Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Pc geeft ''Missing BOOTMGR" aan na bios update

Anoniem
cootje17
8 antwoorden
 • hallo mensen ,

  ik heb vandaag een bios update uitgevoerd via MSI live update (in windows zelf , want ik heb geen floppy drive). Toen hij klaar was met updaten en herstartte , kwam hij voorbij het bios scherm maar gaf een fout aan , namelijk: BOOTMGR is missing please enter cntrl+alt+delete to restart en telkens blijft hij bij het opstarten bij dit scherm hangen.

  Ik heb ook al opgestart met de windows vista cd maar ik kan via de recovery console het probleem ook niet opgelost krijgen.

  Wat kan ik hieraan doen?

  Alvast heel veel bedankt voor uw/jullie reacties.
 • Na een biosupdate dien je wel de bios instellingen weer na te lopen, staat de goede schijf wel als eerste om van op te starten?

  En waarom een biosupdate als alles goed werkt?
 • Bootmgr wijst erop dat je boot bestand verwijderd is of niet gevonden kan worden. Het zou moeten lukken met de vista cd. Lukt dit niet dan kan je ook nog altijd proberen om de hdd in een andere pc te hangen. En het te verhelpen met VistaBootPro.
 • Ziet je pc ook geen floppies meer? Want dan kun je het oude bios wel weer terugzetten. Je moet een bios al goed verknoeien, alvorens ie geen floppen meer ziet.
 • Windows XP CD-ROM te starten en dan R te kiezen en dan vervolgens fixmbr en fixboot?
 • [quote:c3a604b2d6="gerben"]Ziet je pc ook geen floppies meer? Want dan kun je het oude bios wel weer terugzetten. Je moet een bios al goed verknoeien, alvorens ie geen floppen meer ziet.[/quote:c3a604b2d6]

  Ze heeft de update in windows zelf gedaan omdat ze geen floppy drive heeft.

  [quote:c3a604b2d6="plextor"]Windows XP CD-ROM te starten en dan R te kiezen en dan vervolgens fixmbr en fixboot?[/quote:c3a604b2d6]

  Uh werkt dat dan ook met een win xp cd terwijl ze windows vista heeft?
 • Een floppydrive kost 5-10 euro, daar is ook vast nog wel een keer overheen te komen.
 • dank jullie wel voor de reacties :D , ik zal eens kijken of mijn harde schijf als eerste boot staat. Ik denk dat dat inderdaad het probleem zou kunnen zijn. Ik kan nog wel komen aan een oude floppy , dus kan ik nog altijd mijn oude bios terug zetten

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.