Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Harde schijf probleem, asus a8v deluxe & Samsung HD321KJ

Anoniem
Lange Pier
5 antwoorden
 • moederbord: asus a8v deluxe
  hdd: Samsung HD321KJ

  processor: AMD Athlon 64 + 3500 (2,2ghz)
  geheugen: 2x 1024 pc 3200 ddr400 en 2x 512 pc 3200 ddr400

  Ik heb dus al een tijdje dit systeem op de Samsung HD321KJ sata 2 hdd na, deze heb ik recent gekocht. Echter blijkt bios deze niet te vinden. Ik heb nu van alles geprobeert maar hij blijft hem niet vinden. Wel geeft hij hem aan bij het opstarten eventjes maar niet in de bios of bij het instaleren van windows. Hij blijft alleen de oude hdd die overigens pata is.

  Ik heb natuurlijk ook winxp proberen te downloaden zonder de oude hdd erin. Echter werkt dit niet.
  Als ik windows xp isntalleer dan kan ik na een tijdje klooien in winxp wel de Samsung HD321KJ te zien krijgen, echter is dit alleen in winxp en niet in de bios en dati s het probleem omdat ik winxp wil installeren op deze hardeschijf.

  Hopelijk kan iemand mij helpen.
 • Als de SATA controller in de bios aan staat zie je de schijf ook niet in die bios, je ziet hem voorbij fietsen tijdens en net na de het bios opstartscherm, in windows dient de Via Hyperion drivers geladen te zijn waar ook een map drvdsk inzit die op een flop gezet kan worden om als je windows installeerd met F6 die driver te laden.

  Overigens geldt dit voor de Via controller, voor de Promise is het verhaal eigenlijk hetzelfde, maar toch.

  Ook dien je in windows een nieuwe schijf in te delen en te formateren.
 • Onchip Sata Bootrom [Enabled]
  Onboard Promise Controller [Enabled]
  Operating Mode [IDE operating]

  Dit is juist right?

  Ik had de Version 1.00.0.26 2003/10/22 update  OS Win98SE / WinME / WinNT / Win2K / WinXP / Win2003  Description Promise SATA378 Driver V1.00.0.26 for Windows 98SE/NT4.0/ME/2000/XP/2003  File Size 959.32 (KBytes)

  gedownload maar de xp driver installeerde iedere keer niet 100 % gaf ook problemen bij makedisk. Heb zelfs een niewue a schijf gekocht maar 't werd niet veel beter behalve dat dus 2000 en nt van win drivers t wel deden op de floppy disk.
 • Die Promise hoeft alleen op enabled te staan als daar die SATA schijf aanhangt, bij gebruik van de Via SATA controller in de southbridge hoeft dat niet.

  Ook staan de drivers op de driver CD, zovel die van Via, die daar ook 4 in 1 genoemd kunnen zijn of Hyperion en die van Promise.
 • Ik heb ook een Asus A8V moederbord. Ik heb er van de week ook een nieuwe harddisk van Samsung in gezet (de nieuwe 750GB F1). Ik ondervond ook problemen met het herkennen van deze Samsung. De Samsung is een SATA2 schijf en werkt niet goed op de VIA controller.
  Op de Promise controller werkt alles wel goed. Je moet hem dus aan de (bij mij) zwarte SATA connectors vast maken.

  Onchip SATA Bootrom kan je op disabled zetten. (Deze is voor de VIA controller).
  Onboard Promise Controller inderdaad op enabled en de Operating mode inderdaad op IDE operating. Je moet ook nog bij bootvolgorde aangeven dat je de Promise controller als bootdevice wil hebben.

  Als je XP gaat installeren moet je een Floppy (of anders CD-ROM) hebben met de Promise drivers. Deze drivers kan je ook vinden op de CD die geleverd is bij je moederbord.
  Als je opstart via de XP CD moet je inderdaad op F6 drukken en daarna nog een keertje op E, dan kan je kiezen uit de Promise driver voor XP.

  Driver kan je ook hier vinden:
  http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/misc/ide/pdc20378/378ata_100104528.zip

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.