Vraag & Antwoord

Anoniem
Hubaki
5 antwoorden
 • Enkele dagen geleden wilde ik mijn computer opstarten maar ik kreeg geen beeld meer. Het gaat om een Compaq Presario SR2049 met XP media center 2006 voorgeinstalleerd (14 maanden oud). Tot dan toe probleemloos gelopen. Ledje van power op computer brandt en dvd is nog te bedienen maar geen bios activiteit meer te zien (alle kabeltjes zitten goed vast). Computer van een systeem dvd (XP Prof 2002) starten is niet mogelijk. Ik heb de harde schijf (SATA) eruit gehaald en in een andere computer geinspecteerd, daar lijkt niks mee aan de hand te zijn, alle bestanden op de schijf zijn nog te lezen.

  Nu heb ik twee vragen.

  1. Er is hier zeer waarschijnlijk sprake van een hardware probleem. Iemand een idee welk en/of hoe je daarachter kunt komen?

  2. Ik ben met de computer terug gegaan naar de winkel waar ik hem gekocht heb, BCC in Zeist. Boodschap: sorry mijnheer, garantie verlopen (1 jaar). Willen er wel naar kijken maar uurtarief enz enz. Heb de computer daarom maar weer mee naar huis genomen want dan kan ik hem eventueel beter bij HP/Compaq aanbieden voor reparatie. Heeft een van jullie ook wel eens zoiets meegemaakt? De garantie is net 2 maanden verlopen, dan verwacht je niet dat er hardware kapot gaat. Kan ik van de leverancier of de fabrikant (HP/Compaq) nog enige tegemoetkoming verwachten wat reparatiekosten betreft?

  Ik ben ook geinteresseerd in de ervaringen van mensen met een vergelijkbaar probleem. Vast bedankt voor de reactie.
 • Tja, moederbord of geheugen defect, de laatste eruit halen en kijken of hij nu wel op wil starten, wel met bios beeps, maar toch.

  Nog geen reactie en de voeding is wel goed, die je ook even zou kunnen vervangen, dan is denkelijk het moederbord defect.
 • ik heb een gecrashte harddisk en mis mn recovery.

  vraag aan u kunt u me aan een backup cd helpen?

  tegen vergoeding?
 • Downloaden via internet :D

  Daar doet Microsoft niet zo moeilijk over, als de Key op de zijkant van de kast maar legaal is..
 • [quote:ec5b45588e="tringding"]ik heb een gecrashte harddisk en mis mn recovery.

  vraag aan u kunt u me aan een backup cd helpen?

  tegen vergoeding?[/quote:ec5b45588e]open even een eigen topic. Het wordt niet op prijs gesteld als je je eigen probleem in het topic van een ander gaat plaatsen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.