Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

RAM wordt niet goed weergegeven

Anoniem
dannyplesz
2 antwoorden
  • Hi all,

    Ik heb het werkgeheugen van mijn laptop uitgebreid door de 2x 256 MB te vervangen door 2x 512 MB. Het type geheugen klopte. Alleen had het nieuwe geheugen een snelheid van 333MHz i.p.v. 266MHz. Volgens de verkoper zou dit geen invloed hebben op de grootte van het geheugen (in totaal 1024 RAM). Nu het geheugen is uitgebreid zie ik nog altijd in de systeemeigenschappen 480 MB RAM (512 - 32) vermeldt staan i.p.v. 1024 MB RAM. Kan iemand mij hiermee helpen? Ik heb al gekeken in de BIOS, maar ik zie hier niets vermeldt staan m.b.t. het werkgeheugen. Ik heb ook nog eens gekeken of beide geheugenbanken goed waren geinstalleerd. Ook dit was het geval.

    Ik hoop op een spoedige reactie. Alvast bedankt.

    Mvg, Danny
  • Ik denk dat je laptop onboard video heeft. Dit snoept dan 32MB af van het ram geheugen. Daar moet een instelling voor te vinden zijn in het bios. Maar lager zou ik het ook niet instellen, ivm. de kleurweergave.

    Dat je geen 1024-32 ziet, zou erop kunnen duiden, dat je laptop geen modules groter dan 256MB aan kan. Maar dan zou het wel een vrij oud exemplaar moeten zijn. Klopt dat?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.