Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Mijn eigen pc kast maken

Anoniem
None
25 antwoorden
 • Hoi allemaal
  Ik ben van plan mijn eigen pc kast te maken ik wil alleen wat dingen weten.
  - Wat voor materiaal kan ik het beste gebruiken ?
  - Waar kan ik aan-uit knopjes kopen
  - hoe kan ik het beste werken ? Dit dus op of ik staal of hout ga gebruiken
  - Ik heb een ontwerp wel een beetje van een andere soort kast maar oke mijn lijkt veel op de Coolermaster cosmos

  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen alvast bedankt

  Take Bakker
 • Uhhmm.. Casemodden is behoorlijk veel werk en wil je een beetje resultaat dan moet je strak te werk gaan.

  Als je gaat tweaken en bij casejunkies kijkt kun je al behoorlijk veel leren. Orienteer ook eerst op wat je wil gebruiken en hoeveel dat gaat kosten. Met een beetje handigheid en geduld kan je een mooie kast krijgen ( momenteel benik ook bezig met een casemod ).

  maar als antwoord op je vragen :
  Ik zou beginnen met een bestaande kast, gewoon stevig en goed te bewerken.
  Uhhhhmm :P dat doet is niet echt waar je aan moet denken als je het project in je hoofd heb wat ik voor me heb..

  en ga anders eerst gewoon aan een window plaatsen, kabels meshen, en ccfl's erin. Kan je beetje zien hoe het bewerkbaar is en of je nog door wil gaan :P
 • [quote:7654784c08="Lange Pier"]Daar word(t) ik inderdaad ook erg moe van, vraag mij dan ook af wie nu eigenlijk wie van zijn gelijk probeerd (probeert) te overtuigen.
  Bijna alle kasten zijn van plaatstaal en dan kom je met het verhaaltje dat het alleen door profs gebruikt kan worden, wat een onzin.
  Enne, wie de schoen past……[/quote:7654784c08]
  Let even op je spelling voordat je iemand afz…. :cry:
 • Ik heb zelf al wel wat ervaring maar ik wil niet met een bestaande kast beginnen omdat ik die niet heb en het is minder leuk . maar kan ik het beste staal of hout gebruiken ?
 • Voor de bewerking MDF, staal is vrij lastig zonder buigapparaten etc.
  Aluminium en plexiglas zijn ook nog opties.

  Ook zul je staal moeten poppen, met parkers vastzetten of je moet kunnen mig lassen, en dat kan niet iedereen.

  Lijmen en schroeven wel.

  En wat links.

  http://casemoddingproject.dnsalias.com/
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_topics/22
  http://forum.pcmweb.nl/forumdisplay.php?f=51
  http://www.casemodders.nl/
 • Ik ben er zelf ook mee bezig, En hout is wel de beste optie. Al was't alleen al om kortsluiting te voorkomen met staal.
 • http://www.af.nl/voorraad/plaat/vliegtuigtriplex/

  Machtig spul om mee te werken is vliegtuigmultiplex van een paar milimeter, of anders MDF van 6 of 9mm.

  Overigens zijn de meeste cases van staalplaat en daar treed ook geen kortsluiting op, toch?
 • [quote:8fdc9a1581="Lange Pier"]Overigens zijn de meeste cases van staalplaat en daar treed ook geen kortsluiting op, toch?[/quote:8fdc9a1581]Maar die zijn natuurlijk goed ontworpen en getest, anders mogen ze niet eens in de winkel liggen.
 • :? Er komt nergens 230Volt op te staan, die zit alleen in de voeding en dus is die alleen gekeurd de rest hoeft echt niet gekeurd te worden.
 • [quote:fe24fb652f="Lange Pier"]Overigens zijn de meeste cases van staalplaat en daar treed ook geen kortsluiting op, toch?[/quote:fe24fb652f]
  Dat klopt, Maar die worden in de fabriek gemaakt. of anders handmatig door deskundige. We hebben het hier over zelf hobbyisten. Met kortsluiting doel ik niet op de 220V, maar op het mobo. Maar mijn zege heb je als je je mobo op een zelfgemaakte staalplaat wilt hangen :wink:
 • Voor een beetje hobbyist is dat geen probleem, begin er zelf dus niet aan, want zo te lezen ben je dat niet. :wink:

  Je moet wel erg simpel zijn om electronische circuits contact te laten maken met de metalen onderdelen van het omhulsel. :roll:
 • [quote:e1eeb9b84b="Lange Pier"]Voor een beetje hobbyist is dat geen probleem, begin er zelf dus niet aan, want zo te lezen ben je dat niet. :wink:

  Je moet wel erg simpel zijn om electronische circuits contact te laten maken met de metalen onderdelen van het omhulsel. :roll:[/quote:e1eeb9b84b]

  Zodra jij het ergens niet mee eens bent ga je mensen beledigen… Valt wel op zo door je berichten heen… Ik begin er wel beetje zat van te worden eigenlijk. Daarnaast vergeet je ook nog waar dit topic om gaat. Er vraagt iemand hulp bij het zelfbouwen van een kast. Ik ga er dus niet vanuit dat het een persoon betreft die al een paar honderd van die dingen gemaakt heeft. Tevens is het geen defenitie dat iemand "simpel" is als hij of zij voorzichtig is met het gebruik van matrialen om een pc kast te bouwen. En als jij zo goed bent? Geef die jonge dan normaal advies ipv je tijd te gebruiken om andere mensen weer eens van je gelijk te overtuigen. Je geeft zelf al aan: [i:e1eeb9b84b]Ook zul je staal moeten poppen, met parkers vastzetten of je moet kunnen mig lassen, en dat kan niet iedereen.[/i:e1eeb9b84b] Of bedoel je: iemand die dat niet kan is simpel?
 • Daar wordt ik inderdaad ook erg moe van, vraag mij dan ook af wie nu eigenlijk wie van zijn gelijk probeerd te overtuigen.
  Bijna alle kasten zijn van plaatstaal en dan kom je met het verhaaltje dat het alleen door profs gebruikt kan worden, wat een onzin.
  Enne, wie de schoen past……
 • Overgens zeg je in een ander topic: [i:bf83518e76]Eerst buiten de kast opbouwen, zonder geheugen, krijg je dan bios beeps?[/i:bf83518e76]

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=186870

  Waarom buiten de kast? vanwege een mogelijke kortsluiting? .. nou klaar toch….
 • "defenitie"
  Ga dan alles even na en geef daar dan ook commentaar op. :roll:

  Doe niet zo droevig. :evil:
 • Kunnen we nu weer naar het topic toe komen in plaats van OFFTOPIC te praten ? :P
 • je kan staalplaten toch gewoon op het hout schroeven???
 • Het lijkt me idd een goed idee om alleen te reageren als het op de vraag van ts slaat.

  Het makkelijkste is waarschijnlijk om een kast van niet al te dik eenvoudig te bewerken hout te maken en daar bijvoorbeeld de backplate en houders voor drives ed. uit een goedkope kast in te schroeven, dat vergemakkelijkt de bevestiging van alles aanzienlijk. Je zou ook nog wat mooier hout aan de buitenkant van de kast kunnen lijmen en dit lakken ofzo, geeft vast een mooi effect.
 • Dankje ik zat zelf ook al aan hout te denken
 • [quote:6a179d69ee="Takebakker"]ik zat zelf ook al aan hout te denken[/quote:6a179d69ee] In dat geval zou je dit 2 jaar oude topic over onderwerp Houten systeemkast kunnen checken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.