Vraag & Antwoord

Anoniem
Sattaro
5 antwoorden
  • Ik heb een MSI moederbord. Recentelijk heb ik van iemand een RAM-strip gekregen van 256 MB. Deze is gelabelled met PC2100, net zoals de 512 MB die ik al heb. Het zijn echter 2 totaal verschillende fabrikaten: de 256 MB is fysiek zelfs ietsjepietsje groter.

    Is het aan te raden deze twee gelijktijdig te gebruiken?
  • Kwestie van uitproberen, meestal werkt het wel, maar soms lusten ze elkaar niet.
  • Bij het plaatsen van nieuw werkgeheugen is het belangrijkste dat dit door het moederbord wordt ondersteund. Waarbij het oude geheugen het beste kan zitten in geheugenslot 1. Zoals gerben al zegt zou je het kunnen uitproberen. Ik heb dit zelf ook al eens gedaan. Wat er dan fout kan gaan kun je checken in deze topic over onderwerp 256 MB= 128 Mb Maar een Kingston ValueRam 1024 MB, PC2100, 266 MHz, 2,5 geheugenmodule dat ik ruim één jaar geleden kocht voor een oude AtlonXP 1700+ PC met een Asus A7V266-E moederbord, waarin 2x256 MB Apacer geheugenmodules. Dat nieuwe geheugen werd gewoon correct herkend.
  • Ze kunnen waarschijnlijk gewoon samen werken.

    Het geheugen is dan wel niet dual-core, maar single core, maar ze zouden gewoon moeten werken als het moederbord beide ondersteunt
  • [quote:0c4b5dfdfd="Sattaro"]Het geheugen is dan wel niet dual-core, maar single core, maar ze zouden gewoon moeten werken als het moederbord beide ondersteunt[/quote:0c4b5dfdfd]Ik neem aan dat je het over single channel hebt, maar goed het is idd gewoon een kwestie van proberen. Waarschijnlijk pikt je mobo het gewoon, anders zoals gerben al zei wisselen van sloten etc.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.