Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Tweedehands voeding (+videokaart)

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Ik weet niet zeker of dit de goede rubriek is voor deze post, voel je als moderator vrij om m te verplaatsen (alsof je dat toch al niet zou doen :lol: )
  Ik wil graag een nieuwe videokaart, (een 8800GT), maar daarvoor moet ik een nieuwe voeding. Heeft het nut die tweedehands te kopen, of gaat er dan veel te veel kwaliteit weg voor het beetje minder prijs? En voor videokaarten?
  ——————————–
  En wat lijkt jullie een beetje goede 8800GT van marktplaats?
 • Videokaarten gaan bij een bepaalde groep gamers er sneller doorheen dan bij mij de broden. :D De ontwikkeling ervan gaat is ras tempo en die groep moet telkens de nieuwste/zwaarste hebben. Derhalve zijn er veel sterke videokaarten van jonge leeftijd voor een aantrekkelijke prijs. Je kunt er genoeg krijgen (altijd de bon vragen) die nog onder fabrieksgarantie vallen. Wisselt een stuk hardware van eigenaar dan doen de nodige winkels moeilijk over garantie, maar van de importeur/fabrikant heb je altijd de wettelijke garantie.

  Goede voedingen zijn wat minder in de markt, maar ook die zijn tweedehands met wat zoekwerk echt wel te krijgen. Een kwaliteitsmerk gaat vele jaren mee en slijt niet zo snel. Een kwaliteitsvoeding is minder storingsgevoelig dan een high-end videokaart overigens. Prima tweedehands te kopen dus. Ook hier liefst met bon.

  Omdat videokaarten snel ´verouderen´ is een tweedehands financieel al snel aantrekkelijk. De prijzen zakken snel. Een goede voeding van jonge leeftijd zal niet zo heel gek veel goedkoper zijn dan een nieuwe.

  Marktplaats is niet de eerste plek waar ik zou kijken: Marktplaats wordt vaak aangeraden door hardwarekenners om je spul te verkopen omdat je er een betere prijs krijgt dan op computerfora. Gewoonweg omdat veel Marktplaatsbezoekers minder van hardware weten en meer betalen. Dat betekent dat de vraagprijzen er gemiddeld gesproken hoger liggen dan op fora.

  Je kunt ons niet echt vragen nou Marktplaats.nl te gaan doorvlooien om een lijst met acceptabele aanbiedingen te geven. Mocht je wat tegenkomen dan kun je het aanbod hier neerzetten. Zeggen wij wel of het wat is.
 • Kun je trouwens wat meer vertellen over de rest van je systeem, d.w.z. huidige processor, geheugen, videokaart, behuizing en voeding? En schermresolutie van je (TFT) beeldscherm?

  En wat wil je met de upgrade bereiken, d.w.z. welke games wil je beter draaien en is dat onder XP/DX9c of onder Vista/DX10?

  Tenslotte, wat is je budget voor deze upgrade? Soms is tweedehands niet eens zoveel goedkoper dan nieuw …
 • keej:
  kheb nu in gedachten (bij salland, voorloper alternate):
  ZOTAC 8800GT AMP! (redelijk onbekend merk, maar wel een van de beste 8800GT benchmarks bij hardware.info) €120
  Corsair 450W voeding €55
  met alle dingen erbij 185,94
  dit is net binnen mijn budget.
  ik denk persoonlijk dat dit eigenlijk wel een hele goede koop is.
  Systeem:
  http://specs.tweak.to/16996
  Ik wil Far Cry, CoH en dat soort spellen probleemloos op goede kwaliteit kunnen spelen. Echte nieuwe spellen wil ik kunnen spelen, maar dat hoeft niet superdeluxegeweldig te zijn. (volges mijn beginnen de nieuwe spellen bij de 6600 dus dat zit wel snor)
 • Ik zou gewoon een nieuwe voeding kopen. Neem een 80 Plus voeding (gaan efficienter met energie om), bijvoorbeeld de Chieftec is redelijk geprijst bij Salland.
 • wel oppassen gamers gaan hun grafische kaart vaak fel overclocken zodat de levensduur van de kaart sterk achteruit gaat

  even informeren voordat je koopt want wanneer een gamer een kaart veel heeft gebruikt terwijl hij veel overclockt was dan kan zo een kaart toch wel problemen geven na een tijd
 • @tomvdlee:
  beter de chieftec van 450W of de corsair van 450W?
 • [quote:974c5338a8="sanchises"]@tomvdlee:
  beter de chieftec van 450W of de corsair van 450W?[/quote:974c5338a8]

  Ik zou voor de Chieftec kiezen omdat deze 80 Plus is en de Corsair niet. Maar het zijn allebei goede voedingen hoor, prijs/kwaliteit verhouding is gewoon goed.
 • ik zou ook de chieftec nemen
 • Dit is een mooie aanbieding ;) :

  http://www.alternate.nl/html/product/Grafische_kaarten_nVidia_PCIe_-/XFX/8800GT_Alpha_Dog_Edition/-1067901/?articleId=-1067901
 • wow! da's geen geld! maar welke van de ALTERNATE Chieftecs heeft die 80 Plus Rating? (ik wil liever bij 1 winkel blijven om verzendkosten laag te houden)
 • Bij efficiëntie staat 80%

  http://www.alternate.nl/html/product/Voedingen_tot_600_Watt_-/Chieftec/CFT-500A/-1057714/?articleId=-1057714&tn=HARDWARE&l1=Behuizingen&l2=Voedingen&l3=tot+600+Watt

  Dit is ook een goed en mischien nog beter alternatief:
  http://www.alternate.nl/html/product/Voedingen_tot_600_Watt_-/Cooler_Master/Real_Power_M520/-1063964/?articleId=-1063964&tn=HARDWARE&tn=HARDWARE&l1=Behuizingen&l2=Voedingen&l3=tot+600+Watt

  Of deze: http://www.alternate.nl/html/product/Voedingen_tot_600_Watt_-/Corsair/CMPSU-550VX/-1067388/?articleId=-1067388&tn=HARDWARE&tn=HARDWARE&l1=Behuizingen&l2=Voedingen&l3=tot+600+Watt
 • nee :o de alpha dog is niet meer leverbaar :cry: :cry: :cry: enig idee of dit nog opgelost wordt bij alternate of dat ie er dan egt uit is?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.