Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Even een beginners vraag. (moederbord)

Anoniem
outlaw99
5 antwoorden
 • Goedendag,

  Een lang verhaal die ik hier maar zal opschrijven:

  Het was 3 maanden geleden dat mijn moeder haar computer vaak uitviel. Toen besloot ik het maar eens in het hok te zetten om te laten afkoelen. Na een half uurtje deed de pc het dan weer voor een x aantal uur, endaarna viel hij weer uit. Tot op een dag de pc helemaal niets meer deed.

  Ik zeg tegen die man van de computerzaak, ik wil graag een nieuwe voeding hebben. Maar omdat ik het niet zeker wist (zoals ik al zei ik ben niet echt into hardware ik kan een geheugenbankje erin zetten en een netwerkkaart en dan houd het op.) Vroeg ik aan de man van de computerzaak. Om een voeding… zegt die man nee je hebt een nieuwe processor nodig…

  Maarja, omdat het een oud type computer betrof (socket a) kon ik die alleen op het internet vinden. Na 1 week had ik er dan 1 voor 25 euro op de kop getikt. (Veels te veel maarja ik had er haast bij)

  Ik de processor erop zetten (eerst koelpasta natuurlijk)…En de computer aan… doet ie weer niets. Dus ik ga weer naar die **** winkel koop een nieuwe 700watt voeding installeer die en wat denk je? Juist! Hij doet het…

  Blijkt achteraf dat ik voor niets die processor heb gekocht.

  Maarja, 2 dagen later was de computer weer kapot (dit keer niet de voeding, ik heb de voeding al in een andere pc gehad en toen deed ie het perfect.) Ik vermoed zelf dat ik wat verkeerd heb gedaan met de processor mischien iets met de koelpasta o.i.d.
  … Toen was ik het gewoon zat en heb ik besloten om de pc gewoon te vernieuwen
  Dus ik ga nu het volgende doen:
  -Een nieuwe moederbord kopen
  -Een nieuwe processor kopen
  -Nieuw DDR2 geheugenbankjes
  -Nieuwe hardeschijf

  (word een behoorlijke upgrade van een 2200 naar 4200)

  En nu komt dus de vraag hoe weet ik zeker dat mijn nieuwe moederbord in de oude pc kast past?

  Ikzelf heb namelijk een pc zonder traditionele muis en toetsenbord aansluiting… en dat plaatje van mij heeft dus ook alleen maar usb slots. en geen (oude) muis/toetsenbord poort.
  Hieronder even een voorbeeld.
  [img:8158423f9d]http://img42.imagevenue.com/loc633/th_79984_Afbeelding_003_122_633lo.jpg[/img:8158423f9d]
  Dit is trouwens mijn moeders ouder moederboard.
  [img:8158423f9d]http://img205.imagevenue.com/loc132/th_80320_lol_122_132lo.jpg[/img:8158423f9d]

  Dus even in het kort:
  Hoe weet ik dat het nieuwe moederbord past?
  Waar moet ik op letten bij het plaatsen van het nieuwe moederbord?

  Bij voorbaat dank! :)
 • ik denk dat je vooral moet letten op de voltage dat je moederbord nodig heeft want als je te weinig neemt kan je pc ook niet starten en vooral naar de onderdelen van je computer of ze compatible zijn met je nieuwe moederbord
 • Als het een ATX kast is past elk ATX moederbord erin, die backplate wordt bijgeleverd en kun je vervangen.

  Als het een merk PC is en de nieuwe voeding paste daar ook in, geen probleem alhoewel 700Watt wel erg veel is en hopelijk is het een A merk en geen buts merk zoals Sweex o.i.d.

  Enige wat je dient te doen dat de afstandsbustes alleen in die gaten van de montageplaat zitten waar ook de gaten zitten in het nieuwe bord.
 • 700w is erg veel. Ik heb zelf 750w omdat hij dan SLI certified is door nvidia (2 3dkaarten dus), echter mijn huidige verbuik is 227 W en dat is inclusief 3 harde schijven en 2 DVD spelers.
 • Nouja, volgens mij was het een 700 watt ik weet het niet zeker dat zou ik na moeten kijken… i.i.g. bedankt voor de tips!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.