Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

probleem met asus P5B-vm

Anoniem
jolo
4 antwoorden
 • Na het installeren van een pc met een asus P5B-vm mobo valt mij op dat de HDD-led op de case constant blijft branden, zelfs al is er geen activiteit van de HD. (kabeltje omkeren resulteert in een led dat niet werkt)
  Ik heb toen alle Sata-apparaten losgekoppeld maar zodra de pc opstart gaat de HDD-led oplichten.
  Om de oorzaak verder op te sporen, heb ik een andere voeding geprobeerd (antec earthwatts 500watt, waarvan ik zeker ben die werkt) en het probleem blijft.
  Dan heb ik geprobeerd om een Pata HD of een Pata cd-rom aan te sluiten op de IDE poort, deze wordt niet herkend en spint zelfs niet op. Ook wanneer de Sata schijf op de Sata connector van de Jmicron controller aangesloten wordt, spint de schijf niet op. Ik heb alle mogelijke instellingen in het BIOS geprobeerd, maar alles wat op de JMicron Pata & Sata controller wordt aangesloten, wordt niet herkend (noch gezien door het BIOS).
  Via de southbridge controller werkt het wel.
  Volgens mij ligt de oorzaak ook bij die controller dat de HDD-led constant blijft branden. Nochthans, wanneer ik de JMicron controller disable via het BIOS, dan blijft het HDD-led nog altijd constant branden.
  Zou er een andere oorzaak kunnen zijn, of is dit moederbord defect?

  overige specs:
  antec 4480B met 380watt PSU
  asus p5b-vm
  dual core E2200
  2 x 1Gb value ram (800mhz)
  samsung hard disk
  samsung dvd-writer
 • staat er misschien in je bios een instelling (hdd power led o.i.d) waar je kan instellen hoe die brand (ik had een pc die dat volgens mij wel had)
 • [quote:8b0f9316b7="kingtim"]staat er misschien in je bios een instelling (hdd power led o.i.d) waar je kan instellen hoe die brand (ik had een pc die dat volgens mij wel had)[/quote:8b0f9316b7]

  nee, zit er nie in
 • je zal wel het ledje verkeerd om hebben gemonteerd op het bord.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.