Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Laptop gaat niet meer aan!!! Help!!

Anoniem
outlaw99
16 antwoorden
 • Hallo, ik heb een compaq presario xl 103. Eerst deed hij het perfect maar de laatste tijd begon hij raar te doen. Hij liep vast en dan was het beeld zwart, maar daarna kon ik hem gewoon weer aan doen. De laatste keer liep hij vast en nu gaat hij niet meer aan! Het lampje van de netstroom brandt wel… Ik heb geen idee waar het aan ligt. Als iemand een idee heeft hoor ik het heel graag!

  Alvast bedankt, Giel.
 • Haal de accu er eens uit, stroom eraf en laat hem zo een half uurtje staat.
  Dan sluit je de netstroom aan, en probeer je hem in te schakelen.
  Mocht hij aanspringen, start dan op, sluit dan netjes af, netstroom eraf, accu erin en maar weer opstarten
 • Ik heb al dat soort dingen al geprobeerd. Maar ik gebruikte hem eigenlijk alleen maar op de netstroom zonder dat de accu erin zat, is dat niet goed voor de laptop? Maar zou het niet aan de harddisk kunnen liggen of aan de processor. Want als mijn moederbord niet meer zou werken dan zou hij dat lampje dat er netstroom aanwezig is toch niet meer geven, of wel?

  Bedankt voor de hulp! Giel.
 • Hoi Giel,

  Met accu of zonder accu maakt totaal geen verschil, bij mijn weten.
  (Stroom=Stroom :lol: )
  Het kan wel eens aan de harddisk liggen, dat die bad sectors heeft of dat het werkgeheugen brak is, maar dan moet je op je minst nog je laptop kunnen inschakelen en in de bios kunnen komen.. Dus dat kan het al niet zijn.
  Dan kun je inderdaad gokken op je CPU, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.
  Je mainboard zal dan inderdaad niet kapot zijn nee.

  Even wachtten wat de rest hiervan zegt.

  Gr.
 • Oke dan weet ik dat ook weer:d
  Maar even op een rijtje.
  De adapter werkt gewoon, het moederbord dus ook want hij geeft een lampje, de harddisk zou ook moeten werken opzich want dan zou hij in iedergeval dat opstartscherm van compaq gewoon moeten laten zien. Dus moet het mijn processor wel zijn toch? Ik moet wel zeggen dat hij wel altijd heel warm was op de plek waar de processor zit als hij vast was gelopen.
  Ik heb nog een processor liggen van intel (er zit nu een amd in, weet niet of dat enig verschil maakt) maar die past niet.
  In ieder geval bedankt voor de reacties!

  Groeten, Giel!
 • Trek het geheugen er eens uit, krijg je dan biosbeeps?

  Overigens overlijdt een proc niet zomaar en meestal zijn die beschermt tegen oververhitting, ook ledjes op het mobo zeggen niet veel als ze branden als er een deel van de chipset het heeft begeven, wat vaker voorkomt.
 • Ik heb het geheugen eruit gehaald, maar nix. Hij doet nog steeds helemaal niets. Nog andere ideeën? Zou het toch mijn moederbord zijn ?

  Groeten, Giel!
 • Lijkt er wel op, zoek eens naar de biosreset jumper of soldeerpads, of de batterij indien die niet is gepuntlast, en probeer een biosreset, alle spanning eraf en de batterij een aantal minuten eruit laten of het jumpertje even verzetten of die 2 soldeerpunten even kortsluiten, staat meestal crl_cmos bij.
 • waaar moet ik die vinden? En hoe groot zijn ze ongeveer?
  Bedankt!
 • Oke! Na een lange zoektocht (echt alles uit men laptop gehaald:P) Heb ik hem gevonden! Ik heb het batterijtje er uit gehaald en ben daarna een half uur iets anders gaan doen. De laptop was niet op de stroom aangesloten en er zat geen accu in. Ik deed het batterijtje er weer in. Heb de hele laptop weer in elkaar gezet. Maar nee, nog steeds doet hij niets. Dus wat nu?:D

  Bedankt! Groeten, Giel.
 • Je bankrekening checken. :P

  Of wegbrengen of vergeten, weet niet hoe oud hij is, garantie zal er wel niet meer opzitten.
 • heeel oud:P Maar oke hij is dus overleden, helaas ;)

  Bedankt voor de hulp allemaal!

  Groeten, Giel.
 • [quote:50d4c8e04d="giel76"]Want als mijn moederbord niet meer zou werken dan zou hij dat lampje dat er netstroom aanwezig is toch niet meer geven, of wel?
  [/quote:50d4c8e04d]Dat weet je nooit. Meest waarschijnlijke is dat het systeem te warm is geworden. Mocht de ventilator vol stof zitten, dan is dat een extra aanwijzing. Of de CPU kapot is, dat gebeurt niet vaak. Meestal gaat er iets kapot op het moederbord. Anderzijds, het kan van alles zijn. De HD, Cd/Dvd speler had je er al eens uitgehaald? Heb je 1 of 2 bankjes geheugen? Indien 2, probeer het eens met eentje.
 • Ik heb maar 1 geheugenbankje, weet je nog dingen die ik verder zou kunnen proberen?
 • Nee, niet echt. De eerste klacht wijst op een warmte probleem. Als het vervangen van het geheugen en het verwijderen van de HD en CD-Rom niet helpt, dan is de laptop of kapot of moet gewoon nader bekeken worden. Uittesten heeft verder niet zoveel zin. Het probleem zit dan aan de binnenkant. Je hoort ook geen gerateld van de HD?
 • nope geen geratel, hij doet helemaal niets

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.