Vraag & Antwoord

7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik had eigelijk geen idee wat voor temperaturen een pc moet hebben en aangezien iemand dit aan mij vroeg heb ik eens naar mijn eigen temperaturen gekeken. Deze lijken mij alleen wel erg hoog, mijn vriend heeft dezelfde CPU als ik en zijn temperaturen zijn de helft van die van mij. (zie screenshot)
  [img:56629a6912]http://www.imgdumper.com/file/user/195/img/b4uthmwvo4yjhjqqp57ixmf6s.jpg[/img:56629a6912]

  Is dit inderdaad te hoog? En als het te hoog is wat kan ik daar aan doen?

  Bart
 • De temps zijn bepaald hoog als we het hebben over een meting die niet wordt gedaan bij zware belasting. Het zijn temps die je mag verwachten als je een CPU een flinke tijd een stresstest laat draaien, dus maximaal belast.

  Oplossingen:

  - je CPU koeler opnieuw bevestigen. Dus loshalen, oppervlaktes schoonmaken en met de juiste, minieme, hoeveelheid koelpasta weer stevig bevestigen.
  - iets aan de airflow van je kast veranderen. Dus zorgen dat er vooraan onder voldoende lucht wordt aangezogen die achteraan boven wordt afgevoerd.
  - kijken of de CPU fan wel de lucht naar een uitgangsfan blaast en niet alle warmte de kast IN blaast.
  - kijken of je kastfans niet omgekeerd gemonteerd staan. Dus waar ze moeten afvoeren juist aanvoeren.
  - indien van toepassing: betere CPU koeler aanschaffen. De E6600 is geen koele meneer en vereist goede koeling.
 • De Q6600 is wel een heethoofd, 125W meen ik. Wat nog veel meer wordt als je gaat overklokken. Je zou er een betere koeler op kunnen zetten. Aan de moederbordtemperatuur te zien, is de koeling van de kast wel ok.

  De scythe mugen is een van de beste koelers op dit moment. Wat heb je er nu op zitten, gewoon de standaard koeler?
 • Ik heb het probleem gevonden :D
  Ik begon eens met de tips van KeesA af te gaan, eerst voor de zekerheid nog meer eens controleren of de fans allemaal goed om zitten. Daar was gelukkig niet zomaar wat aan veranderd ;)
  Toen ging ik eens kijken naar de CPU koeler en daar viel me op dat de buitenkant netjes metaal is maar de binnenkant (achter de ventilator, de standaard ja) grijs. Grijs? jaaa… een dikke laag stof dus :o stofzuiger er bij en alles even netjes schoonmaken. Nu komen de metingen niet meer boven de 40 graden (zelfde als bij mijn vriend) en de temperatuur die PC Probe meet is rond de 18 graden :D
 • Jep, stof kan inderdaad funest zijn.
 • Met je stofzuiger in je pc. Ik dacht dat er daardoor electrische golven in de lucht konden ontstaan??
 • Valt wel mee hoor, ik heb het al vaker gedaan en nog nooit wat gebeurt. Zorg er wel voor dat er geen stroom op je computer staat natuurlijk. Daardoor kan er wel wat fout gaan denk ik :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.