Vraag & Antwoord

Anoniem
MasterFire
7 antwoorden
 • Hallo,

  Tijdje geleden ^^, ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen.

  ASRock Penryn1600SLI-110DB
  Intel Q9450
  Asus 8800GT (512mb versie; standaard geclocked)
  Scythe Mugen "Infinity"
  Thermaltake Duorb
  Lite-On DVD-/+/RAM DH-20A4P
  Western Digital 250GB SATA300 16MB, WD2500AAKS
  Sunbeam Chromatic Windmill (fancontroller)
  Zalman ZM600-HP
  Antec Nine-Hundred
  4Launch Assemblage (39,-)
  Acer TFT Monitor AL1916WAs 19"

  De rest heb ik allemaal al. Klein probleem is dat bij 4launch deze ASrock er nog niet tussen staat dat is wel jammer maar ik heb al een mailtje gestuurd om te vragen hoe en wat dus daar zal ik ook wel snel een antwoord op hebben. Mochten ze hem daar niet in het assortiment zetten dan koop ik het moederboard misschien los erbij of misschien dat ik de hele PC ergens anders koop dat weet ik nog niet.

  Maar in ieder geval, het hele setje kost pak en beet 1230,- (met de richtprijs van de ASRock meegerekend dus) nieuw. Dit lijkt mij een prima setje aangezien het moederboard standaard al een 1600Mhz FSB aankan en processor ondersteund (het staat zelfs in de naam ^^). Leek me wel zo makkelijk met overclocken, gewoon de multiplier één omhoog gooien en dan loopt hij op 2.9Ghz (als ik het goed heb gedacht?).

  De Fan Controller (Sunbeam) heb ik erbij omdat de Duorb wel wat geluid wil produceren mocht die op volle 12v zitten, en op lagere voltages komen er nog steeds goede temperatuur resultaten door dus dat zou wel goed moeten zijn. Een beter product ipv deze is natuurlijk ook goed, ik weet alleen zo snel even niet welke (heb al wel even de Zalman voor de 8800 versies bekeken en ziet er ook goed uit qua prestaties moet ik zeggen).

  Dus op en aanmerkingen op de prijs, op het systeem zelf en/of op waar ik hem haal (4launch) zijn welkom.


  Alvast bedankt
 • Q9450 heeft een vaste miltuplier. Kun je dus niet verstellen.
  Ik zou zelf dit moederbord nemen Asus P5E iX38, SATA2 RAID, GLAN, 8CH.
  Asrock Stelt vaak nogal rare. verkeerde manier benzuinigde moederborden.
  En dat moederbord heeft 1 PCIEX16 slot en 2X PCIEx8. De nieuwe videokaarten hebben tegen woordig Egt PCIEX16 nodig om goed te kunnen. Draaien. Ga je dan nog sli doen dan word je tweede kaart heel slecht benud.
  Dit staat niet goed op de site.
 • Dan gooi ik de MHz'en wel omhoog, dat is ook geen probleem.

  En de X38 zal ook een hele hoop duurder zijn… Geld dat ik niet heb kan ik niet uit geven, ik zal ook nog even wat bij moeten sparen om bij de 1200 te komen. (en hij heeft voor zover ik weet geen SLI voor Nvidia, terwijl ik niet van Nvidia af wil aangezien ik voor de 8800GT ga)

  Ik denk dat ik (had het al in mijn hoofd zitten) de Sunbeam even loos, samen met de Duorb en gewoon voor de Zalman ga.

  Dan zal de hele handel uitkomen op een prijsje van ongeveer 1190,- voor:

  ASRock Penryn1600SLI-110DB
  Intel Q9450
  Asus 8800GT (512mb versie; standaard geclocked)
  Scythe Mugen "Infinity"
  Zalman VF1000LED
  Lite-On DVD-/+/RAM DH-20A4P
  Western Digital 250GB SATA300 16MB, WD2500AAKS
  Zalman ZM600-HP
  Antec Nine-Hundred
  4Launch Assemblage (39,-)
  Acer TFT Monitor AL1916WAs
 • Dat asrock moeder bord heeft een 650 Sli chip aanboord. Die zijn normaal gesproken. Je kunt beter voor een P35 moederbord gaan is zo'n 90 a 100. Euro heeft wel een bios update nodig voor deze werkt met penryn maar dat moet 4 launch voor je doen. En je hebtt helemaal geen Nivdia moederbord nodig. Om zo'n kaart te draai. Haal ga je Sli gebruiken. Dan word het een anderverhaal. Maar tegen die tijd dat gaat doen kun je beter je oude verkopen en een nieuwe halen.
 • True, heb nog wat meer rondgekeken en gezien waar ASRock zoal op bezuinigd… leek me na het zien van dat ook niet zo'n goed idee meer. Heb nu een X38 (de P5E) in het rijtje gegooid alleen dan moet ik wel het beeldscherm 2e hands goedkoop kopen of nog even op deze blijven.

  Vraagje erbij; die zalman voeding, gaat die de hele handel aankunnen?
 • Bump: [quote:73c29f6351]die zalman voeding, gaat die de hele handel aankunnen?[/quote:73c29f6351]
 • Lijkt mij een goed idee. Je kunt wel een andere keer een nieuwe scherm halen Joh. Anders zit je straks met een moederbord wat allemaal nadelen heeft. En die zalman kan dik aan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.