Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Aanschaf laptop door een leek

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik sta op het punt om een nieuwe laptop te kopen. Inmiddels heb ik me uitvoerig laten informeren, door mensen van Dynabite/Mycom/Mediamarkt. Toch heb ik het gevoel, dat ik nog niet alles weet en dat als ik besluit om een laptop te kopen ik of te duur uit ben of gewoon niet de juiste laptop koop. Ik heb ook al verschillende onderwerpen hier op het forum gelezen en heb gezien dat jullie hele goede raad en adviezen kunnen geven. Zouden jullie mij ook kunnen helpen, naar het vinden van de juiste laptop? (voorbeelden)

  Wat zou ik graag zien in de toekomstige laptop:

  * AMD Turion of Intel duo 2

  * Minimaal 160 gb 4200 rpm SATA, maar liefst 320 gb 5400 rpm

  * Geen ingebouwde grafische kaart. Dus liefst ATI of GF

  * Een 17 inch scherm (wxga+) en geen breedbeeld

  * Intern geheugen van minimaal 2 gb liefst 3 of 4

  * Wireless internet verbinding moet mogelijk zijn. Ik weet nog niet goed of de 1395 minikaart 802.11 b/g of juist de 1505 wireless N-minikaart EU beter is, maar ik neem aan dat jullie dat wel kunnen beoordelen.

  * Ik weet dat het helaas niet meer mogelijk is om een laptop te kopen, die nog Windows XP draait, maar is het nog wel mogelijk om van Vista terug te gaan naar XP zonder al te veel moeite?

  * Prijs mag maximaal € 1000,- zijn

  * Merk maakt me niet zo heel veel uit.

  * De laptop zal vooral binnenshuis worden gebruikt en niet veel meegenomen worden. Doeleinden zijn de eenvoudige handelingen: Internet/Email/Muziek/films/Spelletje/heel licht videobewerken, maar meer foto's bewerken. Is het trouwens mogelijk om een printer wireless te laten werken of dient men deze aan te sluiten op de laptop? En wat doet Firewire precies en heb ik dat nodig?

  Alvast vriendelijk bedankt,

  Groeten, Stryco
 • Is het trouwens mogelijk om een printer wireless te laten werken of dient men deze aan te sluiten op de laptop? En wat doet Firewire precies en heb ik dat nodig?


  dat hoeft niet persee, als je printer over een IR (Infrarood verbinding beschikt en je laptop/pc doetdat ook, kan je de printer neerzetten waar je wilt, als het maar niet buiten is en je laptop staat binnen

  over je specs van de laptop… daar kan ik je niet meehelpen, ik weet zoiezo geen laptop te vinden met een Geforce kaartje, ook geen ATi, allemaal standaard Intel kaartjes

  MVG

  Teddy
 • Toshiba heeft verschillende notebooks met Ati of Nvidia grafische kaart. Soms zit dat zelfs op een aparte videokaart in de laptop zelf. Helaas heeft Toshiba heel veel modellen en per model weer een heleboel variaties, dus voor mij onmogelijk te zeggen wat het beste is. De vraag is ook of je een Toshiba zou willen hebben. Firewire (mini aansluiting) hebben de meeste laptops er standaard op zitten, deze wordt iha gebruikt voor een DV-camera. Afhankelijk van de printer, kan deze op de notebook worden aangesloten. De meest laptops hebben geen printerpoort meer, dus de printer moet USB, IR (wordt ook bijna nooit meer gebruikt) of een (W)lan aansluiting hebben. Tja, afhankelijk van de gebruikte software en je handigheid is één van die aansluitingen vast wel makkelijk in te stellen.

  Wat is er overigens mis met Vista? Zover ik mij herinner kan je alleen Vista Business downgraden naar XP. Er is namelijk een risico dat de laptop niet goed werkt in XP vanwege de eventueel ontbrekende drivers.
 • [quote:20265c99f8="Stryco"]* Een 17 inch scherm (wxga+) en geen breedbeeld[/quote:20265c99f8]Die w in wxga+ staat voor widescreen en is dus breedbeeld …
  [quote:20265c99f8="Stryco"]* Merk maakt me niet zo heel veel uit.[/quote:20265c99f8]Qua merk zou ik eerder voor Asus of Toshiba gaan i.p.v. bijv. Acer. De reputatie die deze merken opgebouwd hebben in de loop der jaren is beter dan bijv. Acer, al is het maar voor de garantieduur die standaard 2 jaar is. Bij Acer is het een karige 1 jaar, met optie tot bijkopen. Packard Hell en Fusjitzooi Siemens in ieder geval vermijden!
  [quote:20265c99f8="Stryco"]Is het trouwens mogelijk om een printer wireless te laten werken of dient men deze aan te sluiten op de laptop?[/quote:20265c99f8]Ja, als je draadloze router een aansluiting heeft voor een printer of met een printerservertje in je draadloze netwerk.
  [quote:20265c99f8="Stryco"]En wat doet Firewire precies en heb ik dat nodig?[/quote:20265c99f8]Dat is gewoon een manier van bestandsoverdracht, net als USB. Het is echter een veel stabielere vorm van bestandsoverdracht, vandaar dat dit de standaard is voor het overhalen van digitale videobestanden van een camcorder zonder kwaliteitsverlies.

  Voor games zou je qua videochip zou je kunnen denken aan een GeForce 9500M GS of een Radeon HD3650. Qua processor is de beste keuze in die prijsklasse de Intel Core 2 Duo T8xxx serie: snel en energiezuinig.

  Tip 1: Asus A7SN-7S031C
  http://www.4launch.nl/shop/product/053990/asus-notebook-a7sn-7s031c-17-1---t8300--320gb

  Vind je die te duur, Tip 2 met een iets minder snelle CPU en kleinere harddisk: Toshiba Satellite P300-13M
  http://www.4launch.nl/shop/product/049590/toshiba-notebook-satellite-p300-13m-17---t8100--250gb
 • je wilt 17 inch, maar geen breedbeeld ?
  nou, succes met het vinden van zunne model ..
 • [quote:e701928d28="Obi-wan-kenobi"]Packard Hell en Fusjitzooi Siemens in ieder geval vermijden[/quote:e701928d28]

  Ben ik het niet helemaal mee eens.
  Mijn PB MB88-P-004 doet precies wat ik wil, en is veel beter dan bijvoorbeeld de verscheidene Toshiba's en HP's enzo.

  Je moet niet alleen naar het merk kijken, kijk ook naar wat er in zit.
  Service is bij ieder merk belabberd. Zo kan ik uren vertellen over de support van HP en Asus waar echt om te huilen is. Als verkoper heb ik daar uren en uren en uren met HP en Asus aan de foon gezeten om garantie voor een klant te claimen.

  Voorbeeld
  HP:
  - 3mnd erover gedaan om HP te laten erkennen dat een klant van ons wel degelijk 3jr extra garantie had bijgekocht. Volgens HP was dat niet zo. Toch vreemd, ik heb die man indertijd geholpen en voor hem met HP aan de lijn die 3 jaar geactiveerd. Fax en alles had ik gekregen en had de man bij de hand.

  Asus:
  - Laptop werd bij ons in de winkel geleverd, na het openen van de doos bleek het scherm een barst te bevatten. Opgestuurd, volgende doos geopend. Wederom barst. Etc… na 7 dozen (alle voorraad die we hadden) geopend te hebben, zelfde resultaat. Allen een barst in het scherm. Zegt Asus dat het door onze vervoerders komt. Toch vreemd, aangezien Asus eigen chauffeurs heeft..

  PB is ook om te huilen, maar zoals ik zei, dat heb je bij elk merk.
 • [quote:944266f6f6="Stryco"]Ik weet dat het helaas niet meer mogelijk is om een laptop te kopen, die nog Windows XP draait, maar is het nog wel mogelijk om van Vista terug te gaan naar XP zonder al te veel moeite?[/quote:944266f6f6] Als je er echt zeker van bent dat je liever Windows XP op je nieuwe laptop wilt draaien, zou je beter een exemplaar kunnen aanschaffen die geleverd wordt met Windows XP. Ik weet op dit moment maar één online winkel die nog wel laptops verkoopt met Windows XP. Dat is Salland Automatisering. Als je daar klikt op Laptops en Accessoires > Laptops. Bij Software zou je dan kunnen selecteren: Windows XP Professional. Of er nog andere (online)winkels zijn die laptops verkopen met Windows XP, zou je zelf kunnen checken onder andere in één van deze twee links http://winkel-computer.startpagina.nl/ http://computerwinkels.verzamelgids.nl/
 • Ter verdediging van Acer: Van de Winkel hier in Belgie (Carrefour) had ik 2 jaar garantie gekregen. Precies na een jaar had ik ([i:f1b967f6e5]mogelijk[/i:f1b967f6e5] na een val) op onregelmatige momenten een BSOD.

  Onder garantie werd de laptop keurig per koerier opgehaald door Acer, Eindhoven, en een week later teruggebracht met een nieuw MB. Omdat die SATA was ipv de originele PATA zat er ook nog een nieuwe HD in.

  Sindsdien loopt hij weer als een zonnetje :-)

  Ciao, Henk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.