Vraag & Antwoord

Anoniem
Cpt.Iglo
7 antwoorden
 • Ik ben misschien van plan mijn CPU te gaan upgraden. Het is ongeveer nog het langzaamste deel uit mijn PC.
  Ik ga misschien voor de Q6600 van intel. Of natuurlijk gewoon een E8400.

  Nu heb ik een installatie van Windows Vista Business x64 op mijn pc staan die ik er eigenlijk niet af wil hebben. Is het dus mogenlijk om mijn CPU te upgraden zonder windows opnieuw te hoeven installeren? Of heb ik dan erg veel prestatieverlies?
 • Wat prestatieverlies ermee te maken heeft ontgaat mij volledig als je gaat upgraden om meer prestatie te krijgen.

  Neem een proc op 1333, de 8400 dus, zul je iets van merken maar alleen met zwaar werk.

  Overigens is je DVDrom het langzaamste gevolgd door je harde schijf.

  Hoe kom je toch aan al die conclusies?
 • Het kan wel gewoon je CPU vervangen zonder Vista opnieuw te installeren. Een vriend van mij heeft dit gedaan, van een Sempron 3400+ naar een Athlon X2 6000+. Alleen hij merkte alleen in games verschil. Bij het opstarten etc. was hij nog steeds traag en ik spreek uit ervaring dat de X2 6000+ een erg snelle CPU is.

  Ik raad je dus een vista herinstallatie aan, maar het KAN dus wel gewoon zonder.
 • Heb je wel gecontroleerd of je CPU ook daadwerkelijk de bottelneck is? Zou beetje zonde van je geld zijn als blijkt dat het een ander onderdeel is wat de vertraging veroorzaakt (zoals een langzame harddisk…. of te weinig RAM geheugen…)
 • Hij heeft 6GB geheugen, dus ik denk niet dat het probleem daar zit. ;)

  Overigens zul je met een E8400 niet heel veel verschil gaan merken t.o.v je huidige processor die nu op 3.2GHz loopt. (Natuurlijk wel wat, maar ik betwijfel het of het het geld waard is.)

  Persoonlijk zou ik nog even wachten en gaan sparen voor het nieuwe Intel platform (Bloomdale CPU met DDR3 geheugen) die in september uit zal komen.

  Maar om antwoord te geven op je vraag: je kunt gewoon zonder problemen je CPU vervangen en hoeft Windows daarvoor ook niet opnieuw te installeren. Heb zelf laatst ook mijn oude E2140 @ 3.2GHz vervangen voor een tweedehands E6400 (wat achteraf totaal geen nut heeft gehad, want ik ben er qua prestaties niet op vooruit gegaan), en Windows gaf geen kick. ;)
 • Goed, iedereen bedankt voor de antwoorden.
  Ik denk dan dat ik het maar lekker zo laat, zoals het is. Het draait eigenlijk wel goed. Je hebt me overtuigt… :P En ik heb nu in ieder geval geleerd dat je je windows niet opnieuw hoeft te installeren. 8)
 • je gaat er in windows zelf niet veel van merken maar wanneer je gaat gamen dan gaat het duidelijk wel een verschil maken natuurlijk als je grafische kaart ook natuurlijk niet te verouderd is

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.