Vraag & Antwoord

7 antwoorden
 • Hey,

  Vorige week heeft mijn videokaart het begeven tevens heeft hij mijn PCI-express slot ook meegesloopt. Nu had ik ondertussen al een nieuwe videokaart gekocht de 8800GTS. Maar nu kan ik nog niet computeren. Aangezien de S939 moederborden amper meer verkrijgbaar zijn, wil ik een systeem upgrade gaan uitvoeren.

  Wat wil ik gaan vernieuwen?
  CPU, Moederbord, geheugen.

  Budget +- 350

  Nu heb ik zelf ook al wat zitten zoeken en kwam ik op deze upgrade uit:
  GigaByte EP35-DS3
  http://www.alternate.nl/html/productDetails.html?artno=GPEG73&

  Intel® Core™ 2 Quad Q6600
  http://www.alternate.nl/html/productDetails.html?artno=HPGI49&

  OCZ 4 GB DDR2-800 Kit (OCZ2RPR800C44GK, Reaper HPC)
  http://www.alternate.nl/html/productDetails.html?artno=ICIEMP&

  Graag zou ik jullie mening hier over willen horen. Of als jullie voor dit budget een beter systeem in gedachte hebben hoor ik het ook graag.


  Mvgr, Bart
 • Je heb een setje wat ik ook had, alleen had ik een DS4 moederbordje (is gisteren overleden :().
  Als je het bij een andere winkel besteld ben je iets goedkoper uit ;)
  [img:65aa4b4098]http://img171.imageshack.us/img171/4027/hoiqd4.jpg[/img:65aa4b4098]
  Dat is inclusief verzendskosten. Dit komt bij www.azerty.nl vandaan.
 • Ok toevallig… maar ben je tevreden over dat setje??
  tevens zag ik bij azerty dat niet alles op voorraad was… en aangezien ik toch zo snel mogelijk weer fatsoenlijk wil kunnen computeren vrees ik dat azerty afvalt.
 • Ja nou ziet er goed uit. Je bent volgens mij wel een gamer(8800 GTS), dus dan kun je ook nog kijken naar een E8400. Is in dit geval een betere keus.

  MVG
 • :D :D :D Ik vind dit wel mooi! Topicstarter is op precies dezelfde manier als ik begonnen, met hetzelfde upgradesetje en bij dezelfde winkel.
 • haha volgens mij is die Q6600 een erg gewilde processor.
  Maar ik speel afentoe wel eens games. Maar doe ook afentoe videobewerking. Dus om nou specefiek een processor voor het gamen te nemen dat vind ik weer wel overdreven.

  Maar als ik het zo lees dan is het een goede keuze om dit systeem te nemen?
 • Moeilijk te zeggen in jouw geval, omdat de Q6600 beter is in videobewerken (en dan echt bewerken, het renderen), en de E8400 beter is in gamen. Jij doet beide, en dus wordt je keus moeilijker. Je moet voor jezelf beslissen waar je de nadruk op legt in je pc-gebruik, wat je het belangrijkste vindt.

  Lees de draadjes maar eens door van de afgelopen weken, je zult zien dat de discussie tussen beide cpu's veel naar boven komt.
  Ik ben met hetzelfde setje als jij begonnen, maar ben uiteindelijk toch tot iets anders uitgekomen na het lezen van reviews over P35-moederborden (vind je op hardware.info). Het bord uit die set kreeg ook op alternate niet zo gewldige beoordelingen, ook al omdat Asus niet meer dié wereldleider is als vroeger. Het schijnt dat er nogal veel mis is met de biossen, bijvoorbeeld. Zo ben ik op Gigabyte uitgekomen. Echt een aanrader, die test.
  En uiteraard na advies van de lezers hier.
  Ik ben er bijna uit, zit alleen nog met hd's.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.