Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

wat is het verschil????

Anoniem
None
8 antwoorden
 • hoi,

  ik wilde laatst een cpu kopen maar nu ben ik aan het twijfelen ,want eerst wilde ik intel omdat intel gewoon goed is maar ook vrij duur.
  toen ging ik kijken bij een intel x2 6000+ en die is veel goedkoper dan die intel.

  mijn vraag is nu wat is het verschil tussen deze twee en welke is beter.
  als ik een processor wil kopen waar moet ik dan op letten???
  (ik ga kijken voor een game pc vandaar die x26000+. :)
 • Tussen een Intel en een Intel zit qua naam geen verschil. :wink:
  Overigens ken ik geen Intel 6000+, geef eens een link. :wink:
 • ik was al trouwens wezen kijken en die amd x2 600+ heeft een 2mb l2cache,intel duocore E8400 had 6mb,maar die intel quad core q9450 geloof ik heeft al 12mb l2cache.

  ik ga er dus van uit hoe meer die l2cache geheugen hoe beter hij is????
 • [quote:7e899e848c="dopey23"]ik ga kijken voor een game pc vandaar[/quote:7e899e848c]Als je nou eens vertelt hoeveel geld je er voor hebt, wat er allemaal van gekocht moet worden (PC zelf, maar misschien ook Windows licentie, monitor en/of andere randapparatuur?) en bij wie je het wilt gaan kopen (webshop), dan kunnen we je wellicht een totaaladvies geven.
 • En staar je vooral niet blind op kloksnelheden en hoeveelheid cache, en meer van dat soort relatief onbenullige verschillen.
 • Als je voor een beperkt budget iets goeds wil hebben zou ik gaan voor AMD. AMD heeft een erg goede prijs/kwaliteit verhouding. Als je de snelste en beste processor wil moet je gaan voor Intel. Eén en ander is dus afhankelijk van je budget.
 • Dat zou ik niet te hard zeggen … Een Core 2 Duo E7200 is nauwelijks duurder dan een Athlon64 X2 6000+, maar is een veel interessantere processor.

  Qua moederborden is socket 775 ook niet zo duur meer als je bijv. kijkt naar de P43 chipset (of de P35 chipset die alweer opgevolgd wordt door de P45 chipset).
 • Is mis ook wel belangrijk om te vermelden wat je precies wil gaan doen met je computer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.