Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Probleem: PC loopt _meestal_ vast kort na opstart

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een probleem met één van mijn pc's. Kort gezegd: Hij loopt 80% van de keren dat je hem opstart binnen 3 minuten vast, maar als hij niet binnen die drie minuten vast loopt dan kan je er uren mee gamen (ook zware games), surfen etc zonder enkel probleem.

  Ik dacht dus aan een motherboard batterij die leeg was, maar die is vervangen en heeft het probleem niet opgelost. Misschien dat iemand hier een oplossing weet?

  Bijvoorbaat dank,

  Steven Brouwer

  Specs:

  MSI k8n neo2 nForce 3
  AMD a64 3000+
  2x 514 mb ram Kingston
  xfx 6600gt agp
  Tagan TG380 power supply 380w
 • warmte probleem .
 • Dat lijkt me niet het probleem te zijn, want als de computer tijdens de eerste 3 minuten na het opstarten niet vast loopt dan kan je uren lang de zwaarste games spelen zonder dat er iets gebeurd. De fans blijven ook gewoon draaien.
 • Iemand anders een idee? Het is nl. de hoofdcomputer en best irritant dat we deze niet kunnen gebruiken.

  We denken erover om het moederbord dan wel de cpu te vervangen.
 • Kan een soldeercontact zijn, bij warmte zet die uit en maakt contact, probeer eens een andere voeding, kun je die eventueel uitsluiten.
 • we hebben een nieuwe cpu en moederbord gekocht. Alleen cpu vervangen heeft niet geholpen, maar nadat het moederbord werd vervangen heeft het probleem zich niet meer voor gedaan. Dus zo is het opgelost voor mensen met hetzelfde probleem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.