Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Vraagjes over nieuwe pc onderdelen

Anoniem
R-bin
4 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Jawel, nog weer iemand die graag wat advies wil hebben over een nieuwe pc!

  De pc wordt voornamelijk gebruikt om games op te spelen. Ik heb de volgende onderdelen nodig:
  - CPU
  - Moederbord
  - RAM geheugen
  - Videokaart
  - Kast
  - Voeding
  Het budget voor dit allemaal is zo'n 1000-1100 euro.

  Ik had zelf al wat bij elkaar gezocht:
  [img:96a9f6091d]http://home.planet.nl/~reint105/plaatjes/configuratie.JPG[/img:96a9f6091d]
  Ik zal per onderdeel even erbij zeggen waarom ik die heb genomen.
  Kast: Goed koelende kast welke ook makkelijk is om onderdelen in te plaatsen. Als iemand nog een andere kast weet welke erg gebruiksvriendelijk is met het plaatsen van onderdelen dan hoor ik dat graag.
  Moederbord: Tja ik heb hiervoor gewoon een moederbord genomen van een goed merk en 1 genomen met een prijs die niet te hoog maar ook niet laag is. Over dit onderdeel heb ik de meeste twijfels. Een moederbord welke de quad processors ondersteund die binnenkort uitkomen zal wel leuk zijn ahoewel ik niet denk dat ik mijn processor zal gaan upgraden.
  Geheugen: Ik heb dit geheugen genomen omdat ik 4 GB aan geheugen wil hebben ook al neem ik XP 64bit als OS en ik dus zo'n 800 mb niet zal gebruiken. Ik kan later dan Vista nemen en ook makkelijk upgraden naar meer geheugen.
  CPU: Volgens mij is de dual core processor met dezelfde prijs als de quad core processor sneller in games maar voor de spellen die ik nu speel is deze processor toch snel genoeg en toekomstige spellen profiteren waarschijnlijk weer meer van een quad core processor?
  Videokaart: 2x een Ati kaart ipv 2x een 8800GT omdat je dan meer keuze uit moederborden heb en ik ook gelezen heb dat Crossfire makkelijker goed werkt en 2 3870's in Crossfire meer prestatie winst geeft? Ook nieuwere directx en stiller vanwege een grotere koeler denk ik?
  Voeding: Ik zoek eigenlijk een modulaire voeding, weet niet of deze dat is maar ik heb gewoon deze genomen zodat ik ongeveer weet wat de prijs wordt in totaal.

  Wat is trouwens het verschil tussen de ip35 chipset en de p35 chipset?

  Alvast bedankt voor de hulp!
 • Hai!

  De keus tussen ati en nvidia is over het algemeen vaak persoonlijk. Toch zou ik echt voor 2x een 8800gt gaan als je voor prestaties gaat in games. De relatieve winst met 2x een ati zal dan misschien hoger zijn, maar gaat nooit op tegen de standaard prestaties van een 8800gt. Daarbij nog dat de keus uit mobo's echt ruim voldoende is. Nog even een opmerking erbij wat betreft het mobo dat je hebt gekozen. Voor bijv. 2x een 8800gt zal een standaard asus pk5 mobo al ruim voldoen en dat scheelt je alweer 50 euro! Enige reden die ik op dit moment zou kunnen bedenken om echt voor een duurder mobo te kiezen is als je met overclocken hogere prestaties neer wilt zetten! Dan zal je trouwens ook wel een stevige cooler op je proc moeten gaan zetten. Voor wat betreft de chipsets weet ik het niet precies. Misschien dat je hier wat aan hebt! Succes!
 • Die HD 3870 X2 word waarschijnljk sneller. Heeft zelfde prijs.
 • hey
  prima comp…
  maar warom zou je echt 2 videokaarten nemen?? ik weet niet wat je van plan bent maar een 8800 enkel is op het moment echt nog wel genoeg voor elke game.
  2 keer is alleen handig als je 2 enorme beeldscherme op aan sluit. en neem aan dat dat niet het geval is ik zou gewoon 1 keer 8800 kopen (later kopen kan altijd nog…)
  veel suc6 laat me effe horen wat je gaat doen:)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.