Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Geheugen Toshiba Satellite Pro 4600

Anoniem
gerben3
4 antwoorden
 • Ik wil op mijn Toshiba Satelitte Pro 4600 wat extra geheugen erbij plaatsen. Nu heb ik al twee keer een extra bankje gehad van Dane-Elec van 256 Mb wat volgens de specificatie geschikt zou moeten zijn voor deze laptop.

  De laptop geeft echter elke keer de melding dat het geheugen niet compatible is.

  Wat zou de oorzaak kunnen zijn?
 • Uitgaande van het Celeron model: je hebt 2 geheugenslots waarvan er standaard (waarschijnlijk) eentje met een 128MB bankje is gevuld. Dat is tenminste de meest voorkomende geheugenconfiguratie bij dit model.

  Er kan max. 512 MB geheugen geadresseerd worden. Nou zijn er 2 mogelijkheden voor jouw probleem:

  - er kan geen 128 MB + 256 MB samen in. Je zult 1 X 512 of 2 X 256 moeten plaatsen. 2 X 256 kan sowieso. Of 1 X 512 'gepakt' wordt kan ik zo niet zeggen.
  - je hebt een 'kritische' geheugenafhandeling. D.w.z. dat alleen bankjes van bepaalde merken goed (samen)werken.
  - het nieuw geplaatste geheugen wijkt (teveel) af van het oude v.w.b. snelheid en/of latency.

  Oplossing: al je geheugen vervangen door hetzelfde merk/type. Kopen bij een webshop met goede aftersales zodat je rustig terug kunt sturen. Ben je alleen verzendkosten kwijt.
  Wil je zekerheid over de oplossing: Toshiba Nederland even mailen of bellen. Toshiba is een goed merk met een goede aftersales. Niet veel kans dat je gerichte vraag in een zwart gat verdwijnt.
 • Die aftersales is ook geen probleem. Ik wordt netjes geholpen. Ik heb het nieuwe bankje ook alleen geprobeerd in slot A en de oude er uit. Dan krijg ik de zelfde melding.
 • Dan wil het merk niet. Heb ik met 3 achtereenvolgende bankjes van hetzelfde merk gehad. Steeds omgeruild, maar het probleem was pas opgelost toen ik een ander merk nam met dezelfde specifikaties als het oude.

  Dane Electric is een zeer goedkoop merk en heeft statistisch meer kans op missers. Een Kingston reepje is een pietsie duurder maar past sowieso makkelijker op diverse merken mobos.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.