Vraag & Antwoord

Anoniem
None
26 antwoorden
 • Beste leden,

  Ik heb een probleem dat langer dan 6 maanden gaande is. Graag zou ik met deze topic, eindelijk een oplossing vinden. Ik zou het probleem zo goed mogelijk beschrijven, en hopelijk kunnen we er uitkomen.

  Mijn pc doet dus langer dan 6 maanden vreemd. Telkens als ik mijn pc op start, zit ik er ongeveer 5 a 6 min op,dan:

  1. start hij vanzelf weer op en loopt dan vast.
  2. Of krijg ik een blauwe scherm te zien met DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL en STOP 0x000000, win32k.sys nog veel meer verschillende errors.

  Ook is het zo dat ik geen games op mijn pc kan spelen. Laatst ( 4 maanden gelden ) heb ik weer Brothers in arms proberen te installerren op mijn pc, maar dan krijg ik te zien dat Direct 3D het niet doet. Ga ik naar dxdiag staat er dan ik niet eens op kan klikken. Uiteraard heb ik geprobeerd om:

  1. oude drivers verwijderd en nieuwste driver geinstalleerd.
  2. Ik heb DirectX opnieuw geinstalleerd.
  3. Pc open gemaakt schoongemaakt.

  Maar met geen resultaat! Alles wat ik heb geprobeerd leid tot niets oplossends ! Volgens mijn mening zit er niets anders op dan iets te upgraden. Tenzij jullie er anders over nadenken ? Ik heb trouwens nog nooit een onderdeel in mijn pc geupgrade.

  Dit is dus mijn systeem:

  Moederbord:

  CPU Type:Intel Pentium 4, 3000 MHz (15 x 200)
  Moederbordnaam: MSI MS-7012 (Medion OEM) (3 PCI, 1 AGP, 4 DIMM, Audio, LAN)
  Moederbord Chipset: Intel Springdale i865PE

  Proccesor:
  Intel Pentium(R) 4

  Geheugen:
  Systeemgeheugen: 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)

  Videokaart:

  Video kaart: RADEON 9800 SERIES - Secondary (128 MB)
  Video kaart: RADEON 9800 SERIES (128 MB)
  3D-Versneller: ATI Radeon 9800 Pro (R350)
  Monitor: Medion MD6155AJ [17" LCD] (653)

  Zelf denk ik dus dat het licht bij videokaart of geheugen, en misschien wel beide. Ik weet, het is een AGP, maar daar moet ik het mee doen. Wil later wel een nieuwe pc, maar nu nog niet.

  Dit is dus het probleem. Ik erger me constant aan, ik kan gewoon niet meer normaal computeren. Ik heb in 6 maanden tijd geen games kunnen spellen of gewoon kunnen interneten. Hopelijk zien jullie met het probleem waar ik mee zit, ik wil gewoon doordeweeks op mijn pc werken en weekenden gamen. Ik hoop dat we eindelijk samen dit probleem kunnen oplossen, hopelijk heb ik jullie genoeg geinformeerd en kunnen dit eindelijk afhandelen.

  Ik waardeer al jullie reacties :)
 • Begin met een memtest86+ per reepje geheugen, is dat goed, probeel een andere videokaart, misschien lenen bij iemand, doet de PC hetzelfde, alle elco's op het mobo controleren op bolstaan of lekkage.

  Ook een andere voeding kun je nog proberen mocht bovenstaande niks uitmaken.

  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;nl;875352
  Lees dit ook nog even.
 • Bedankt voor je reactie Lange Pier. Wegens omstandigheden kon ik niet echt reageren, maar ik wil nu ECHT dit probleem oplossen !

  Zelf denk ik dus ook dat het aan de geheugen zit. Maar ik weet niet hoe memtest werkt? Ik heb het gedownload en gunrard en op cd gezet. Heb pc opnieuw op gestart en heb in BIOS stellingen: First Boot device van "Card Reader" naar "CD- rom" gezet.

  Als ik dan pc opnieuw opstart met cd erin, start pc gewoon op en start windows. Ik zie niks aan memtest? Hoe werkt het dan.

  Graag een stap voor stap uitleg, ben helaas niet echt goed als het om pc gaat :oops: .

  Waardeer reacties !
 • http://www.memtest.org/download/2.00/memtest86+-2.00.iso.zip
  Als je die hebt, de zip uitpakken en de ISO als [b:a5352b1790]
 • Het is me gelukt om een memtest uit te voeren !!! Hij zit nu alles te checken !
 • Het kan ook aan de harddisk liggen. Download op de website van de harddisk een analyse tooltje (Voor Seagate en Maxtor is het Seatools). Je kan ook de Ultimate Boot CD downloaden (ISO file) en branden. Daarna booten van deze CD en je hebt een heleboel tooltjes (inclusief Memtest) om verschillende dingen te checken. http://www.ultimatebootcd.com/
 • Ok, die ga ik proberen. Maar de resultaten van de memtest zijn er:

  Pass complete, no errors

  Maar hij gaat gewoon door met controleren ?
 • [quote:8493d29a3f="Wehab"]Ok, die ga ik proberen. Maar de resultaten van de memtest zijn er: Pass complete, no errors. Maar hij gaat gewoon door met controleren ?[/quote:8493d29a3f] Klopt. Dat geeft je namelijk de mogelijkheid je werkgeheugen de hele nacht door te laten testen. Zodra je vind dat memtest86+ voldoende heeft getest, kun je deze beëindigen door te drukken op de toets Esc.
 • Memtest geeft dus niet veel aan ! Wat kan ik nog doen, om dit probleem op te lossen ? Of is er geen hoop ? En moet ik alles formatteren en hopen voor het beste ? :(
 • [quote:5974bf21d6="Lange Pier"]Begin met een memtest86+ per reepje geheugen, is dat goed, probeel een andere videokaart, misschien lenen bij iemand, doet de PC hetzelfde, alle elco's op het mobo controleren op bolstaan of lekkage.

  Ook een andere voeding kun je nog proberen mocht bovenstaande niks uitmaken.

  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;nl;875352
  Lees dit ook nog even.[/quote:5974bf21d6]

  Andere voeding al geprobeerd?
  Ook de condensatoren nagezien?
  De PC is wel geheel stofvrij?

  Zet anders eens al die foutcode's hiet neer.
 • Misschien lees ik eroverheen (excusses dan) maar heb je al eens geprobeerd windows geheel opnieuw te installeren en daarna eerst de chipset drivers en dan de 3d drivers te installeren terwijl je je pc niet aan het internet hebt gekoppeld? Probeer het dan even…
 • Lijkt me wel een goed idee, ben dan ook van plan om het te gaan doen. Wel is het, dat als ik naar het logboek van systeem kijk, dan zie ik 2 fouten die de hele tijd voor komen, namelijk:

  1. Service Control Manager:
  Gebeurtenis-id: 700
  Bron: Service Control Manager

  2.ati2mtag:
  Gebeurtenis-id: 45062
  Bron: atim2tag

  Heeft het dus kennelijk iets te maken met de videokaart? Ik heb dus een ATI 9800, ik zou graag meer games spelen, die mijn pc aan kan. Ik ben namelijk doordeweeks druk en zou graag in het weekend willen relaxen Dus wil ik graag een nieuwe grafische kaart kopen.

  Alleen welke, die goed bij mijn systeem past ?
 • Je kunt de 7600gt overwegen. Dan kun je weer even mee (en het is een nvidia, altijd prettig ivm drivers:P).
 • [quote:3c6c33d054="sdk"]en het is een nvidia, altijd prettig ivm drivers:P).[/quote:3c6c33d054]Dit is dus weer eens onzin… Gewoon format c: en het hele OS er opnieuw op.
 • Ja, dat kan best wel kloppen. Maar nu is het zo dat ik een ATI Radeon 9800 heb, zijn er dan complicaties als ik over ga op nvidia? Zo, niet welke videokaart van Nvidia, zou het beste met mijn systeem samenwerken?

  Is het dan niet handiger dat ik gewoon een beter ATI kaart aanschaf, zodat ik gewoon met ATI verder kan, uiteraard wil ik dan de beste AGP kaart ( omdat ik maar een AGP systeem heb, toch ?? )

  Hoor graag wat !
 • [quote:aad83a6821="Wehab"]Ja, dat kan best wel kloppen. Maar nu is het zo dat ik een ATI Radeon 9800 heb, zijn er dan complicaties als ik over ga op nvidia? Zo, niet welke videokaart van Nvidia, zou het beste met mijn systeem samenwerken?

  Is het dan niet handiger dat ik gewoon een beter ATI kaart aanschaf, zodat ik gewoon met ATI verder kan, uiteraard wil ik dan de beste AGP kaart ( omdat ik maar een AGP systeem heb, toch ?? )

  Hoor graag wat ![/quote:aad83a6821]
  Maakt niks uit hoor. Alles is universeel, er is niet een bepaald type kaart dat beter is voor je systeem. Het is wel zo dat als je de ultrasnelle XXL turbo 300 ( :P ) haalt voor 600 euro dat de kans dan groot is dat de kaart 9 vd 10 keer loopt te niksen. Zo heb ik zelf een 6800GT in mijn pentium 4 2,53, dit was wel een verbetering tov de 5900XT die er eerst in zat maar of ik een game nu op 4x anti aliasing speel of niet het verschil in FPS is 1. Duidelijk is de cpu dus nu de beperkende factor geworden.
  Wel belangrijk dat je eerst je huidige drivers de-instaleert, vaak is er een removal tool te vinden. Beste is ,gezien de huidige problemen, een verse windows erop zetten incl nieuwste chipset drivers.

  De 7600GS/GT is vanaf 80 euro te koop als het goed is. Van ati is er de x1950 XT en Pro maar die is meteen 150 euro en dat wordt waarschijnlijk dus overkill.
 • Ok, maar ik zie net in reclame een aanbieding van:

  Geforce 7900GS 512 mb AGP voor 129, 95

  Is dit wat of beter de 7600
 • Is wel beter maar vrees dat de cpu de beperkende factor gaat zijn omdat de 7600 al een stuk sneller is dan je 9800. Iemand anders die hier een mening over heeft?
 • Ik zit nu nog steed te twijfelen welke videokaart ik ga nemen? Ik ga sowieso windows herinstalleren, maar ik wil dat dan ook met een upgrade erbij.

  In de zin van, nieuwe videokaart. Dus een nieuwe start & nieuwe onderdelen. De vraag is alleen welke videokaart ( uiteraard AGP ), maar wat nog meer voor upgrades, zodat ik mijn pc kan optimaliseren voor nog een aatal jaren ?

  Hoop snel wat te horen !
 • Al geef je een aap een gouden ring…

  Niet te veel verwachten je hebt een beetje een end p4 tech cpu dus op dat gebied kun je niet veel meer. Veel gebruiksplezier kun je er nog wel bij krijgen door 1 dan wel 2 gb geheugen te nemen ipv je huidige 512 mb.
  Wil je je pc blijven gebruiken dan is dat de eerste upgrade die ik zou doen. Het zal je fps niet echt beinvloeden maar wel het gebruiksgemak in windows en je laadtijden.
  Verder denk ik dat de 7600gt er voor zorgt dat je de oudere games met gemak aankunt waardoor je voor een euro of 90 een hoop meer uit je pc haalt.

  Daarmee houdt het echter wel op. Unreal 2004 etc zul je in high kunnen spelen maar nieuwe games als crysis en world in conflict gaan niet lukken. Wil je die games echt spelen dan kun je beter een nieuwe pc kopen. Voor 300 euro ben je al eigenaar van een AMD 4400+ met 2 gb DDR800 geheugen, een platform met pci express wat dus beter upgradebaar is.

  Dus voor zon 180 euro kun je de aankoop van een nieuwe pc nog wel een jaartje uitstellen (DDR1 geheugen=duur).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.