Vraag & Antwoord

Anoniem
Pinky & The Brain
8 antwoorden
 • Kun je plexiglas gebruiken om een kast te maken of zitten hier grote nadelen aan?
  Is het bijvoorbeeld een probleem met statische elektrische tijd o.i.d.? Misschien moet je speciale soorten plexiglas gebruiken?
  Het zal ongetwijfeld wel een probleem zijn met koelen denk ik, want het geleid de warmte vast niet zo goed als een metalen kast.

  Het is de bedoeling dat ik een passief gekoeld microATX moederboerdje in een kleine zelfgemaakte behuizing ga plaatsen met een voeding, hardeschijf en een casefan denk ik. Het leek me wel leuk om daarvoor plexiglas te gaan gebruiken, want dan kun je de componenten gewoon zien.
 • Even googlen levert dit op: http://www.tux.org/~bball/pcmods/

  Of zoeits

  [img:f74352adfd]http://www.sachsreport.com/borg%20appliance%20mini-itx%20case%20mod%20cool%20computer%20case%20overclock%20pc%20kick%20ass%20clear%20plexiglass.jpg[/img:f74352adfd]
 • weet wel waar je aan begint. je ziet niet alleen alle componenten, je ziet ook al het (eventuele) stof en vingerafdrukken of vliegenpoep etc erop.. je blijft aan het schoonmaken. Een plexiglas kast is overigens alleen leuk als je het volstops met UV/Neon licht.. vind ik dan.
 • Jep, het zijn grote stofnesten, en je ziet inderdaad alles. Ik zou er niet aan beginnen.
 • [quote:cb3f7d4b54="Drewster"]Even googlen levert dit op: http://www.tux.org/~bball/pcmods/

  Of zoeits

  http://www.sachsreport.com/borg%20appliance%20mini-itx%20case%20mod%20cool%20computer%20case%20overclock%20pc%20kick%20ass%20clear%20plexiglass.jpg[/quote:cb3f7d4b54]
  Bedankt voor de links Drewster, maar daar schiet ik niet veel mee op. Ik weet dat plexiglas gebruikt wordt voor computerkasten. Mijn vraag is echter of je daar een speciaal soort plexiglas voor zou moeten gebruiken i.v.m. aarding, statische elektrische ladingen en warmte geleiding. Ik zou dus graag willen weten wat de nadelen zijn t.o.v. een conventionele metalen kast en dat kun je beter aan de (ervarings)deskundigen hier vragen dan domweg afgaan op iemand die geen enkel van de bovengenoemde punten in z'n instructiehandleiding benoemd.

  [quote:cb3f7d4b54="MReLecTro"]
  weet wel waar je aan begint. je ziet niet alleen alle componenten, je ziet ook al het (eventuele) stof en vingerafdrukken of vliegenpoep etc erop.. je blijft aan het schoonmaken. Een plexiglas kast is overigens alleen leuk als je het volstops met UV/Neon licht.. vind ik dan.
  [/quote:cb3f7d4b54]
  Ja, je hebt gelijk denk ik. Het was dan ook in een opwelling bedacht. Ik wil namelijk een stil servertje bouwen, maar heb geen geschikte microATX behuizing. Als je dan toch zelf een behuizing moet maken, dan zou er ook wel doorzichting materiaal kunnen worden toegepast dacht ik, want dan kan ik i.i.g. zien of alles goed functioneert! ;)
  Misschien kan ik toch maar beter iets uit metaal fabriceren, dat zal ongetwijfeld ook beter zijn voor de koeling.

  [quote:cb3f7d4b54="gerben"]
  Jep, het zijn grote stofnesten, en je ziet inderdaad alles. Ik zou er niet aan beginnen.
  [/quote:cb3f7d4b54]
  Als een kast nu doorzichtig is of niet, ze trekken evenveel stof aan nietwaar? Misschien is het dan juist een voordeel dat je het ziet zodat je tijdig kunt schoonmaken? ;)
  Maar goed, ik ga me nog wel even beraden over het plexiglass idee …
 • Alle pc's zitten snel vol stof, maar je ziet het niet liggen. Denk dat je er heel gauw flauw van bent, om de paar dagen dat ding uit te moeten stoffen.
 • [quote:6c6792e91b="gerben"]Alle pc's zitten snel vol stof, maar je ziet het niet liggen. Denk dat je er heel gauw flauw van bent, om de paar dagen dat ding uit te moeten stoffen.[/quote:6c6792e91b]
  "Ik moet helemaal niks!" om maar eens een cabratier te quoten :lol:. Als student kan het me niet zo veel schelen als er wat stof in een computerkast ligt. Wel vind ik het belangrijk om te weten of er stof in een fan ophoopt, want dat resulteert later weer in een luidruchtige ongebalanceerde koeler.
  Zou het helpen om stoffilters te plaatsen voor de ventilatiegaten of belemmert dit de airflow te veel?
 • Plexiglas is plexiglas, alleen over de dikte ervan kan je even nadenken. Als filter voor een fan is een panty ideaal, kan je uitwassen en is goedkoop. Je moet wel opletten dat er niet teveel stof op de filters komt anders kan het idd de airflow belemmeren, een panty filter "an sich" belemmert de airflow niet (veel).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.