Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Andere videokaart of andere pc

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Als je pc nou 1 jaar oud was zou ik zeggen: upgraden!! Hij is al weer 3 jaar oud dus daar kun je niets mee. Een verouderd moederbord ddr geheugen en waarschijnlijk heb je nog het verouderde AGP. De voeding kan ook de prullenbak in waarschijnlijk.

  Kortom een nieuwe pc, maar daar was je zelf ook al achter :lol: . Geef eens een budget.

  Kijk ook eens bij tweakers.net bijvoorbeeld daar wordt elke maand een systeem samengesteld voor een bepaald bedrag. Hier en daar een kleine aanpassing en is het precies jouw systeem. Hardware.info doet dit ook. Dell heeft ook wel budget peeceetjes. Dus wat is een klein bedrag? :lol:
 • Ik zit aardig te twijfelen om een andere pc te kopen of een andere videokaart. Misschien kunnen jullie wat adviezen geven.

  Ik heb (misschien wel bekend uit een eerder topic) een Packard !$!@#% computer van 3 jaar oud. Hij draait op zich wel redelijk (los van het feit dat de voeding al 2x stuk is gegaan, het moederbord 1x), maar echte games kan ik er niet mee draaien.

  Het is een PIV 2.8 (even uit mijn hoofd) met 2 gb intern geheugen en 2x 200 gb harddisk. De videokaart stelt weinig voor, want games die wat meer eisen dan Age of Empire 3 of C&C 3 die draaien al niet.

  Is het verstandig om een andere videokaart te kopen of is mijn systeem inmiddels zo verouderd dat ik beter aan een nieuwe pc kan gaan denken.

  Ik heb een 19" tft die het perfect doet, dus dan zou ik bij aanschaf van een nieuwe pc alleen een systeemkast nodig hebben.

  Wat wil ik? Ik wil de wat nieuwere games ook kunnen spelen, echter hoeft het niet allemaal het beste van het beste te zijn. Dus gewoon voor een klein bedrag een redelijke game pc, zodat ik wat games kan spelen. Of een videokaart die geschikt is voor mijn pc, zodat ik de meeste games wel kan doen.

  Thnx!
 • Er zit geen AGP in. Maar wat is mijn budget…….

  Ik weet dat ik een videokaart voor rond de 150 euro zou kunnen aanschaffen (PCI-e) of een andere pc (zonder scherm).

  In het laatste geval rond de 300-400 euro.
 • Verkoopprijs van de oude pc ook meegerekend? Want veel lager dan 500 euro zou ik niet gaan, voor een nieuwe gamebak.
 • zou eens een goedkoop 2e hands videokaartje kunnen proberen… dat scheelt je weer in werkgeheugen want die onboard video kun je dan uitzetten in de bios…. de spellen die je noemt zou je dan moeten kunnen spelen… wordt natuurlijk niets met de allernieuwste spellen… maar wanneer je je beperkt tot spellen die ongeveer net zo oud zijn dan je pc (ong 2 jaar oud of ouder bedoel ik) dan zou je nog een hoop lol kunnen hebben van je pak en bel….

  de mogelijkheid voor pci-e wijst toch op een systeem met enige mogelijkheden…..

  een videokaart die je 2e hands zou moeten kunnen kopen voor ong 20 euro is b.v.:
  X1650X van ati of een 6200 van nvidia… die kost nieuw nauwelijks 20 euro… dus moet 2e hands goedkoop te vinden zijn.. zeker in jouw woondorp moet je iets leuks voor weinig kunnen vinden (marktplaats?) of misschien zitten hier nog wat snelheidsfreaks die wat over hebben voor je? De meesten hier gaan niet voor minder dan een geforce 8800 gtx turbo dus die willen wel af van hun oude rommel…. ;-)
  volgens mij moet jouw P&B met wat oudere spellen dan prima kunnen draaien….. Ik heb in ieder geval de twee pc'tjes van mijn beide zoons (amd 3200) hier redelijk snel mee kunnen krijgen…

  NB ik denk dat in de bios van je oude systeem het toegewezen video-geheugen wat laag staat… zou je ook eens mee kunnen spelen al verwacht ik daar geen wonderen van… want dat gaat natuurlijk weer van je werkgeheugen af..een verhoging van 32 mb naar 256 (dat zal wel het maximum zijn) wil soms best leuk uitpakken in vooral games…
 • [quote:14c0c608dc="outlaw99"]pak en bel….[/quote:14c0c608dc]

  Ik verbaas met toch elke keer weer met de naampjes die ze voor ''packard bell'' verzinnen. 8)
 • Bedankt voor de reacties:

  @Gerben, de "huidige pc" zal ik gebruiken om te downloaden etc etc

  @Outlaw, in mijn PB zit een videokaart die ik gebruik (niet onboard), maar die trekt het gewoon niet.

  Is het een "probeer" idee om deze kaart te proberen:

  MSI 512MB DDR3 X NX7950GT
 • Met die 7950gt kun je een boel games spelen, maar je zit dan nog wel met een slome cpu.

  Ik doe het tot vandaag de dag met een 7600gt, waarmee ik zelfs cod4 @ 1280x1024 @ high mee uit heb gespeeld :lol:
 • Die video kaart is behoorlijk snel dus die gaat het goed doen (als je voeding het trekt… want die is bij merk pc's meestal niet aan de ruime kant… verder moet je echt de bios in denk ik… om de geheugenruimte voor je videokaart te verruimen… als die optie aanwezig is… zo hoog mogelijk !! tot 512 mb met jouw 2 gb werkgeheugen…
  succes !!

  en ik vind voor de iets oudere games een p4 2,8 absoluut niet sloom… ;-)
 • Pentium 4 was nooit de beste in games. De athlon 3800+ etc. waren altijd wat beter. Nu ligt Intel inmiddels wel weer bovenaan.

  Ik zou als ik jou was je voeding eens even bekijken wat dat precies voor 1 is. Geef ook een de naam van het moederbord. Met CPU-Z kun je dat wel zien bij het tabblad mainboard. Ook bij het tabblad Memory kun je zien hoe snel jou geheugen is etc.

  Hiervoor had ik ook een 7950GT. Ik had alleen deze kaart al in combinatie met het onderstaand systeem dus het is niet echt vergelijkbaar. Ik kan je wel vertellen dat je met die kaart de meeste games wel kunt draaien om goede hoge specs.
 • We gaan nog even door op de videokaart-upgrade (en misschien de voeding)…

  Ik zal bij Alternate de volgende kaart:

  XFX GeForce 8600GTS
  • PCIe x16
  • NVIDIA GeForce 8600 GTS
  • 512 MB DDR3 geheugen

  Is dat een betere optie dan de MSI 512MB DDR3 NX7950GT ??
 • Ik denk dat die Nvidia een stukjes sneller is..!
 • [quote:089e64de4d="Mauricio"]We gaan nog even door op de videokaart-upgrade (en misschien de voeding)…

  Ik zal bij Alternate de volgende kaart:

  XFX GeForce 8600GTS
  • PCIe x16
  • NVIDIA GeForce 8600 GTS
  • 512 MB DDR3 geheugen

  Is dat een betere optie dan de MSI 512MB DDR3 NX7950GT ??[/quote:089e64de4d]De 7950GT is een sneller dan de 8600GTS.
 • [quote:cecb7a761d="thijmen"]Met die 7950gt kun je een boel games spelen, maar je zit dan nog wel met een slome cpu.

  Ik doe het tot vandaag de dag met een 7600gt, waarmee ik zelfs cod4 @ 1280x1024 @ high mee uit heb gespeeld :lol:[/quote:cecb7a761d]
  Ik weet niet hoe jij cod4 op high settings met zo'n pc kunt spelen tenzij je een fps van 10 hebt ofzo, want ik heb dual-core 3.4 ghz, 2gb geheugen en een 7600 GT en speel het op 1024*1028 en op low settings (wel alles aan bahalve AA). En dan heb ik een fps van 25 t/m 35

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.