Vraag & Antwoord

8 antwoorden
 • Hallo!
  Ik beken maar gelijk dat ik hier alleen ben om kennis te vergaren, want ik heb geen moer verstand van computers en zal dus weinig kunnen toevoegen. Helaas in mijn omgeving ook geen mensen die er verstand van hebben, vandaar dat ik bij jullie uitkom.
  Ik ben op zoek naar een laptop/notebook en zie door de bomen het bos niet meer. Wat een aanbod en wat een termen… pfff.
  Dus als jullie me zouden kunnen en willen helpen, heel erg graag.
  Wat zoek ik:
  - een laptop/notebook (wat is het verschil?) met een [b:1b40f5b0eb]goede accu[/b:1b40f5b0eb]. Ik heb nu een dell inspiron 2200 en die is qua accu compleet waardeloos. Ook start ie vreselijk traag op, loopt regelmatig vast, miskoop geweest wat mij betreft.
  - ik gebruik de laptop vnl. voor tekstverwerken (ik schrijf boeken), internetten en af en toe een spelletje (meestal op zylom) voor de inspiratie. O ja, en foto's natuurlijk. Niks bijzonders, gewoon van de familie maar bluetooth zou handig zijn.
  -Hij moet niet traag zijn, ik heb vaak meerdere (internet)pagina's openstaan en daar heeft mijn Dell het enorm moeilijk mee.
  - Hij moet betrouwbaar zijn.
  - Voor mijn huidige laptop ben ik uitgegaan van goedkoop, nu zou ik liever gaan voor goed. Het liefst in combinatie natuurlijk :)
  Een mac zou misschien een optie zijn, maar die zijn weer erg prijzig en ik vraag me af of ik dat allemaal wel nodig heb.
  Als jullie me op weg zouden kunnen helpen, heel erg graag!
  Bedankt alvast,
  groetjes Inge
 • 15.4":
  Neem een Toshiba A200-1TW

  17":
  Neem een Acer 7520g, met productnummer: 403g16mi

  20":
  Neem een Acer 9920, met productnummer: 302g32N

  Dat zijn mijn adviezen.

  Voor meer informatie, google ze ;)
 • [quote:b75a0b4310]Voor meer informatie, google ze [/quote:b75a0b4310]
  Zal ik doen, bedankt alvast!
  Zou je misschien ook kunnen zeggen waarom je specifiek die aanraadt? Vooral over de acer heb ik namelijk geen goede ervaringen wb accu gelezen.
 • [quote:8197c9b65d="Ing5"]Ik heb nu een dell inspiron 2200 en die is qua accu compleet waardeloos. Ook start ie vreselijk traag op, loopt regelmatig vast, miskoop geweest wat mij betreft.[/quote:8197c9b65d]Waarom is ie qua accu waardeloos? Korte batterijtijd? Let wel dat fabrikanten verschillende accu's kunnen leveren bij een laptop (4-cells, 6-cells, 8-cells, 9-cells). Hoe meer cells, des te groter de capaciteit.

  Verder heeft de configuratie van de laptop ook invloed op de batterijtijd: Welke onderdelen zitten erin? Bepaalde typen processor trekken meer stroom dan de ander. Bepaalde typen videochip trekken ook meer stroom dan de ander. Een groter beeldscherm trekt ook meer stroom dan een kleinere.

  Dat traag opstarten, heeft dat niet te maken met weinig intern geheugen? Hoeveel intern geheugen zit er nu in? En is de Windows installatie regelmatig opgeschoond (tijdelijke bestanden, spyware, vrije hardeschijf ruimte voor wisselbestand, etc.)? Een herinstallatie van Windows wil anders ook wel helpen. Vastlopers kunnen ook duiden op een vervuilde installatie, dit hoeft geen hardwarefout te zijn.

  Vastlopers kunnen trouwens ook ontstaan doordat de laptop te warm wordt: is de laptop wel eens stofvrij gemaakt?

  Kortom, er zijn allerlei redenen te bedenken die een laptop bij ogenschijnlijk normaal gebruik toch problemen geven. Met een nieuwe laptop zul je daar op den duur ook last van krijgen, als je er geen regelmatig onderhoud op pleegt of laat plegen …
 • [quote:8d46b86826="Ing5"]Te weinig intern geheugen zou heel goed kunnen.[/quote:8d46b86826]Nou het schijnt dat je zelf overal wel zo'n beetje aan gedacht hebt. Het enige wat je nog uit zou kunnen proberen is het plaatsen van extra intern geheugen (kost tegenwoordig niet veel meer). Als er nu slechts 256MB in zit, dan zou je het kunnen uitbreiden naar bijv. 768MB door er een extra 512MB module in te stoppen.

  Met het tooltje CPU-Z, tabje 'SPD' kun je zien wat voor geheugenmodule(s) er nu in zitten. Dat weet je ook meteen wat voor uitbreiding je ervoor kunt aanschaffen.
  http://www.cpuid.com/cpuz.php

  Voor het accu-probleem heb ik trouwens geen oplossing, behalve dan dicht bij een stopcontact blijven zitten … 8)

  EDIT: O ja, als je een nieuwe wilt kopen: Neem een Asus of Toshiba. Zit standaard 2 jaar garantie op en Asus geeft volgens mij ook standaard 1 jaar garantie op de accu.

  Bijv. deze Asus X53L-AP011C:
  http://www.4launch.nl/shop/product/046319/asus-notebook-x53l-ap011c-15-4—t2310–120gb
 • Interessante site is dat Obi-wan-kenobi!

  Ik zag dat Asus 2 jaar carry in garantie heeft en MSI 2 jaar pick up &return. Zou ook interessantn kunnen zijn, alleen ken ik dat hele merk niet. Jullie? Iemand ervaring mee?
 • [quote:5f0c9827e8]Waarom is ie qua accu waardeloos? Korte batterijtijd? Let wel dat fabrikanten verschillende accu's kunnen leveren bij een laptop (4-cells, 6-cells, 8-cells, 9-cells). Hoe meer cells, des te groter de capaciteit. [/quote:5f0c9827e8]
  Geen idee wat er nu in zit, maar zonder stroom ging hij net na aankoop één uur mee, daar heb ik over geklaagd en een nieuwe accu gekregen, die ging in het begin 2 uur mee. Dat vond ik al niet om over naar huis te schrijven maar nu (anderhalf jaar in bezit)… nog geen half uur. Volgens mij niks raars mee gedaan maar hij wordt wel heel intensief gebruikt. Ik zat eerst te twijfelen over een nieuwe accu voor deze, maar ik denk dat een nieuwe laptop een verstandigere keuze is, dat deze gewoon 'op' is.

  [quote:5f0c9827e8]Verder heeft de configuratie van de laptop ook invloed op de batterijtijd: Welke onderdelen zitten erin? Bepaalde typen processor trekken meer stroom dan de ander. Bepaalde typen videochip trekken ook meer stroom dan de ander. Een groter beeldscherm trekt ook meer stroom dan een kleinere. [/quote:5f0c9827e8]

  Ehhh, geen flauw idee.:oops: Ik heb er niets bijzonder opgezet, gewoon de standaard dingen die bij Dell werden meegeleverd.
  [quote:5f0c9827e8]Dat traag opstarten, heeft dat niet te maken met weinig intern geheugen? Hoeveel intern geheugen zit er nu in? En is de Windows installatie regelmatig opgeschoond (tijdelijke bestanden, spyware, vrije hardeschijf ruimte voor wisselbestand, etc.)? Een herinstallatie van Windows wil anders ook wel helpen. Vastlopers kunnen ook duiden op een vervuilde installatie, dit hoeft geen hardwarefout te zijn. [/quote:5f0c9827e8]

  Ja, opschonen doe ik regelmatig en drie maanden geleden is windows opnieuw geinstalleerd. Te weinig intern geheugen zou heel goed kunnen.
  [quote:5f0c9827e8]Vastlopers kunnen trouwens ook ontstaan doordat de laptop te warm wordt: is de laptop wel eens stofvrij gemaakt? [/quote:5f0c9827e8]
  Dat onderhoud doe ik en de laptop wordt niet noemenswaardig warm.

  [quote:5f0c9827e8]Kortom, er zijn allerlei redenen te bedenken die een laptop bij ogenschijnlijk normaal gebruik toch problemen geven. Met een nieuwe laptop zul je daar op den duur ook last van krijgen, als je er geen regelmatig onderhoud op pleegt of laat plegen …[/quote:5f0c9827e8]
  Ja, dat begrijp ik, en ik geloof dat ik netjes met de laptop om ben gegaan.
 • [quote:95e6b14de6="Ing5"]alleen ken ik dat hele merk niet.[/quote:95e6b14de6]Welke? Asus is heel bekend in de computerwereld en in het algemeen is men ook zeer tevreden over de service. Zie ook de uitkomsten in deze poll van alweer een tijdje terug:
  http://www.computerconsument.nl/pages/redartikelendetail.php?redartID=333

  MSI is een minder bekend merk op de laptop-markt, maar hoort qua hardware ook tot de betere merken. Qua service weet ik eigenlijk niet hoe ze in NL zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.