Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

800 MHZ geheugen blijft op 667 staan

Anoniem
KeesA
5 antwoorden
 • Hoi,

  Op mijn foxconn 6100M2MA-2.0-RS2H heb ik 2 x Kingston HyperX 2 GB DDR2-800 Kit. Dus 4 gig dubbel duaal geheugen. Alles werkt prima… Maar, het geheugen blijft op 667 mhz staan?

  Ik heb in de bios al gezet dat hij naar 800 mhz moet. Ook heb ik het voltage dat de dimmetjes krijgen op 2 gezet, wat genoeg moet zijn. Wat betreft de timings heb ik in de bios alleen de optie Auto of MaxMemClk. Alle opties al geprobeerd.

  De PC luisterd echter niet, want de dimmetjes blijven op 667 mhz staan. Hij geeft dit aan bij zowel het opstarten als bij Everest, Cpu-z enz. Het mobo kan 800 mhz en de reepjes zijn het zelfs. Het mhz naar beneden halen zoals op 400mhz lukt wel. Wat gaat hier fout?

  BVD
 • Voltage zal geen probleem zijn: als de snelheid niet behapt kan worden door het voltage slaat het systeem af en zal het z'n BIOS v.w.b. de kloks terugzetten.

  Je hebt de 'Timing mode' of hoe dat in jouw BIOS mag heten op auto en manual geprobeerd?

  Probeer het eens met 2 reepjes geheugen. Daarna met de andere 2 reepjes. Het gebeurt niet zelden dat mobos moeite hebben met het behappen van alle 4 de geheugenslots gevuld.

  Wil het met 2 reepjes ook niet, kijk dan eens naar een BIOS update bij Foxconn.
 • Hoe ik het lees is dat hij 2x2 GB heeft niet 4x1 GB


  Zowieso raar dat het uberhaubt werkt. Je moederbord kan maximaal 4GB aan verdeeld over 4 sloten wat inhoud dat je maximaal 1 GB in 1 slot kunt proppen. Geeft je PC wel aan dat je (32 bits) 3.36 GB aan geheugen hebt of 4 GB (onder 64 bits)
 • Een 32 bits OS kan gewoon 4 gig. adresseren, Vista SP1 geeft dat ook aan, alleen gaat eerst het andere geheugen in de PC eraf, de rest kan dan gebruikt worden, in XP wordt er 500mb ervoor gereserveerd en kan ook de rest worden gebruikt, alleen doet XP dat toch niet.

  Ook al zitten er 4 geheugensloten op met een max. van 4 gig. wil dat niets zeggen over de groote van een module, overigens werkt het immers.

  Maar uit die "prachtige" manual wordt ik geen centje wijzer.
 • Hmm ik bedoelde eigenlijk 4 x 1 gig inderdaad, maar wel allemaal reepjes van dezelfde serie. Maargoed heb het een en ander geprobeerd, zelfs een bios flash (wat niet geheel probleemloos verliep overigens), maar niks werkt dus ben bang dat mijn mobo er niet zo van houdt idd. Tijd voor een nieuwe over een tijdje dus :P

  Ik ga nog wel proberen 2 x 1 gig (de andere reepjes er uit) en hem dan op 800 mhz instellen, kijken of dat werkt. Maargoed dat maakt in feite toch niet uit want dan gaat mijn voorkeur natuurlijk uit naar 4 gig ipv 800 mhz.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.