Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Sata DVD-Writer en 3 ATA-HD's op Asus P5K mobo

Anoniem
mpvank
3 antwoorden
 • Hoi,
  ik heb een vraag. Kan ik eigenlijk wel 3 harde schijven en 1 dvd-writer op de Sata-controllers aansluiten op mijn asus moederbordje?
  Hij herkent de dvd-writer niet op 1 op andere manier, misschien omdat ie op een 'master' sata zit. De 2 'slave' sata zitten alleen al vol omdat daar ook 2 harde schijven opzitten.

  Iemand een idee?

  Menno
 • waarschijnlijk heb je 'normale' satapoorten op je mobo, maar ook 'raid' poorten. als je op je raid sataport een dvdbrander wilt aansluiten, gaat dat niet lukken. daar heb ik een aantal jaren geleden ook mee gezwoegd en gezwoten (? is dat wel een woord haha) ..

  en dat was bij een asus mobo .. bij mijn huidige gigabyte mobo heb ik hetzelfde .. dus …

  ik heb het opgelost door een tussenkaart (PCI-e satacontroller) toe te voegen in mijn systeem… misschien niet helemaal wat je wilt, maar ik heb nog geen manier gevonden een satabrander op een raidport werkend te krijgen..
 • Je hebt het over ATA, neem aan dat het SATA schijven zijn.

  Je kunt de SATA controller op IDE modus zetten, dan zal een ATAPI device ook gezien worden, alleen mis je dan de AHCI voordelen voor de SATA schijven.

  Of die J-Micron eSATA controller ervoor gebruiken, dient die ook op IDE modus te staan en de drivers ervoor geladen te zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.