geformateerd heb en dat daarna de computer de harddisk niet meer herkend ook niet in een andere pc ook niet na aanpassen van de jumpers. En ja ik heb 2 sloten op het moederbord ik zal ze eens omwisselen maar omdat het voor het formateren ook zo was ging ik ervanuit dat dat geen probleem kan zijn.
    vandaar. Tot nog toe heb ik nooit geen gekke dingen gehad met verwisselen en toevoegen van schijven ed. maar de schijf wordt gewoonweg niet herkent.
  • waarschijnlijk ligt je bios op zijn kop hierdoor… lees de handleiding toch maar eens goed door…. en voer een bios reset uit….
    Of zit er gewoon een stekker ergens een klein beetje los….
  • ik zal kijken of er wat los zit maar kan niet echt vinden wat. En qua bios, is daar een update of zo voor te krijgen/op te zetten.? en evt de cd en de dvd naar de EDI 2 zetten zou dat helpen?
  • [quote:c99e5a29e8="hoekwi"]Tot nog toe heb ik nooit geen gekke dingen gehad met verwisselen en toevoegen van schijven ed. maar de schijf wordt gewoonweg niet herkent.[/quote:c99e5a29e8]
    Hetzelfde met mij, maar nu zit ik opeens met een harde schijf die CRC errors geeft, na wisselen in andere computer. Zo zie je maar, er kunnen wel degelijk onverklaarbare dingen gebeuren die je dwingen terug te gaan naar het begin.
    Ik zou de schijven echt op IDE1 zetten.
    Heb je al geprobeerd de schijf te testen met een diagnostisch tooltje van de fabrikant om zeker te zijn dat de schijf ok is?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.