Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

MSI K9N6GM(AM2) moederbord start(niet) meer op.

Anoniem
None
3 antwoorden
  • Ik heb voor mijn oudste dochter in december 2007 een systeempje gebouwd rond een AMD 3800 X2 en een MSI K9N6GM mobo.
    Het systeem werkte prima, aan de kant gezet tot 16 maart(gisteren).

    Tot mijn verbazing startte het systeem niet meer op, wel draaiden alle fans, behalve die van de voeding.

    Voeding vervangen door een coolermaster 390 Watt voeding, systeem start nog steeds niet op. Voedingsfan draait nu wel.

    Specs: mobo K9N6GM; asus 1300 pro pci express graphics, 2 Gb take Ms ddr2-800, Hd(wd 80 Gb).

    Wat heb ik geprobeerd:
    (1) alle aansluitingen nog maar eens langs gelopen, geen resultaat
    (2) systeem kaal opstarten, alleen processor, Bios geeft geen kik
    (3) graphics vervangen door een Pci kaartje, geen resultaat
    (4) voeding vervangen geen resultaat

    Ik dacht toch dat een Bios altijd piepjes gaf, zelfs bij een brakke processor.
    Heb ik wat over het hoofd gezien of moet ik een Rma voor het mobo aanvragen?
  • Met alleen de processor erin, vaak wordt er geen biosbeep gegeven zonder CPU, en uiteraard de speaker aangesloten, en je krijht geen biosbeeps is inderdaad een RMA aanvragen aan te bevelen.

    Neem aan dat je het ook buiten de kast hebt geprobeerd.
  • Yep, heb net het mobo uit de kast gehaald en verschillende variaties geprobeerd geen kik!

    Ga maar Rma aanvragen(bij Azerty), ben benieuwd!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.