Vraag & Antwoord

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Ik heb mijn pc enkele dagen geleden voorzien van een schone installatie van Windows XP Prof, maar sinds vanochtend wil het systeem niet meer werken. Als ik opstart zie ik het logo van de mobo fabrikant, en kan ik gewoon het bios in. Tot zover geen enkel probleem. Als ik vervolgens het bios links laat liggen en gewoon Windows opstart zie ik het scherm met de blauwe balkjes (waar Windows aan het laden is). Dan hoor ik twee of drie keer twee korte klikjes achter elkaar, en verschijnt er vervolgens een BSOD. De foutmelding zelf kan ik niet zien, hij is met een tiende van een seconde weg. Nadat dit gebeurt is wordt de computer opnieuw opgestart (alsof de reset-knop wordt gebruikt) en herhaalt alles zich weer opnieuw.

  Alle fans draaien zoals normaal, alle stekkers zitten zoals gewoonlijk en er is ook geen nieuwe hardware aangesloten (dus stroomgebrek zal het ook niet zijn).

  Nu mijn vraag: komt dit probleem door de hardware (defecte sporen op het mobo?) of misschien is het een software matig probleem?

  Ik wil dit graag weten want als het een softwarematig probleem is dan start ik hem overnieuw op met de windows-cd, en repareer ik Windows of installeer ik het opnieuw. Als het een hardwarematig probleem is moet er wss een nieuw moederbord komen, en daar zit ik niet echt op te wachten.

  Bas
 • test de hdisk eens
 • Door bij een opstart, F5 of F8 in te toetsen in/na het biosbootscreen, en dan voor de optie te kiezen, "automatisch opnieuw opstarten bij een systeemcrash uitschakelen".
  Meld die code eens.

  Maare, als je in dat menu voor veilige modus kiest, kom je dan wel in windows?
 • Bij de veilige modus kom ik ook niet in Windows, dat had ik al geprobeerd. Ik vind het wel behoorlijk vervelend want er staan enkele bestanden op die ik absoluut niet kan missen. Ik zal eens kijken of ik die optie van het opnieuw opstarten na een crash kan uitschakelen.

  Ik ga de kapotte computer even aansluiten en kijken of ik de foutmelding te zien kan krijgen, en anders moet ik verder zoeken. In ieder geval alvast bedankt voor de hulp.

  Bas
 • Het lukt mij niet om de computer niet te laten herstarten na een systeemcrash, ik kan de optie nergens vinden in het bios. Ik heb een bios van American Megatrends inc, misschien weet iemand anders waar de optie zit?

  Verder denk ik zelf dat het ook een geheugenfout kan zijn. Als ik namelijk tijdens de foutmelding onder in het beeld kijken zie ik heel even allemaal getalletjes en een paar kruisjes en dan weer getallen. Het beeld is te snel zwart om goed te kunnen zien wat er precies staat, maar die getallen en kruisjes zijn er in elk geval wel. Volgens mij duidt dat op een geheugenfout, corrigeer me aub als ik dat fout heb.

  Ik denk dat ik zo even naar de computerzaak loop, een reepje geheugen haal en kijk of hij dan wel opstart. Kost me misschien nog niet eens een tientje.
 • [quote:751e57ce27="Lange Pier"]Door bij een opstart, F5 of F8 in te toetsen in/na het biosbootscreen, en dan voor de optie te kiezen, "automatisch opnieuw opstarten bij een systeemcrash uitschakelen".
  Meld die code eens.
  [/quote:751e57ce27]
  Misschien de reply's eens goed lezen? waar staat dat het in de bios zou staan? zou vreemd zijn denk je niet?
 • Ahhh, sorry. Een domme fout van mij. Ik dacht dat dat soort opties altijd in het bios stonden. Anyway, ik ga nog een keer kijken.
 • Vraag mij af of er ook intelligente fouten zijn. :P
 • Oh jawel hoor! Je zou eens wat verder in de menselijke psychologie kunnen kruipen: wat mensen expres verkeerd doen om zich te handhaven of te 'overleven' in bepaalde situaties…… :D
 • De manier die jij noemt om de pc bij een foutmelding te laten "freezen" kan ik nergens vinden. Vanavond ga ik kijken of het aan het geheugen of de harddisk ligt.
 • Je bent uniek :o , het is gewoon een standaardregel in het uitgebreide opstartmenu en als je XP hebt, heb je die ook.
 • Misschien ben je dan zo vriendelijk om me uit te leggen waar ik het kan vinden. Als ik de pc aanzet zie ik het biosbootscreen, direct daarna krijg de foutmelding dat windows de vorige keer niet goed is opgestart, en kan ik kiezen uit drie verschillende soorten veilige modus, laatst bekende werkende configuratie en windows normaal starten. Ook daar weer geen mogelijkheid tot de functie die jij noemt. Als ik vervolgens een van de opties aanklik en dus windows gaat laden, krijg ik het blauwe scherm.
 • Haal eens een knoppix of ubuntu iso op en laad die eens van CD. Dan kan je bij je bestanden en kan je meteen zien of die ook niet willen opstarten. Ik geloof dat de opstart CD van Ubuntu ook een aantal test mogelijkheden heeft.

  http://www.ubuntu-nl.org/getubuntu/download
  http://www.knopper.net/knoppix-mirrors/index-en.html
 • http://support.microsoft.com/kb/315222/nl

  Ik had het al uitgelegd, maar ja, misschien is dit duidelijker.
  En niet te snel, dan zit je bij een AMI of AWARD bios in het biosopstartmenu.
 • Maar bij wel scherm moet ik dan op f8 drukken? Tijdens de biosboot heeft het geen nut, en direct daarna kom ik in het scherm waar ik kan kiezen uit veilige modus, laatst bekende juiste configuratie en windows normaal starten. Meer opties zijn er niet. Als ik in dit laatstgenoemde scherm op f8 druk gebeurt er ook niks.
 • Het is me gelukt om de pc te starten. Ik heb windows op een oude harddisk geïnstalleerd, vervolgens beide schijven aangesloten en de windows van de oude harddisk geboot. Windows wilde toen de andere schijf (die kapot was) op constitentie testen oid, en vond toen 4 corrupte sectoren. Deze zijn gerepareerd en alles werkt weer zoals het hoort.

  Iedereen heel erg bedankt voor de moeite.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.