Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Beste moederbord voor SLI met 2x 9800GTX?

Anoniem
thijmen
8 antwoorden
 • Je ziet inderdaad niet erg veel verschil. Behalve als je op hoge resoluties speelt heeft het een beetje nut. Bij de ene game meer dan bij de andere. Neem gewoon een goed moederbord zonder SLI ondersteuning, want die kaart is groot heeft een dual slot koeler en tegen de tijd dat hij niet snel genoeg stop jij er heus geen 2e 9800gtx bij in :wink: ! Je kunt dan veel beter een snelle single kaart nemen.

  Neem bijv een Asus p5e x38 moederbord. Hier een bordje met een p35 chipset.
 • Ik zit er over te denken om een nieuw systeem samen te stellen.
  Ik neig erg naar het kopen van een 9800GTX grafische kaart, omdat deze goede reviews heeft. Ik weet alleen niet welk moederbord ik dan moet aanschaffen. Ik wil in de toekomst misschien wel 2 9800GTX kaarten hebben om dubbel te genieten van de graphics in SLI.
  Kan iemand mij adviseren over een moederbord?
 • [quote:5b0cfdde8d="feike1977"]Ik zit er over te denken om een nieuw systeem samen te stellen.
  Ik neig erg naar het kopen van een 9800GTX grafische kaart, omdat deze goede reviews heeft. Ik weet alleen niet welk moederbord ik dan moet aanschaffen. Ik wil in de toekomst misschien wel 2 9800GTX kaarten hebben om dubbel te genieten van de graphics in SLI.
  Kan iemand mij adviseren over een moederbord?[/quote:5b0cfdde8d]

  Zelfde die ik heb :http://www.alternate.nl/html/product/details.html?articleId=-1067493&showTechData=true
  Er Staat ook een review van mij. Echt een geweldig mobo
  Je moet wel bedenken dat de 9800 GTX een onwijs lange en grote kaart is. en neemt volgens mij ook 2 slots in, dus weet niet of hij wel past op dit mobo.
 • Nieuw linkje :

  http://www.alternate.nl/html/product/details.html?articleId=-1067493&showTechData=true
 • Wat voor grafische kaart heb jij dan? Heeft het wel zin om SLI te gebruiken? Ik heb namelijk gelezen dat je nu nog niet zoveel verschil ziet.
 • Zie specs hieronder. Ik dacht er eerst ook al aan : Nu een 8800 GT, en over een paar maanden nog 1 extra. Nu denk ik daar niet aan. hij loopt goed. Met 1 videokaart lopen al mijn games perfect en om er nu nog een te kopen is gewoon geldverspilling.

  MVG
 • 2 video kaarten kopen voor SLI/crossfire heeft eigenlijk alleen zin als je de 2 snelste koopt die er zijn. Anders kan je altijd veel beter 1 snellere kopen dan 2 langzamere, omdat 2 kaarten niet 2x zo snel zijn, meestal lang niet 2x zo snel. Maar je hebt wel 2x stroomverbruik, 2x herrie en 2x prijs, terwijl een snellere video kaart voor minder dan 2x de prijs van de langzamere vaak wel sneller is dan 2 langzamere in sli/cf….

  Beetje vaag verhaal geworden maar ik hoop dat het een beetje overkomt… :)
 • [quote:de650590d7="thijmen"]Je ziet inderdaad niet erg veel verschil. Behalve als je op hoge resoluties speelt heeft het een beetje nut. Bij de ene game meer dan bij de andere. Neem gewoon een goed moederbord zonder SLI ondersteuning, want die kaart is groot heeft een dual slot koeler en tegen de tijd dat hij niet snel genoeg stop jij er heus geen 2e 9800gtx bij in :wink: ! Je kunt dan veel beter een snelle single kaart nemen.

  Neem bijv een Asus p5e x38 moederbord. Hier een bordje met een p35 chipset.[/quote:de650590d7]

  Het Gigabyte bordje met de p35 chipset heeft maar 1 PCI 16 slot. Dat zou dus niet helpen als ik later eventueel SLI wil hebben.
  Ik heb wel gelezen dat op dit moment Gigabyte de beste moederborden levert.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.