Vraag & Antwoord

8 antwoorden
 • De knoop is eindelijk doorgehakt: De laptop wordt een sony. Maar aangezien we absoluut niet veel afkennen van laptops ed, vragen we ons af welke de beste is voor het doel waarvoor ik hem nodig heb. Veel moet ik er niet mee doen, want ik ga verpleegkunde studeren. Het is dus net voor internet, msn en tekstverwerking… Ik hoef dus eigelijk geen laptop die zwaar genoeg is voor harde spelletjes of fotobewerking ofzo, want daar heb ik 'm niet voor nodig. Dus ik hoop op jullie hulp!

  http://vaio.sony.be/view/ShowProduct.action?product=VGN-FZ38M&site=voe_nl_BE_cons&category=VN+FZ+Series

  of

  http://vaio.sony.be/view/ShowProduct.action?product=VGN-FZ31E&site=voe_nl_BE_cons&category=VN+FZ+Series

  of

  http://vaio.sony.be/view/ShowProduct.action?product=VGN-NR21S%2FS&site=voe_nl_BE_cons&category=VN+NR+Series


  Wat is jullie top 3'tje ? :)
 • Ik vraag me af wat de beweegreden is om Sony te nemen, want doorgaans is dat merk een stuk duurder dan andere merken van vergelijkbare of betere kwaliteit (ik noem bijv. Toshiba of Asus)?
 • In de eerste plaats omdat we heel tevreden zijn over de producten van sony: digitale camera, flatscreen etc. Nooit problemen mee gehad.

  In de 2e plaats omdat wij op school tochiba's hadden en we daar eig heel veel ellende mee hadden. En oke, dat kan toevallig zijn, maar mijn vertrouwen in tochiba is een beetje verloren gegaan.

  In de 3e plaats omdat ik sony's mooier vindt dan tochiba, en dat vinden jullie misschien stom, maar voor mij is dat belangrijk. (Tochiba's zijn meer shiny, en daar zie je elk vingertje of krasje op, terwijl sony's meer mat zijn, en dat vind ik mooier)

  In de 4e plaats omdat we de laptop dan kunnen aansluiten op de tv, wat wel handig kan zijn

  In de 5e plaats omdat we de laptop niet gaan kopen bij een groothandelaar als photohall ofzo, maar eerder bij een kleinere zelfstandige. We zijn heel tevreden over zijn service en hij heeft niet zoveel keuze van merken (MSI, HP en sony).

  In de 6e plaats omdat ik veel gelezen heb op forums over laptops, en sony werd daar toch de ferrari van de laptops genoemd op vele plaatsen. Heeft trouwens ook een geweldige beeldkwaliteit (gezien in de winkel)

  Vandaar dus :)
 • [quote:53798cb0c4="MyEndlessLovesong"]hij heeft niet zoveel keuze van merken (MSI, HP en sony).[/quote:53798cb0c4]MSI is anders ook niet slecht … Maar goed, de keuze voor Sony is blijkbaar al gemaakt en ik moet ook zeggen dat de TFT schermen bij Vaio's van hoge kwaliteit zijn. Als geld niet veel uitmaakt, dan is de versie met T8100 processor favoriet, omdat deze moderner (lees: energiezuiniger) is.

  En trouwens is het aansluiten van een laptop op een TV niet merkgebonden, maar dat terzijde. :wink:
 • Maar is de T8100 ongeveer even snel als T5450 ? :)
 • [quote:0d8d761392="MyEndlessLovesong"]Maar is de T8100 ongeveer even snel als T5450 ? :)[/quote:0d8d761392]

  de T8100 is wat sneller dan de T5450 (2,05 Ghz. tegen 1,66 Ghz.) maar ontloopt elkaar niet veel. Dit zal je niet echt merken tijdens msn/tekstverwerken of ander huis-tuin en keukenpc-handeling. Als het qua euro's niet zoveel uitmaakt, ga dan voor de T8100 :wink:

  Jammer dat Sony als merk al doorslaggevend is, anders kon je ook nog de EEE pc van Asus in overweging nemen. Lekker compact en alles wat je nodig hebt voor e-mail/surfen/werkstuk typen
 • Ikzelf ben ook weg van Sony en heb ook een Vaio gehad…. Nooit meer .. de kwaliteit is wel goed hoor, maar support en drivers is ontzettend omslachtig. Je moet je registreren met Vaio Link alvorens je bij de downloads kan komen, en dan nog is het zeer sumier. Van veel hardware is moeilijk te achterhalen wat nou de werkelijke leverancier is zodat je alternatieve drivers kan downloaden. Doe ermee wat je wilt, maar voor mij geen Sony laptop (of computer) meer.
 • Dat was destijds bij Packard Bell ook zo, toen ik jaren terug een PB notebook had. Ramp was dat om drivers te vinden, en ja vooral de juiste. Jammer dat het bij Sony ook zo is dan…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.