Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

overklokken Asus P5N T-Deluxe

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo, ik heb onlangs bovenstaand moederbord aangeschaft. Het draait in combinatie met een E6750 dualcore processor en 2Ghz Kingston hyper X geheugen 800 Mhz ddr2. Mijn vraag is of iemand mij kan helpen met het overklokken. Ik had mijn oude moederbord (msi p6n sli-v2) overklokt naar 3,2 Ghz met dezelfde processor en geheugen. Vcore op standaard. Maar dit moederbord krijg ik niet hoger dan 2,9 op een 1,3volt Vcore (dan loopt het systeem super stabiel). Als ik de fsb nu met 10 verhoog en het geheugen 1 op 1 laat staan, start de pc niet meer op? Heb alles geprobeerd, vcore verhogen, dingen in bios verandert, maar tot nu toe de oplossing nog niet gevonden. Heb zelf het idee dat het aan een instelling ind e bios ligt. Iemand enig idee waar ik de oplossing kan zoeken?
 • Download de laatste bios op een USB stickje en flash it.
  Kijk ook ff of dit moederbord wel Kingston geheugen ondersteunt, want dat geheugen werkt niet met alle mobos.

  Als het goed is zijn de volgende dingen van belang met overklokken:
  Spread spectrum moet uit staan.
  Kies voor handmatige installing en probeer de FSB te verhogen zonder het geheugen te verhogen, soms moet je meer dan 10mhz overklokken.
  Verder heb je de Vcore, Vdimm en NBcore, daarnaast, CPU VTT of FSB VTT, mocht het systeem instabiel blijken te zijn, probeer dan eerst de vcore te verhogen, vervolgens het geheugen en als 't nog niet werkt, de NBcore.
  probeer ze niet meer dan 0,1v te veranderen. Als dat nog niet werkt moet je de termination voltage verhogen.
 • bedankt heb net nieuwe bios update gedaan ga het zo proberen
 • de bios update heeft ook niets geholpen heb van alles geprobeerd maar mag niet baten hoe kan dit
 • Wat gebeurt er als je de cpu wel harder laat lopen dan 2,9gHz= Ik heb namelijk dezelfde cpu, met een ander mobo en als ik op 3,0gHz een benchmark draai is er niks aan de hand, maar als ik even later ga gamen krijg ik BSOD. Alles resetten (inclusief CMOS en BIOS) en ik kon weer verder. Ik heb het idee dat het aan de warmte ligt, hoewel hij in een twee uur durende stresstest geen problemen gaf. Misschien heb jij hetzelfde probleem?
 • [quote:02599b893d="RemcoB78"]Hallo, ik heb onlangs bovenstaand moederbord aangeschaft. Het draait in combinatie met een E6750 dualcore processor en 2Ghz Kingston hyper X geheugen 800 Mhz ddr2. Mijn vraag is of iemand mij kan helpen met het overklokken. Ik had mijn oude moederbord (msi p6n sli-v2) overklokt naar 3,2 Ghz met dezelfde processor en geheugen. Vcore op standaard. Maar dit moederbord krijg ik niet hoger dan 2,9 op een 1,3volt Vcore (dan loopt het systeem super stabiel). Als ik de fsb nu met 10 verhoog en het geheugen 1 op 1 laat staan, start de pc niet meer op? Heb alles geprobeerd, vcore verhogen, dingen in bios verandert, maar tot nu toe de oplossing nog niet gevonden. Heb zelf het idee dat het aan een instelling ind e bios ligt. Iemand enig idee waar ik de oplossing kan zoeken?[/quote:02599b893d]
  Mijn ervaring met asus mobo: het is je geheugen! Laat je geheugen eens op lage mhz draaien… onafhankelijk van je cpu (als dit kan)…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.