Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Advies gevraagd bij samenstellen nieuwe PC

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik zat meer aan zoiets te denken:

  [img:7eb6382e9c]http://img402.imageshack.us/img402/3163/azertymy3.png[/img:7eb6382e9c]

  Het moederbord heeft een P35 chipset, wat waarschijnlijk later goed upgradeable is. Je kunt ook voor de 8800GT gaan, maar ik heb deze gekozen omdat hij goedkoper, bijna net zo goed presteert, en (veel) beter leverbaar is.

  HyperX geheugen is niet nodig, dit voldoet ook. Als je Vista wil gaan gebruiken kun je overwegen 4GB te nemen. Vooral als je wil gamen.

  Houd er wel rekening mee dat de processor een pre-order is, hij komt waarschijnlijk in Kwartaal 1 van 2008 uit.
 • Dank voor de suggesties.

  Maar als ik kies voor de ATI (ipv. de Nvidia), zou ik er wel graag direct 2 in willen bouwen. Weet iemand misschien een goed moederbord dat Crossfire ondersteunt?
 • Ik wil graag een nieuw systeem samenstellen en heb zo'n 1000 euro te besteden. Een aantal onderdelen heb ik al uitgekozen maar van andere ben ik niet zeker. Tips, advies en hulp is zeer welkom.


  Dit is waar ik al min of meer zeker van ben:


  Moederbord: GigaByte GA-P35-DQ6, P35

  (voornamelijk omdat dit board als beste getest is door hardware.info
  en omdat het twee PCI-e X 16 ondersteunt - voor als ik ooit een keertje SLI ga gebruiken. Het is wel een prijzig board dus als iemand
  een goedkoper alternatief weet dan hoor ik het graag)

  Processor: Intel Core 2 Quad Q6600

  Harddisk: Samsung Spinpoint T166 500 GB.

  Optische Drive: Lite-On LH 20A1S

  Videokaart: Asus EN8800 GT

  (Maar ik weet dat dit ding heel moeilijk leverbaar is. Zouden jullie wachten tot februari op de Geforce 9? Is het zeker dat deze ook in Nederland in februari uitkomt? Volgens amerikaanse sites gaat deze zo'n
  400-500 $ kosten, iemand een idee van de te verwachten prijs in euro's ?)

  Verder ben ik er eigenlijk nog niet uit.

  Ik zou er graag zo'n 4 GB geheugen in willen hebben en het HyperX geheugen van Kingston ziet er goed uit, maar is dat de hoge prijs waard? Of kan ik beter kiezen voor een ander merk?

  Is het de moeite waard om naast de onboard sound nog een geluidskaartje te plaatsen? Past dat in het budget?

  Wat de Case betreft: een beetje aparte behuizing zou mooi zijn (NZXT of zo), maar in principe wil ik hier niet zo veel aan uitgeven: het is het belangrijkste dat de case ruimte genoeg heeft voor de verschillende componenten.


  Hoeveel voeding heeft zo'n systeem nodig? Zoals ik al zei wil ik ooit in de toekomst (of is dat onzin?) een SLI opstelling maken, misschien dat ik er dan ook nog een tweede HD in plaats. Voorlopig is de opstelling zoals hierboven. Is 500 WATT genoeg of is het verstandig om direct zo'n 600-700 WATT (of meer?) voeding te kiezen? Welke voeding heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding?


  Heb zelf al zo'n beetje rondgekeken in webshops etc. Ik wil de onderdelen graag bij 1 winkel kopen (en eventueel zelfs in elkaar laten zetten), maar heb nog geen winkel gevonden die alle componenten voor een goede prijs (volgens tweakers.net) levert. Ook hier graag advies over.


  Alvast bedankt
 • Team Elite is ookk wel goed hoOr, :)
 • Wil je, je pc ook gebruiken om aan videobewerking enz. te doen? Zo niet, is het denk ik verstandig om een wat snellere Core2Duo te nemen ipv. dez Quad. HyperX geheugen is niet bepaald een vereiste, wil je gaan overclocken? Zo niet heb je ook ruim voldoende aan 'gewoon' 800mhz geheugen.

  Over de videokaart, ik zou een HD3870 nemen, ze zijn minder duur dan de 8800GT en presteren íets minder. Maar ze zijn dus wel wat verstandiger, omdat je er later wat goedkoper een upgrade van op kunt zetten. Je zou kunnen wachten tot februari om te kijken wat er met de prijzen gebeurt, maar ik weet niet of het verstandig is om dan een 9800GTX aan te schaffen, want dan ben je direct de helft van je budget kwijt. Misschien nog (heel) even doorsparen en dan over een paar maanden die 9800GTX erbij doen, want je moet zeker niet inleveren op andere hardware.
 • Dit is echt een basis voor een overkloksysteem. Dus is het inderdaad de vraag, wil je dat, of wil je dat niet. Zoniet, dan is het geldverspilling.

  Wanneer de GF9 uitkomt, is koffiedikkijken. Het laatste wat mij bekend is, is dat de middenklasse 9600 als eerste zou uitkomen. Dus op snellere kaarten zul je dan nog moeten wachten. Je kunt nu ook een 8800GT of HD3870 nemen, en er over een jaar eens een betere in zetten, mocht dat dan nodig zijn.
 • [img:a7e3e0a450]http://i5.tinypic.com/6ufalpi.jpg[/img:a7e3e0a450]

  - kast uiteraard te wijzigen. Fantastisch koelend, makkelijke inbouw.
  - dual core CPU voldoende voor je toepassingen. Makkelijk een eind verder te klokken (dan wat sneller geheugen nemen).
  - heerlijk mobo, ruim over te klokken, goede geluidskaart onboard. Geen SLI!
  - 8800GT nu leverbaar. Ik sta op het standpunt dat weinigen hun toekomstige SLI plannen waarmaken en dat je beter later de volgende generatie kunt inprikken.

  Azerty.
 • De toepassing voor de PC zullen vooral zijn (1.) kantoortoepassingen (administratie, data-opslag,internet etc..) Hier zou ook een heel basic systeempje voldoen.

  Maar daarnaast wil ik ook graag (2.) gamen, en ik wil daarom graag een configuratie die je op bepaalde punten redelijk eenvoudig kan upgraden, zodat je ook over een jaar of wat de nieuwste spellen kan spelen (zit al een beetje uit te kijken naar bijv. Endwar).

  Tot slot, denk ik dat ik het systeem incidenteel ga gebruiken voor (3.) videobewerking, maar dit zal niet heel vaak voorkomen.

  Wat overclocken betreft: het is voor mij geen doel op zich, maar zoals ik al zei wil ik wel graag zo lang mogelijk genieten van de nieuwste games. Als dat door overclocken kan, dan is het interessant.

  Hebben jullie, afgaande op bovenstaande, suggesties voor een goede configuratie?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.